Hold my hand, you know I care

Söndagen blev det chill hos Buddy, Australiensk fotboll och öl (:

Igår var det på det igen. Kommer till Kanyana och utbildningsteamet packar undervisningsbilen och vi överlämnar Henry till dem. Sen får Lauren en bra idé att jag åker med utbildningsteamet så sagt och gjort. Vi åker till en "förskola" dvs kindergarten för barn i 3-4 års åldern. Min uppgift är att mata och underhålla Henry samt filma/fota för undervisningsfilmerna. Så det gick bara bra och skoj att lära sig lite nytt om djuren, vi djur som Echidna, possum, quendas, boodie, 'Tawny Frogmouth fågel, pythonorm &  bobtail. När vi kom tillbaka vid 14.30 var det släppa in djuren i sina inhägnader/burar igen och jag tog en liten paus innan jag & Lauren begav oss hemåt. V'äl hemma igen vid 4-tiden, var det mata Henry, hundarna och dricka te (haha lever på te här) sen käkade vi och kollade tv. Så jäkla god mat här, haha, blir övergödad. Kvällsmaten är alltid en stor sallad med oliver, keso, sallad, tomat, gurka och avokado & vineger mums! sen är det olika till "huvudrätter", och då är jag typ mätt redan efter salladen ^^

Idag hade vi tänkt gå på truffelhunting'/svampplockning men vädret stoppar oss :( ska regna hela dagen och åska senare. Ist'ället är jag själv hemma just nu och arbetar med filmer/bilder vid middagsbordet och har Henry sittandes på stolen bredvid mig. Han är också ett fan av Xavier rudd märker jag, haha ;) han gillar hiphop har jag redan blivit förvarnad om.

Nä nu ska jag försöka få ned en film om den nya avlidningsmetoden i Taiji, see ya

Boodien mumsar majs, ngt trött med tanke på att han är ett nattlevande djur ;)
'


Älskar denna roliga bilden ;DEchidnan
The Tawny Frogmouth fågeln (:


Pytonormen

Svampplockning & Bobtailräddning

2 fulla dagar med Kanyana :)

Igår begav vi oss till 'Junes hus som sagt, fixade lite hos djuren där, diskuterade hur vi ska göra med filmerna och vilka filmer hon vill göra så det är fixat. Några av projekten är : intressanta kroppsdelar (t.ex. bobtailens svans som är deras vinter fettförråd), slangmatning av anka och sköldpadda är 2 av några projekt. Efter det körde vi till Kanyana, matade sugar gliders och woyliesarna. Lilltjejen (woylie) kom fram och hälsade på mig. Efter det bitchade hon och mamman (som har en pojke) med varandra för lilltjejen försökte ta mammans bo dvs hon visar könsmognad och står upp för sig själv vilket är bra. Förhoppningsvis får vi släppa ut henne i det vilda om 2 veckor :)

Idag började dagen med att hämta upp 'June för att sen åka och plocka svamp med folk från Perth Zoo eller lära dem snarare. 'Så vi kommer dit och ALL skog är nedhugget för att byggas hus och för att träden tar för mkt vatten. Så jäkla tragiskt, helt sjukt faktiskt, regeringen i Australien är en sjuk regering, penga- och maktkåta människor. Så ingen svamp fanns där och det var här vilda djur levde innan, woylies åt svampen, svarta rödstjärtade kakaduor vilade i träden, arter som är utrotningshotade får sina hem förstörda om och om igen. och för vad? för människor vill ha större hus och mer vatten åt sig själva, och regeringen sitter och säger "nä denna arten är för svår för att rädda, vi låter den dö ut istället". sjuka människor och dem styr ett land.

Vi fortsatte iaf vägen tills vi försökte i en annan skog, hittade inget där men vid vägkanten hittade vi en hel del :) så bara att plocka på. Måste säga att jag gillade det, ´leta svamp är rätt kul ;) tyvärr kunde Perth Zoo människorna endast ta truffelssvamp för det är den enda svampen som är godkänd av deras veterinär till woyliesarna. medan dem i vilt äter andra svampar med och vi ger dem allt, sjuren vet vad dem kan och inte kan äta. Iaf ej domesticerade djur ;) men glädjen är stor att inatt (just nu) har deras woyliesar party med massa god svamp från det vilda :D ngt som oroar mig var en av frågorna jag hörde en av kvinnorna fråga (dem var 2 och vi 3) var "så hur ska jag göra med svampen? ska jag göma dem?". jag tänkte bara dhööö, nä, woyliesarna är vana vid att när dem vaknar för att leta mat får dem det serverat på ett fat i det vilda. whut a fuck? :S Inte bara det att dessa människorna jobbar på ett zoo där man iaf bör ha en grundkunskap i miljöberikning och hur djuret fungerar/lever/föda/födosökande dem jobbar även med ett utrotningshotad art. Wow, Australien har verkligen ingen hög standard på sin personal i djurparkerna.  Vi hittade även en ung bobtail, så när zoo-folket stuckit letade vi lite till och tog bobtailen med oss för det va inget bra ställe, inte mkt mat och vägen så nära. Han fick följa med till June's hus och vi släppte honom där ist i skydd mot vägar och med massa mat. Vi körde även förbi en död känguru. I Australieb är du skyldig att kolla i pungen hos hondjuren efter bebis, för bebisen kan leva även om mamman är död. men det var en hane så vi fortsatte hemåt till June's hus.

