I found my way back

Känner att jag är lite kass på att uppdatera mig.

Helgen har varit super. Fredagen var lugn och slutade med mys hos grannarna och ett glas rött.

Lördagen blev det utgång med dem bästa. Sjukt kul va det även om det var lite kaotiskt ^^

Söndagen blev det lugnt. på kvällen käkade jag och min mobror ute och delade på en flaska rött. Efter det tog jag bussen till Landskrona och hem till Sebbe för att senderade natten där (: Mkt mys, han hade bakat ngn chokladkaka med cocos som han tvingade in i huet på mig, men den va faktiskt väldigt god fast jag tappat mkt sockersug sen jag kom hem från Australien så blev det en lite bit på morgonen med ;D Även en stor tung lyfte från mina axlar när jag äntligen fann utbildningen som ska ta mig dit jag vill ;) lättnad!

Åkte in till stan och lunchade med min favisEmma! så skönt att se henne igen och bara prata ut om allt. efter det drog jag till Klippan hem till hunduppfödaren och spenderade natten där med massa valp- och ödlemys.

Idag kom mamma och hämtade mig hos uppfödaren sen blev det hem och springa in till grannen för att baka cupcakes med barnen :D Efter  bakningen drog man till poolen med jojje, sara & anton, bada och bastu. Nu är man helt slut och sjukt trött så blir sängen snart!

Jag & mitt barnbarn :)Min ena cupcake


Mayas


Allihopa


Lucas kränger!


Du går med blicken vänd

Lite uppdatering kan allt sitta på plats :)
Fredagskvällen spenderades hos Angelica med en mysig maratonfilmkväll med Johanna & Sandy.
Väl hemma igen vid halv 3 på natten stupade man rätt i säng!

Lördagen åkte jag & mamma till Tassebo för att lämna lite saker jag fått undan sen jag rensade rummet, sen blev det systemet en snabbis.

På kvällen åkte jag in till Angelica (så jävla perfekt att hon boer mitt i centrum) och förfestade där. Sjukligt skoj och lite för mkt för min del, blev en tidigt hemkomst så att säga ^^


Söndagen spenderades med värsta bakfyllan, ligga i sängen till 4-5 på dagen då jag äntlgen blev människa igen och kunde behålla ngt jag stoppade i mig! Så käka sen i till grannarna och fortsätta att äta där och mysa med dem.


Igår hade jag barnen fån att dem kom hem från skolan. Lagade pannkakor sen gav Luc sig ut i snön  och åkte snowboard och Maya & jag kollade film. Sen gjorde vi världens godaste kladdmuffins med nougatkräm och Nutella ;) Väldigt uppskattad av hela familjen. På kvällen kom Chrille en sväng och hälsade på sen när han gick lite innan 10-tiden sprang jag in till grannarna och kollade "Får vi följa med", så jävla bra :D
 som jag garvade!

nu ska jag fixa mig och sen dra till arbetsförmedlingen, nog kul. Ikväll ska jag fika med Nid. skit alla hjärtans dag oxo. Man kanske skulle möta upp tjejerna om dem orkar, haha.

Måste lägga in en låt från Veronica Maggios nya skiva, så himla bra skiva!
Artikel i HD

Har ju helt glömt bort så mkt jag har att tänka på att jag gjorde ju intervju för HD om mina äventyr ute i världen, här kommer slutresultatet (: Övrigt klä på mkig nu, baka scones och gå in till mina grannbarn och mysa med nybakade bullar ♥

http://hd.se/helsingborg/2012/02/10/det-ar-en-stor-kick-att-djur/

"Det är en stor kick att rehabilitera djur"

När japanska delfinslaktare färgar havet blodrött är hon där och dokumenterar. När en trafikskadad känguru behöver vård rycker hon in på rehabiliteringscentrat i Perth. När filippinska gatubarn behöver stöd finns hon på plats i Manila. Mia Kiander brinner för djur och natur och mänskligt välbefinnande.


Bildmaterial

 
Miljöorganisationen Sea Shepherd dokumenterar den japanska delfinslakten. Bilden hämtad från Mia Kianders blogg.