Efter detta drog jag & Lauren till Kanyana för att mata sugar gliders och ge våra woylisar deras svampar. Lilltjejen kom framspringandes så fort svamparna kom. Inte og med det, hon gick in i spannen för hon ville välja ut sina egna svampar, dem hon ville ha, haha, nog söt! ska ta en bild på henne när vi inte har så bråttom som idag :)

Fick veta att Australien har låg standard på matten! väldigt glad, finns en chans att det blir 1 kurs matte på universitetet och med dålig standard bör jag klara det med tanke på att jag har gjort till matte E :)

Snart dags för sängen :)

natti nattiMina nya huskamrater: Casey, Roley & Henry


Henry äter ;)


Bobtailen


Påkörd känguruhane


Utsikt från June's hus.

Lauren's place

Sitter i laurens bakgård, suttit här hela eftermiddagen ca 4h ^^
Var helt underbart väder imorse vid 9 när jag steg upp men nu är himlen täckt av regnmoln :( ska regna hela denna och nästa vecka :O

Trivs jättebra :) Jag & Lauren har många intressanta djurdiskussioner  och kul att få veta mer om djuren vi har på Kanyana. Gerry kommer hem den 1 Juli är det beräknat :) Vi fick in en possum idag (: men jag börjar inte jobba förrän imorgon.

Vi ska hem till June som är skaparen av Kanyana imorgon. det hela är lite kul, Lauren berättade igår att hon får in mig med att jobba med experterna direkt och ingen volontär från början gör det. June har ett projekt om att göra fler undervisningsfilmer och Lauren sa att jag skulle kunna göra det då hon vet att jag kan datorer och redigera filmer osv. June menade då på att jag ville jobba mer med djuren men som Lauren sa som vadå, bland maten och städa burarna som man gör i början av sin volontärtid just för att det är lågsäsong nu med djur. Dem flesta djuren kommer in i Augusti. Och med att börja jobba med June får jag jobba mer med att filma djur och samtidigt bli mer utbildad än många andra volontärer och jobba med June leder mig till att jobba med fler av deras experter. Så jag tycker det är skitbra, blanda jobb med experterna med sjukhusdjuren (: Så imorgon ska jag och 'June diskutera och jag visa henne vad för saker man kan göra utöver bara filmandet. Ser fram emot morgondagen ';)

Sen la jag fram förslag till Lauren att jag gärna skulle vilja jobba med berikning av djurens naturliga beteende, ngt som jag älskar. Hitta på  saker som gör att djuret får använda sitt naturliga beteende. Så kommer jobba med Laurens projektkamrat som sysslar mycket med sånt :)

Får snart boka min resa med till norr. Har en fundering på att volontärarbeta för Monkey Mia Delfinresort med delfinerna som är minimum på 4 dagar upp till 2 veckor :) så funderar på 1 vecka där. Förmodligen lämnar jag Perth den 10 Juli skulle jag tro.

Nä nu ska jag läsa lite i min Australia Geographic magasin :)

 
Min tröja jag köpte från Forest rescue

Framsidan
'

Baksidan


Armbandet från familjen (:

Alla kriminella ska ut ur Danmark


Alla kriminella ska ut ur Danmark 21 juni 2011 kl 10:07, uppdaterad: 21 juni 2011 kl 11:55

 Alla kriminella utlänningar i Danmark ska utvisas, oavsett strafftid, skriver tidningen Information och citerar ur integrationsminister Sören Pinds lagförslag.

Förslaget debatteras i folketinget under tisdagen och väntas gå igenom med stor majoritet på fredag eftersom både Socialdemokraterna och Socialistisk folkeparti är för förslaget. Experter varnar för att Danmark kan komma att anmälas för brott mot internationella konventioner.

 

I nuläget kan en åklagare uppmana domstolen att utvisa en utlänning som begått en kriminell handling men om förslaget går igenom blir alltså en automatisk följd av domen, skriver Information.

Köpenhamn TT-Ritzau

-----------------------------------------------------------------------------------


Nyheter från Danmark, är både ris & ros enligt mig. Jag kommer ihåg förra året med valet och allt med invandringspolitik. Ska försöka göra en bra formulering av vad jag tycker, men det är ett svårt ämne att diskutera.

Innan tyckte jag sänd ut dem om dem inte inte kan uppföra sig, men dem sista veckorna har frågan slagit mig, vad är ett land?

Svaren på den frågan änså länge är att det är en bit av denna jorden som någon upptäcksgubbe hittade och sen efter det började man ge namn åt alla "länder", dra gränser, införa lagar och regler och säga detta är vårt land! Och detta är något som gör mig arg. Vem sa att vi kunde ta detta landet och säga "Du har inte rätt att vara här, vi va här först" kom igen, vad är vi, 5år gammal med attityden "h*n-började". Men detta hindrade oss inte att inta Afrika & Australien, göra folket som levt där till våra slavar och behandla dem som skit för att den vita rasen ansåg sig bättre. Det är mindre än 50 år sedan som Aboriginer ansågs vara en Människa.

Jag tycker man ska respektera lagarna och reglerna ett land har, för mycket handlar om att försöka få så många människor att fungera i samspel med varandra. Men jag tycker det ska gälla alla och att alla ska få samma dom. Nu vet jag inte riktigt vad för lagbrott dessa invandrare ska ha gjort för att bli utsända, men jag kan inte tänka mig att hur det är att komma till ett land, fullt med nya lagar, regler, politiker, religion, språk med en vilja att göra ett bättre liv för sig själv och sina barn. Vad tyvärr många gör är att dem sätter dessa människor på platser där det finns flera av dem (vilket kan vara bra) men många äldre struntar i att lära sig språket och respektera hur vi gör det. Vilket jag tycker är för jävligt. Och det är sant, många invandrare gör brott osv men jag tror också Svergies regering har en del i det, hem och pengar osv är iaf vad jag hört att invandrare får men sen då? Många utbildningar från arabiska länder räknas inte i Europa och dem kan inte börja universitetet för 1. vem ska betala det? 2. dem måste lära sig svenska språket först. Jobben dem får tror jag är oftast jobb med andra invandrare som har samma språk sem dem, åtminstonde är det ett jobb. Men vem betalar för det? jo skattebetalarna. Och det är just det, vi lägger ned ofantligt mkt pengar på invandrare med jobb, körkort, bostäder ov. Men kolla på dem som är "Svenska", många i 20årsåldern bor fortfarande hemma, där finns jobb, men inte mkt och många för'äldrar behöver ett "ordentligt" jobb för att försörja sin familj. Men inte tänker politikerna på det. Så med tanke på hur mkt pengar skattebetalarna och 'Sverige lägger ned på invandrare så bör dem faktisk uppföra sig och försöka anpassa sig. Samtidigt kan det vara svårt att anpassa sig till ett helt nytt land och tryggheten med sin egen "ras" och "Detta är vad vi gör i Sverige"  med brottslighet, spec hos unga som många gånger nog bara vill bli accepterade och en tryggheet att vara med sina "egna". det är en svår fråga, vi har olika religioner, kulturer osv anpassningsmöjligheter, osv som kan leda till frustration, tveksamhet och gör brott. 

Inte fan är det lätt heller när Svenskar är väldigt kritiska till invandrare och med all rätt. Många saker är av egen erfarenhet. Jag kmr bara ihåg för några år sedan, typ 2-3 år var det. En utgång och Martina fick för mkt i sig. Jag följer med henne till toan på busshållplatsen (där är en tjejtoa med 2 toaletter och vask med spegel utanför. följde Martina in på en av toaletterma och hjälpte henne när hon spydde. 'Hon mådde rätt illa och va ganska medtagen fortfarande när hon var klar så öppnade toan för att hon skulle dricka lite vatten och skölja händerna. Då är där ett gäng utländska tjejer i vår ålder som börjar skratta åt 'Martina och säger "din äckliga svenska hora, stick med dig, detta är vårt land nu"  och bokstavligen puttar ut oss och hånskrattar. Kan säga om jag inte hade haft Martina att ta hand om hade jag gått in där igen och spöat skiten ur brudarna. Och såna här saker hör man ofta från andra svenska ungdomar, och jag fattar inte det :S jag hade aldrig sagt så till någon jag inte känner utan hade hjälpt personen i fråga att ta hand som vän, men det är jag det, det är hur jag blivit uppfostrad och är som person. Och det är såna saker som gör mig så jäkla trött på vissa invandrare. Men samtidigt hade jag inte velat se någon av mina utländska vänner som bli utvisade för att dem kanske snor en bil och kör på en människa som skadar sig, eller köra full och köra ihjäl någon. Misstag händer och tycker det är bättre att ge de som begår "mindre" brott en andra chans. Men saker som hedersmord, könsstympning osv, skiter fullständigt i hur jäkla logiskt det är i deras religion & kultur dem kommer ifrån, i andra länder gör vi inte så och respektera det. Flera städer bör göra aktiviteer som får fler svenskar och invandrare att samarbeta och respektera varandra, spec ungdomar som är framtiden.
Därför jag älskar UKM (;