 
Miljöorganisationen Sea Shepherd dokumenterar den japanska delfinslakten. Bilden hämtad från Mia Kianders blogg.

 
Miljöorganisationen Sea Shepherd dokumenterar den japanska delfinslakten. Bilden hämtad från Mia Kianders blogg.

Visa alla 5 bilder.

Mia Kiander

Ålder: 21

Bor: Påarp

Familj: Föräldrar och storebror.

Gör: Jobbar extra på inackorderingen på Savlöfs gymnasium. Har tidigare arbetat för miljöorganisationen Sea Shepherd i Japan och på rehabiliteringscenter för djur i Australien samt med sexuellt utnyttjade gatubarn i Filippinerna.

Gör jag om tio år: Jobbar med djur, kanske forskning, någonstans i världen.

Om att äta kött: Kött är gott, men jag blev vegetarian för ett år sedan. För djurens och min egen skull.


HELSINGBORG. Vi är många som drömmer om att rädda världen. Pratar om att någon gång i livet sticka iväg och göra en insats.

Mia Kiander från Påarp snackar också... och agerar. Närmast kommer hon från Filippinerna och två och en halv månaders tjänstgöring på ett hem för sexuellt utnyttjade gatubarn.

Hur hamnade du där?

– Genom en kompis som känner föreståndaren. Pojkarna där var mellan 12 och 15 år, och trots allt elände de varit med om var det en positiv upplevelse. Det finns 70 000 gatubarn bara i Manila men det finns hopp för killarna som hamnat på hemmet och som fick chans att vara där i tio månader. Jag hjälpte till med undervisningen, berättade om biologisk mångfald och ekosystemet och sånt, och så var jag bland annat med när vi hade sportaktiviteter för dem.

Har du alltid varit engagerad?

– Jo, jag har varit inställd på att sticka ut i världen ända sedan jag var liten. Främst är det djurens situation som engagerat mig. Jag har det från mamma, morfar och min moster och jag hade råttor, hamstrar och till och med en maskodling hemma i Påarp. Sedan blev jag intresserad av hästar och hängde i stallet. När det var dags för moppe så valde jag hund i stället, och när det var dags för gymnasiet valde jag djurvård i Svalöv.

Och när du var klar stack du verkligen ut i världen..?

– Jag läste in NV-programmets bas på Campus och Komvux först, men i november 2010 flög jag till Japan och började jobba som volontär med att dokumentera delfinslakt Taiji. Det var folk från hela världen där och vi såg hur det tropiska vattnet färgades mörkrött av blod, och vi filmade och fotograferade.

Det var väl inte uppskattat av alla?

– Det var en del argumentation, de hängde upp plast för att dölja vad de höll på med och polis och kustbevakning fanns på plats för att hålla koll på oss. I Japan skriver inte media om dödandet och hoten mot djurarter och det marina ekosystemet. Vet du förresten att näst efter narkotika och vapen är illegal handel med djur den mest lönsamma smugglingsverksamheten?

Vad hände efter Japan?

– Mitt stora mål med resan var Australien. Jag ville utbilda mig inom marinbiologi, för att kunna forska. Så jag for vidare, åkte runt och tog olika jobb och så hamnade jag på en rehabiliteringsklinik för vilda djur i Perth. Såna som hade skadats vid trafikolyckor, drabbats av sjukdomar eller råkat ut för cyniska människor.

– Sedan var jag några veckor på en forskningsstation för vilda delfiner, och det var då jag bestämde mig för att ändra inriktning, att satsa på att plugga zoologi i stället. Därefter hjälpte jag till att dra in pengar till valforskning och så fortsatte jag på ren semesterresa till Bali, Malaysia och Thailand och skaffade mig dykarcertifikat.

Har du känt dig hotad någon gång?

– Nej, det kan jag inte säga. Jag fortsätter så länge jag inte bryts ner, och jag har nog rätt speciellt psyke. Klart att det gör ont att se de herrelösa hundarna sparkas ut i floden när det blir översvämning, som i Filippinerna. Och visst tappar man tron på mänskligheten rätt ofta.

Är det inte hopplöst?