Jag tycker också vi har kommit till den punkten i Sverige att det är dags att säga nej att ta emot fler invandrare, ta hand om vårt land först och få det att fungera innan ni tar in fler människor här. Det finns många andra länder som har möjligheter att ta emot invandrare och vi har redan tagit in nog.

Fy fasiken vad detta blir krångligt, men är som sagt jäkligt svårt att skriva ned i ord utan att ha ngn att diskutera med.

 Men i Sverige har vi faktisk en lag om utvisning av invandrare som gör brott.


Utvisning på grund av brott 
http://www.sweden.gov.se/sb/d/2327

"Bestämmelserna om domstols beslut om utvisning på grund av brott finns i 8 kap. utlänningslagen (2005:716). Enligt dessa bestämmelser får en utlänning utvisas för brott som kan leda till fängelse eller om domstolen i brottmålet undanröjer en villkorlig dom eller skyddstillsyn som utlänningen har dömts till tidigare. Det krävs dock att utlänningen döms till svårare påföljd än böter. En ytterligare förutsättning är att det kan antas att utlänningen kommer att göra sig skyldig till fortsatt brottslighet eller att brottet är särskilt allvarligt. Utvisning kan ske för viss tid eller på livstid.

När en domstol överväger om en utlänning bör utvisas ska den ta hänsyn till utlänningens anknytning till det svenska samhället. Domstolen ska vid bedömningen särskilt beakta utlänningens levnadsomständigheter och familjeförhållanden samt hur länge utlänningen har vistats i Sverige. Faktorer som arbete, bostad och social anpassning liksom kunskaper i svenska språket bör inverka på bedömningen.

Vidare ska domstolen särskilt beakta om utlänningen har barn i Sverige och, om så är fallet, barnets behov av kontakt med utlänningen, hur kontakten mellan dem har varit och hur den skulle påverkas av att utlänningen utvisas.

Hänsyn ska också tas till om det finns hinder mot verkställighet av utvisningen enligt utlänningslagens bestämmelser om verkställighetshinder - till exempel risk för dödsstraff, kroppsstraff, tortyr eller förföljelse - och utlänningen därför inte kan sändas till ett visst land eller om det annars finns särskilda hinder mot att utvisningsbeslutet verkställs.

Det finns inga bestämmelser om när frågan om utvisning ska tas upp till prövning. Därmed kan såväl åklagaren som domstolen avgöra om frågan ska tas upp eller inte. Utvisning på grund av brott beslutas emellertid alltid av den domstol som handlägger brottmålet."


fuck

MEN HELVETES JÄVLA SKIT! självklart avv ngn jävla fucking anledning uppdaterades min sida och mitt inlägg sparades int, KUL!

så palla inte skriva om hela möget mer än kmr sista dagen idag, Laueen hämtar mig om 1½ h vet inte hur det kmr bli med internet, det lär ni se.

Fan va arg/irriterad jag är just nu, fucking data! jjs, ogogah,kla'na


hej då

Monkey Mia/shark Bay

http://illvet.se/djur-vaexter/delfiner-jagar-fiskar-goemda-i-snaeckor

Delfiner jagar fiskar gömda i snäckor

En flock delfiner har lärt sig en ny metod att hitta föda.

En delfin i Shark Bay i Australien har tagit med ett snäckskal med en fisk i upp till ytan.
Katrin Bacher
En delfin i Shark Bay i Australien har tagit med ett snäckskal med en fisk i upp till ytan.
03.05.2011

Normalt är det en förnuftig taktik för en fisk att gömma sig i ett tomt snäckskal, när en hungrig delfin är på jakt efter föda. Taktiken duger dock inte längre för fiskar, som lever i Shark Bay i den australiska delstaten Western Australia. Där har nämligen en grupp delfiner lärt sig att tömma snäckor på fisk genom att frakta upp snäckan till ytan och tvinga ut fisken.

Det är forskare från Schweiz och Australien som har upptäckt delfinernas beteende, och det beskrivs som helt spektakulärt. På havsbottnen sticker delfinerna in nosen i snäckans öppning och blockerar därmed mynningen, så att fisken inte kan komma ut. Uppe vid ytan skakar delfinen snäckan tills fisken ramlar ut och därmed blir ett lätt byte. Ett sådant beteende har man tidigare aldrig sett hos delfiner. Kanske har delfinerna lärt sig tekniken, eftersom de försökt att äta snäckan inne i skalet.


Freo & Whaledreamers

Bara 1½ dag kvar hos familjen! lämnar på onsdag för att bo hos Gerry & Lauren, deras 2 golden och Henry den rödstjärtade kakaduan ;)

I onsdes gjorde jag event för sea shepherd med Louis & Lisa på he Bakery i Northbridge, ett band hade bjudit in oss, så en helkv'll med rockband, sweet ;) samt pengar till SSCS :)

I fredes blev det lugnt. barnen till 3-4 tiden sen drog jag till Freo för att äta mat med Buddy och hundarna (Buddy's hund Surf - amerikansk boxer och jag hade hans vän hund vacker Staffi hane på 5 månader ;)  har en rätt jag alltid äter - asiatisk skaldjurs & grönsaksrätt med ris/nudlar. riktigt jäkla god smak (: ska fota nästa gång så ni får se, underbart ställe :D efter det ville jag ha pommes (finns fan ingen mättnadskänsla hos mig, haha) så vi tog hundarna, käkade sen hem till honom och dricka öl  med dem andra grabbarna i huset :)

Upp tidigt på lördagen och bege sig till Kanyana, sista "lektionen" sen hem med Lauren, sova en stund, fixa sig, köpa vodka och dra till Buddy. Hade planerat att bli full för engångsskull men ist blev det nästan en perfekt medeltillstånd ;) Mötte upp Buddy och dem andra i hans hus sen begav vi oss till resturang för att äta. Inte jag, precis krängt 1½ pizza från vår pizzaugn hos familjen '(världens bästa pizza). Delade en flaska rött med Buddy, najs, samt världens starkaste jäkla friterad chili som killarna lurade i mig i början var friterad mus (lovar såg ut som det) haha. Träffade min kvinnliga själsfrände, Steff, skönaste bruden jag träffat i Australien. Bisexuell, samma humor och allt. Vi hade skitkul kan jag säga. Efter resturangen drog vi till en pub för att lyssna på hennes kompisar som hade spelning. Gratis öl/drinkar och whisky, betalade inte ett skit efter resturangen, haha ;) dansade, skämtade och ja bästa kvällen i perth/freo så länge. Fick smeknamnet gaga och när jag hoppade in i buddys van (haha låg i bak"sätet") började några skrika "ey crazy swedish girl" haha, lyckat (Y) Dock blev Steff för full, somnade när hon spydde på balkongen i en konstig sittande ställning ^^ bara att lägga henne i soffan med täcke och vatten ;) Best'ällde pizza som vanligt, vegetariskt är riktigt god, saknar dock vitlökssåsen i Sverige. Här har dem ingen sås på pizzorna :( 


I söndes tog familjen med mig ut på middag på kvällen. Åt carbonara, inte ätit det sen grekland förra året :O Fick ett jä'ttefint armband som tack (dottern valde ut det och hade ett likadant, så söt) samt ett fint skrivet kort :) Kmr sakna busungarna men ska bli skönt att göra något annat och är så exalterad öve att åka norr. 

Efter middagen mötte jag upp Buddy för att sen träffa alla seashepherd & forest rescue människor för Forest rescues fundraising kväll. Forest Rescue är en aktivist organisation för att rädda australiens skog. Kedjar fast sig i traktorer och andra maskiner, riktigt bra organisation. Hade gärna gjort sånt men tror inte min försäkring täcker domstolsavgifteer för såna saker ;) om jag bara hade varit uppvuxen i Australien ;D Iaf kvällen kostade 140 kr för film och ett glas vin, filmen var whaledreamers, en helt otroligt film som jag inte kunde hålla tårarna borta igenom. Någt ingen egentligen vet om mig är att jag alltid varit fascinerad av olika urfolks traditioner såsom Indianer, Aboriginer, olika afrikanska och Polynesierna. Denna filmen är mycket om olika folk som dansar för valarna och deras traditioner runt valarna. Men det är så mkt mer, en stor del är om regnskogskövlingen i coloumbia osv. Ngt som var rätt kul var att i filmen sa en person ngt med att valarna är våra brödrar och systrar. Jag tänkte direkt på en aboriginsk historia om delfiner som säger detsamma (Den finns i boken Delfiner & Människor - Lotten Odh) och är inspirationen för den första meningen i min tatuering "My brothers & sisters in the ocean". Trailern för filmen hittar ni nedan :) 