– Det är skrämmande att vi förstör miljön. Ja, det är det. Mina kompisar tycker att jag gör bra grejer men för mig är det ingen stor grej. Jag hatar att se djur och människor lida, och jag vill göra något åt det. Faktiskt händer det ju positiva saker också. Det stängs delfinarier och det är en stor kick att kunna rehabilitera djur, eller för den delen att se dem födas.

Du har ett HIF-märke på din bärbara dator. Hur rödblå är du?

– Jag är jätteintresserad och följer alltid HD:s liverapportering. Jag var i Thailand när HIF säkrade allsvenska guldet, men jag hann hem till sista matchen och segerfesten. Och när juniorkronorna vann hockey-VM satt jag i nere i Filippinerna och lyssnade på finalen.

Hur ser framtiden ut?

– Nu ska jag försöka jobba ihop lite pengar, sedan blir det nya miljöprojekt utomlands i april. Till hösten räknar jag med att börja plugga zoologi i Göteborg – det blir mindre exotiskt men billigare än att läsa marinbiologi i Australien.

Per Ohlsson

042-489 90 28

Linda Stolpe Margenberg


GP och kommersiell valning

Slänger upp en artikel folk frågat efter.

Jag har absolut inget stort emot GP förutom att dem vill ha all ära och inte vill samarbeta samt att dem måste inse att det räcker inte med att fota längre. Utan GP hade ämnet om valjakt inte lyfts fram och skapat stora rubriker. GP är världsbäst på en sak och det är informera, dem ska ha all credit för det. men när det kommer till valjakt har dem gjort sitt, det räcker inte med att fotografera efter snart 40 år av bara göra det. men GP gör så mkt mer och det är det jag vill att människor ska förstå att även om jag inte gillar deras inställning och hur dem sköter vissa saker inom valningen så är det inom valningen och inte över alla dem jättemånga saker GP sysslar med utöver valning. Har haft diskussioner om det och folk får inte glömma att GP är mycket mer än bara valning, deras jobb är livsviktig och jag hade inte velat se vår planet utan dem. Måste dock slänga in att det är lite komiskt att på deras hemsida står det "We believe that commercial whaling in all forms must be stopped"


http://www.guardian.co.uk/environment/2010/jun/21/greenpeace-backs-commercial-whaling-ban

Greenpeace and WWF give conditional support to commercial whaling plan

International Whaling Commission member countries to decide on lifting 25-year ban in deal that would see fewer whales killed

 • guardian.co.uk, Monday 21 June 2010 18.02 BST
 • Article history
 • Japanese Whaling
  A Japanese ship injures a whale with its first harpoon. Photograph: Kate Davidson/EPA/Corbis

  Plans to overturn the 25-year old global ban on commercial whaling in return for reducing the numbers of whales killed each year were in confusion today with governments and groups divided.

  The 88 countries who are members of the International Whaling Commission (IWC) today agreed to meet in closed session for two days in Agadir, Morocco, to decide whether to adopt a draft plan which would allow Norway, Iceland and Japan to legally hunt whales around Antarctica and elsewhere for 10 years in exchange for a gradual drop in the number killed.

  The EU, led by Britain, adopted a common negotiating position at the weekend which rules against the resumption of any commercial whaling. But the US and New Zealand have continued to strongly back the package of measures proposed by the chair of the IWC.

  In a move that took many people by surprise, three of the world's largest international non-government groups, Greenpeace, WWF and the Pew Environment Group, today said they were prepared to see commercial whaling resumed if six conditions were met.

  In a joint statement they demanded: an end to whaling in the Southern Ocean; an end to trade in whale meat and products; the elimination of unilaterally decided whaling quotas; an end to hunts of endangered whale species; putting science at the centre of IWC decisions and prevention of objections or reservations by IWC members if the moratorium is lifted.

  "I urge the negotiators to take political risks to improve the current proposal, end the decades of IWC deadlock and bring it into the 21st century. The meeting in Agadir can and must save whales, not whaling industries reliant on bribery and embezzlement for survival," said Junichi Sato, programme director of Greenpeace Japan.

  But this was immediately rejected by many other environment groups including the Whale and Dolphin Conservation Society (WDCS) and the International Fund for Animal Welfare who said they were not willing to accept any return to commercial whaling.

  "This weakens the EU position. It would be a fundamental mistake now to reward those three whaling nations who have continued to ignore the international consensus on commercial whaling and are opposed by millions of people around the world," said Nikki Entrup of WDCS.

  "What kind of message does that give out to countries like Korea who used to whale? I urge Greenpeace to withdraw their position. They want to do the right thing in principle but more whales are killed in the northern hemisphere than in the south," he said.

  Greenpeace later clarified its position: "The global ban on whaling has got to stay in place. But the problem is that this whaling takes place outside the reach of the IWC. The only way to properly make the moratorium work is to bring commercial whaling under the reach of the IWC and then to enforce the ban," said Sarah North, the group's campaigns director.

  Whaling kills up to 2,000 whales a year, including species on the verge of extinction. Since the ban was introduced 25 years ago, approximately 33,000 whales have been killed, according to the Animal Welfare Institute in Washington.

  But there are fears that if no agreement is reached, the IWC as an organisation could collapse. The meeting in Agadir ends on Friday 25 June.


  Jag glömmer aldrig bort var du bor

  Hemma från jobb nu, skönt! Är rätt trött efter idag, tåg och sånt inställt, verkligen inget på listan jag såg fram emot att komma hem till.

  Jobbedagen har varit lugn, vi har haft ett band på företagsrocken på Tivvan, vi vann och är vidare :) Annars har det varit kortspel med några elever från särskolan och bönderna. Verkligen inget man ens kunde drömma om att ens uppleva under min tid på det gymnasiet, men hur härligt som helst att se skolan förbättras även om jag gillade bustiden med smygande och gille. Dagen har bjudit på mkt skratt, faktiskt lite ont i magen efter allt skratt.

  Imorgon ser det lugnt ut med dem bästa, film, mys och skratt, sen lördag får vi se (:

  Klockan är halv 1, ska slänga mig i sängen med djuren, Gaston ligger på en filt och väntar på att vi ska gå till sängs, Orwinn ser bara allmänt förvirrad ut och Tina busar runt med sitt plingande ljud från halsbandet, Pajas har jag inte sett än.

  Måste besöka valparna med och kolla kalenderrn när tikarna börjar valpa så man kan planera in det, skönt att vara hemma igen. Förhoppningsvis drar man igång med träningen imorgon, har fortfarande några kilo kvar innan man är tillbaka i sin gamla form.

  Bjuder på en bild från Australien. Jag och en vild possum som hälsade på oss utanför lägenheten.  Fick detta brevet i inkorgen idag, slänger upp det med och skriv på (:

  Dear Mia ,

  Every year, thousands of primates are captured in the wild and then transported in the cargo holds of passenger planes to laboratories and intensive breeding facilities. Many are seriously injured along the way, or don't survive at all.

  More than 29,000 people have already signed a petition started by the British Union for the Abolition of Vivisection (BUAV) on Change.org to call on the few remaining passenger airlines that transport primates for research to stop.

  And the airlines are listening. Last month, Air Canada decided to change its company policy on shipping primates for testing, and Air France canceled a primate shipment after massive protests. Click here to keep the momentum going -- sign BUAV's petition calling on passenger airlines to stop transporting primates for testing.

  Primates being transported for testing are confined in small, poorly ventilated cargo crates in extreme temperatures for as long as 15 hours (monkeys and other primates are captured in the wild from places like Barbados, Cambodia and Tanzania and go to facilities in the U.K and U.S.). At the labs, the primates face invasive tests, experiments, and early death; or they're caged and forced to breed more test subjects for the industry.

  Public outcry (including from British actor and comedian Ricky Gervais and two dozen members of British Parliament) has already pushed all but a few airlines to take positive action. Sustained public pressure can push these efforts to save primates from the testing industry over the edge. Click here to sign the petition telling passenger airlines to stop facilitating the cruel primate trade now.