Vargdebatt

Internet har varit nedlagt sen några dagar, men det skippar vi nu, bara jobb som vanligt och vackert väder idag, älskar denna vintern! Hade inte tänkt blogga idag, för trött egebtligen men en snabbis och pallar inte skriva mina åsikter osv så here you go

Vad kan jag säga?! I Påarp är vi kungar, haha
http://hd.se/blogg/olater/2011/06/16/skanetrafikens-papperskorgar/

Och nya nyheter om vargdebatten i Sverige. Har bara en sak att säga, Stäm skiten av Sverige och miljöministern (man kan ju hoppas att han får en massa skit för detta).

http://hd.se/inrikes/2011/06/16/eu-trappar-upp-vargkritik/

Saving the blue fin tuna

Lite uppdatering om vad som händer i sea shepherds Operation Blue Rage hittar ni här http://www.seashepherd.org/blue-rage-2011/

Hörde av familjen idag att Sea Shepherd var på nyheterna ang. deras nya kampanj och att det går vilt till ;)


Dancing Nanna and dolphins

Shääät! längesen uppdatering men va fan, inte så mkt som hänt ändå xD spec inte under veckodagarna.

Så hoppar till helgen direkt istället, mycket roligare.

I fredes hade jag och familjen filmkväll, Wall-E, förmodligen av dem mest värdelösaste filmerna ever. Men med datan i knäet funkar allt.

Sen efter en nästan sömnlös natt (för mkt tankar och förväntan i mina kropp) gav jag mig upp 6.10, frulle, fixa och iväg. Buss till Victoria Park,  byta buss till Kanyana sen gå i 30-40 min i bergen tills jag kom till Kanyana, underbart! en promenad på morgonen i bergen med underbar utsikt och väder klagar man aldrig på :)

Kom till Kanyana Wildlife Rehabilitation Center vid 9 sen var det dags för första träningsdagen. Kan jämföras med första dagen i gymnasiet, grundregler  djurskötsel. Så efter 4 timmar gäspandes och gränsen till att sova av uttråkelse var det över. enda nya jag lärt mig är väl deras papperssystem med ifyllningar osv, det är endå sjuka vilda djur vi handskas med så papperarbetet är viktigt.

Efter en lite pratstund med min snart nya framtida rumskamrat Henry (kakadua) kom hans matte (Lauren) och vi lämnade Kanyana.

Väl hemma igen blev det en liten sovstund innan jag drog till Buddy's place. Efter en stund hos honom drog vi till Shanghai och åt kinamat. Vi har alltid lika skoj, spec denna kvällen, han fick lära känna den riktiga Mia dvs Mannen Mia, och ja självklart gillar han det, efter att chocken lagt sig, haha. Efter maten drog vi och drack kaffe för att sen möta upp resten av folket på Mojos. vi såg Melva Cummins the Dancing Nanna, som gästade Mojo's bar. En mormor som blivit sensationhit i Australien med hennes moves, haha, skitkul. Efter det dansade vi hela kvällen tills ett skitband kom upp på scenen och jag nästan blev mördad av Buddy för jag inte gillade bandet, haha.

Så vi gick hem och nä'r vi korsade bron såg vi ngt helt fantastiskt, en grupp delfiner simmandes. Jag upptäckte en fena under bron på vår ena sida i det upplysta vattnet. Så jag bara "Buddy, jag såg en delfin eller en haj" haha. Sen såg vi att det var delfiner ^^ en av dem sakerna jag älskar med Australien, se delfiner bara sådär på vägen hem från stan x)

Väl hemma igen blev det pizza och vitlöksbröd till vår dörr blandat med shota Rom, försökte få hans huskamrat att shota när han vaknade och kom till köket, men icke, gav os mer en trött och "ni är inte kloka"-blick, haha. Sen däckade vi snabbt efter detta.

Idag har det bara varit sea shepherd stall i Freo från 11-17. sen öl och sånt. En mkt trevlig och underhållande helg :) tillbaks till jobbet imorgon.

Detta är nyheterna från idag:
Japan går ut och valar igen - http://www.japantoday.com/category/national/view/japans-whaling-fleet-leaves-for-northwest-pacific


Dansande mormorn ^^


My heart & my soul

Helgen har varit full med händelser samt varit långhelg, röd dag igår i Oz.