  Thanks for being a change-maker,

  - Stephanie and the Change.org team


  Hemma igen

  Då var man hemma igen. Ankomsten i torsdes va väl kall, haha, fast det var skönt med lite vinter, trivs bra med lite snö och kyla efter att levt utan vinter i 1½ år :)

  I torsdes blev det mys med dem nära och kära. I fredes blev det tvätta, packa upp och städa och pyssla. Samt fixa håret, gud vad torrt och slitet, en stor bit klipptes av, ny färgning och lite vitaminer till håret. Sen besökte jag faster och moster på vägem hemåt. Skönt med att va hemma i byn igen även om jag bara har en sak i tankarna, tillbaks på båtarna och rädda marina djur!

  I lördes var det inflyttningsfest hos Angelica, sen utgång på Lilla & cardan! dansade tills jag nästan svimmade med mina brudar, men värt ddet, mkt skoj med dem bästa! vid halv 5 blev det taxi hem, hade broderns lägenhet i helgen nu när han va i tyskland, Sweet!

  Helt underbar morgon med. ut och gå lite i det sköna vädret och känna sig hemma på ngt sätt, Helsingborg kommer alltid ligga mig varmt om hjärtat. Kvällen blev mys hos grannarna!


  Jaha, vad är planen nu då är en fråga man får ofta sen hemkomsten.

  Ja, jag vet inte riktigt. Tanken är att börja plugga efter sommaren. Förhoppningsvis åker jag tillbaka till Australien i April för att gå ombord på båtarna. Fram till dess försöka hitta ett jobb, har fått ställa in en nu då det var 1års vikarie annars var det väldigt intressant. Men vi får se, ska kolla lite volontärsarbete att sysselsätta mig med, snart är det UKM med ;) Fast jag har lite privatprojekt att underhålla mig med samt jag måste börja läsa mer hundavel, ta igen (:

  Det är just det, jag vill inte jobba med djur i fångenakap om det inte är rehabilitering av vilda djur! Djur i fångenskap är noll intresse för min del, ger mig ingenting när jag kan jobba med dem i vilt. Finns ingen känsla som går att jämföra med att se ett djur i vilt tillstånd, i sin naturliga miljö! Det är helt fantastiskt! Vad ska man med djur i fångenskap när man kan ha dem i vilt ;) Bara människans egoism som sätter stopp. Sen finns det såklart vissa avelsprogram osv som vi behöver för att återställa och rädda hotade arter.

  Imorgon är det full dag, Hem till Angelica och mysa med henne & Idela. sen blir det lunch med Stefan för att sen avsluta med lite ärende och kanske träning.

  Ingen kul uppdatering, men denna veckan kmr bli awesome ;)


  Dubai

  Dubais flygplars är verkligen löjligt stor och förvirrande, hamnade vilse 2ggr och fick gå igenom samma säkerhetskontrol 2 ggr, lyckat Mia!

  Inte nog med det, när man anländer till Dubai och kommer in i ankomsthallen är det totalstopp. "Jaha, säkerhetskontroll" tänker jag. Nädå, efter några sekunder inser jag att det är en massa jävla asiater som totalblockar utgången för att ta foto på varandra under en smutsig, fattig, blå/vit skylt med texten "Welcome to Dubai", VARFÖR måste ni stå och ta foto på EXAKT ALLT! För helvete, era kamerakåta parasiter, ur vägen så normala människor kan komma förbi! Känner mig lagom rasistisk men just nu skiter jag i er som är finkänsliga.


  Btw jag älskar emirates flyg, ja förutom maten. Inte nog med att maten smakar röv som köttätare, dem har ju noll fantasi när det kommer till vegeterian. Kvällsmaten bestod av en liten sallad med 3 salladsblad, några stickor morotötter, selleri, gurka & tomat, gud vad fantasirikt *applåder*! Men det positiva är sköna stolar, skön kudde och egen tv med olika filmer, tvkanaler, musik, spel osv ;) maximal underhållning med andra ord! Samt att jag älsar min stora, fluffiga rosa filt med vita hjärtan på ;) inte mysigare att gosa ned sig i under en flygtur när kylan kommer in i flygplanet. 


  påstigning nu, sista flyget mot Köpenhamn, sen tåg och båt. kollat upp vädret i DK, klart under dagen, tur, ingen snöstorm ;)

  Ses snart Sverige!

  RSS 2.0