Fredagen blev som sagt Fremantle. Lockade håret lite, måste permanenta om det snart :/ vill ha mer krull längre upp och inte bara i 2dm i topparna samt luggen ^^ Mötte upp Buddy och hans vänner på matstället. Är en lokal med olika resturanger typ som väla där alla matställen är fast mindre, mysigare och mer utomhus ist. Börjar verkligen bli kallt på kvällarna, typ 10 grader och bara 16-17 i havet. sen på kvällen efter att nästan hamnat i slagsmål drog jag och buddy hem till honom, spelade monopol i sängen, beställde vegetariskt pizza & vitlöksbröd sådär 2 på natten till dörren, haha. vi borde ha sånt i Sverige med ^^ stor izza, 2 vitlöksbröd samt hemleverans för 178:- och ja, pizzorna här är dyra :S inte som hemma där man kan bli mätt för 60:- på en pizza, nädå, här går dem på runt 100 lappen för att få en normalstor.  och kebaberna hemma är mkt bättre (Y)

På lördagen började jag jobba 11 och hade ungarna hela dagen som sagt. negerbollar & tacos, samt spel och film ;)

söndagen spenderades i Fremantle, mötte upp Buddy & Surf på stranden, sen drog vi till The little creatures. Är den största jävla "puben" jag varit på. in get danställe bara öl, vin och mat. Tänk er 3 stora lador i stål med egen ölbryggning så har ni detta stället. och det var fullpackat, är *Perth/Fremantles populäraste pub. Sen vid 4 kom Georgina, vi va där för att fira Brittas födelsedag, men smarthuvet här glömde sitt pass så icke. Ist blev det godis och monopol hos Buddy, monopolnördar! var svintrött så jäkligt skönt när man kom hem igen.

Dock upptäckte jag att jag missuppfattade ett mail jag fick från det här med simma med delfiner. Just för att deras chaufför slutat 3 dagar innan dem stänger säsongen så kan dem inte hämta upp folk. Så jag trodde jag måste ringa om jag vill avboka, men behövde ringa för att fortsätta bokningen. Så jag chansade, tog taxi 6.30 på måndagen och efter att chaffisen försökte lura mig på 20 dollar, jävla utlänning, hoppade jag ur och väntade. En från personalen kom och sa det var inställt (just för jag inte hade bokat hade dem inte ringt mig i söndes) men istället erbjöd hon mig sjölejon/delfin & pingvincruise. Så tog den ist (Tog inte pingvin då dem är i fångenskap, not my thing) och hade en fantastiskt dag ute till sjöss i 20 grader varmt väder. helt underbart, om bara vintrarna kunde vara så här i Sverige med.

Vi såg 2 olika grupper delfiner som simmade runt vår båt och lekte i vågorna bakom oss. Tjejen som pratade berättade om the cove, ric o'barry osv. Sen frågade "kaptenen" mig om jag var ett fan av sea shepherd (hade min munkjacka på mig) så berättade att jag var i Taiji, haha, jo intresset från både kaptenen och talaren kom snabbt ^^ men det var kul. Tjejen som pratade var den som körde bussen hem efteråt så vi pratade om lite allt möjligt och detta var hennes sista säsong på EcoAdventure. Hade lätt kunnat jobba med detta och hon berättade att hon inte hade ngn efarenhet av det tidigare utan lärt sig allt av sina medarbetare och att dem hellre anställer människor med passion. Så vem vet, kanke här ni hittar mig när jag pluggar till marinbiolog ;)

Jag låter bilderna tala för sig själv :)I shouldn't see u but I can't move

oh! fått mitt första spindelbett! var på tiden efter 6 månader i Australien! Enda giftiga spindeln jag faktisk sett hittills är the redback och den har jag sett 1 gång för typ 2 månader sen ^^

Har bokat simma med vilda delfiner i Rockingham! ska göra det på måndag för jag är ledig, tyvärr är det public holiday dvs en röd dag så ist för att ta buss för 3-4 dollar får man nu spendera ca 30 dollar på taxi ^^ men det är det värt för att vara på plats 07.00 på morgonen. Simningen går på 1370:-, tänkte först hostel på samma gata som jag blir upphämtad på eller taxi. Hostel går på 24-25 dollar och måste ändå ta bussen in på söndagen dvs + ytterligare 3-4 dollar samt extra packning för vet inte hur vädret blir. Så nä bättre hemma i huset med min egen säng, tv, data och snacks att ta med sig samt klä mig efter väderrapporten på morgonen :) 'Har även tur att föräldrarna köpt sån bok med tusentalsrabatter på resturanger, äventyr osv så får en gratis dvd med min "upplevelse" (: här är hemsidan http://www.dolphins.com.au/swim-with-wild-dolphins.html

Inte gjort mkt än idag, vaknade för 2-3h sen så bara tv, frukost och brun utan sol i huet! Skönt med färg i ansiktet igen, mindre smink och ser fan mkt bättre ut (Y)

Ledig idag, så ska in i duschen om 2-3h så håret hinner torka långsamt sen vid 5-6 tiden ikväll drar jag mig till Fremantle för middag med Buddy och hans kompis. Förhoppningsvis blir det lite barer och krogar på det. och denna gången ska jag försöka att inte glömma kameran ^^ Imorgon jobbar jag typ hela dagen. Föräldrarna ska på en fotbollsmatch med pappans bror, sen ska dem fira hans bror på kvällen för det är hans födelsedag så föräldrarna kmr hem snabbt för att byta kläder och äta innan dem ger sig av igen. Men jag klagar inte. har roliga saker jag ska göra med ungarna, negerbollar, laga tacos med dem, baka ngn småkaka och på kvällen är det film & popcorn :)

Saknar min vita mössa :(


Come let go

En ny arbetsvecka, om man ens kan kalla det det. edast jobbat 2-3h varje dag mån-onsdag.
Har blivit stan lite under veckan, jag är kär i mcdonaldspajer OCH innehåller no ägg eller mjölk ;) Och köpt brun utan sol för första gången i mitt liv! Min färg i ansiktet försvinner alltid fort medan resten av kroppen är brun, nog kul! har typ alltid bruna ben och mage fast jag inte solar solarium (händer bara till nyår & Halloween ^^) men huet behövde fan lite färg med. Va bara sån liten resetub för 21 kr so why not. och funkar bra, andra dagen idag (1 gång om dagen) och fått lite mer färg :) och snygg färg (Y) sen blev det kokosnötschampo med, dögott! 

Fick detta söta meddelande i veckan på min Facebookvägg från Pia (min granne, ja ni vet, dem jag äter ur huset och mer än gärna våldgästar när jag är uttråkad^^)

"NÄR maya vaknade i morse, kom hon in till vår säng. Hon sa att hon längtade tills du kom hem, vi fråga de varför? Då sa hon att hon gillade när du bara kom in" Maya är deras dotter so u get that. Gjorde mig riktigt glad, saknar så många hemmifrån och ska bli kalaskul att komma hem efter varit borta 1 år.

Idag var första dagen med mer timmar och Madison blev sjuk under natten. Så hon blev sängliggandes i föräldrarnas säng och kolla tv. Och jag hade Griffin. Men va en väldigt lugn dag. Städerskorna var här så dammsugat rum (Y) Griffin ville mest ligga i sängen hos Madi, haha. men rädd att han ska bli sjuk så lite mellanrum fick det bli. Sjäv skämde jag bort Madi lite. Har haft samma sjuka som hon innan (Gastronågot) som ger magont, spyr och illamående. tack o lov spydde hon inte mer idag. Så kex, glass, pannkakor och kakor har hon fått i sig. Allt för att få i henne ngt och höja blodsockret.

N'är Griffin hade sin napp spelade jag & madi prinsessmonopol i sängen. Hon jämförde det med att det känns som frukost på sängen, haha, söte! Sen kom mamman hem och vi låg alla 3 i sängen, spelade och jag och mamman pratade lite skolor. Gillar verkligen föräldrarna, spec mamman då det är henne jag mest är runt men även pappan är rätt underhållande. Och jag känner mig bekväm, vi har våra insideskämt med varandra och det är skönt att man känner sig så pass bekväm att man skämtar med varandra.

Men iaf, mamman jobbar ju inom fiskindustri med att förbättra fångtsmetoder för en bättre miljö osv. så när det kommer till marin och sånt vet hon vilka skolor som gäller, vilket är James Cook och UWA. Kanske även University of Tasmania. Vet att Georgie (en vän här som var ombord på Steve Irwin i Antarktis) fick mig att börja fundera på att plugga miljövetenskap ist. Men efter pratande med mamman så sa hon att det är lättare att gå från marinbiolog till miljö(biolog?) än tvärtom. Och on sa även att jag verkar väldigt passionerad av havet och hon tror det är det rätta för mig. Vilket jag håller med. Hon själv läste wildlife vilket jag kan tänka mig att ta en kurs i (vet redan skolan med utbildningen, Gerry försökte få ín mig i det, haha). Georgie berättade även en kul sak, hennes kompis läste marinbiologi på james cook och just nu är hon assistent till en kvinna i NZ som forskar på späckhuggare! vilket jag tyckte va kul för jag har sett en späckhuggar dokumentär om hon och hennes arbete :)

Nu ska jag svälja vitlöksbitar (råd från Buddy) för att bli av med min förkylning, mkt bättre redan men fortfarande tjock i näsan emellanåt.

Come let go - Xavier Rudd♥

RSS 2.0