djd

Jag är så jävla trött på regnet. Har regnat konstant nu i dagar! vill bara gråta!

Julafton va skitmysig/galet, vi handlade hem en massa mat som vi sen började laga på eftermiddagen. Sen på kvällen kom grannarna & jesper. Käkade, drack och hade trevligt. sen drog vi ut och det blev galet på waxys! helt crazy, haha.

Sen när jag kok hem med grannarna hittar vi en vattenmakin som jamie och jesper har stulit och ställt i vårt kök, haha. skadat!

Jag har aldrig varit så mkt för julafton, kul när man va litn men efter 11årsåldern är det inget kul längre, god mat bara och godis. Men julklapparna och tvprogrammen är inget jag längtar efter ^^ Så att äta gott och sen dra ut och festa passar mig perfekt för en julafton med vänner :) så absolut en av dem bästa julaftorna ;D

Sitter och skypar med cam med hela familjen + mormor & morfar och min moster på julaftons kväll. Är runt 2-3 på natten hos oss, sitter i bara lakan och trosor och helt plötsligt kommer vårt killgäng (grannarna) in mitt rum och rullar runt i sängen, skriker och önskar hela min familj god jul, haha. stackars familj som får se mig bli våldgästad i min säng.


annars rsten av dagarna har vi bara tagit  det lugnt, varit hos grannarna, druckit lite, spelt spel och som agt tagit det lugnt. regnar hela tiden och ingen jobbar under holiday så alla bara sitter inne och tråkar, haha.

Jag va dock ute igår och shoppade i regnet, hittade skorna jag blev kära i för en vecka sen och en ursnygg klänning så min nyårsutstyrsel är done :D bilder kommer sen ofc ;D

Jag & Michaela lagar mat


Jag & Jamie äter


Grannarna och jag


På Waxy's....















Vattensaken som Jamie & Jesper släpade hem


Dagen efter: ....



God jul

God jul alla :D

Sorry för dålig uppdatering men har varit galet dem senaste dagarna. haha.

Just nu bor jag i lägenheten igen och ska vara här i minst 2 veckor. Har egen säng och rum, sweet!

I måndes blev det BBQ med våra grannar. Ett killgäng som bor på nedanvåningen, älskar våra grannar! förutom sura killarna och gamla mannen som vi döpt dem till, haha.  Vi hade riktigt trevligt, men va så jävbla trött och frös så somnade i Dans knä utomhus, haha, nog lyckat (Y)


I tisdes blev det  utgång med folk från hostlet, var julparty på beergarden. Blev galet! Vi kom till beergarden runt halv 9 och sen efter 5-6h på det stället va man rätt trött på musiken och folket så vi drog hem vid 2-3. haha, världen sjukaste jävla bitch fransyska ever i mitt rum! Jag och Maurizio(Tyskland) lägger oss i sängen och strax efter oss kommer Jason (Kanda) och 2 brudar (Finland & Tyskland) som bor i vårt rum och jag bad  dem öka fläkten för det va skitvarmt i rummet. När dem är opå toan och borstar tänderna stänger fransyskan av fläkten, stänger fönstret, tar på sig ÄNNU en tjocktröja och drar lakanet över sig och sin HANDDUK! wtf?! jag bara  skrattade  rätt ut, haha, för fan, ofta man tar handduken ^^

I onsdes flyttade jag in i lägenheten :) Men innan det drog jag, Jesper, Jason & Maurizio till ngn spelhall, rätt så skoj ^^ sen på kvällen blev det fest hos grannarna. Det va Ben 21årsdag så vi firade han, blev värsta kriget och alla hoppade runder och det va galet, sen skadade ben sig och va medetslös tror jag under några sekunder så Dan ringde Ambulans men precis innan dem ska skicka ambulansen säger Ben "Ge mig GOON" haha så Dan bara "nja, jag tror nog vi kan skippa den där ambulansen, han är ok nu", Goon är vitt vin som alla dricker i Australien. Sen på kvällen drog vi till Billys beachhouse. Rätt så kul men va inte så mkt folk där så vi drog hem sen vid 1-tiden. Haha, ja, helt insane! Ben orkade inte ta trapporna och hoppade från vår balkong sen låg han på marken och kunde inte röra sig, han hade ont överallt. Så efter ett tag kommer han uppför trapporna och helt plötsligt hörr man skrik, dunsar och plask i poolen. Då har Ben hoppat från vår balkong in i poolen, haha, omg! Då skadade han sig igen på botten, den killen har igen tur!

i torsdes drog vi till stan och käkade frukost sen julhandlade vi all mat till julafton. Sen på kvällen kom Maurizio och Jesper. Så blev film men jag & Maurizio satt kvar i soffan och kollade bilder på min data. Maurizio är den första killen i australien jag träffat som vet ngt om sea shepherd, om Taiji och allt. Så jävla skönt att träffa en person som är intresserad av samma sak. Det fick mig att sakna mina vänner från Japan så mkt! längtar tills jag träffar dem nästa år igen! Maurizio nästa mål är att gå på en av sea shepherds båtar så vi satt och pratade om allt om Sea shepherd, Taiji, valar & delfiner.

Allt om julafton kommer sen, orkar inte skriva mer nu och ska lägga upp lite bilder från dagarna. Och vi f¨år snart besök med ;D

Rickard


Utsikten


Tog ut soffan ;D


Adam & Dan


Steven


Utsikt från hostlet


x-masparty







Våra grannar!


Ben & cimon


Jag smiskar med handduken, haha






En skitpackad kille som vi örjade posa med, nog kry kille ;)


Stolen gick sönder när Ben satte sig och trillade in i tvättställningen, haha

fjd

Hej alla därhemma!

Nä mamma jag ska ta det försiktigt med vågorna och strömmarna, så lång ut är jag inte ^^


I torsdes va jag och Rebecca (en svensk tjej från göteborg som bodde i mitt rum) ute och festade i stan. Helt plötsligt säger en kille som vi går förbi om vi är svenskar på svenska. Det visade sig att han kom från helsingborg, kände igen min bror namn och spelar fotboll! han började t.o.m skratta när jag sa att jag bodde i Påarp, så jo, det va skoj att träfa ngn från sin hemstad.

Helgen har varit helt underbar! i fredes kom våra härliga kanadensare igen (Jesse & Robert). Så var bara att sätta ïgång att dricka och fixa sig. Hade högklackat för första gången i australien, ah, älskar mina skor, all kärlek till er för ni är så snygga!

Blev rätt lugn utekväll, satt mest och tog det lugnt på Fiddlers sen drog jag & jesse till subway, Mia körde på skaldjur då det är det enda jag tillåter mig att äta från havet, haha. Mkt trevligt, gillar att prata med honom för vi har rätt mkt gemensamt och samma åsikter om många saker, så trevligt att ha ngn att prata med och diskutera. Efter subway blev det Beergarden, men jag va rätt trött så slutade med att jag och jesse nästan somnade på stolarna på ett stängt café, haha. Sen försökte vi hitta hem, haha, jo lycka till! fick bli taxi ist! men va en riktigt trevlig utgång, gillades skarpt på Fiddlers (: Hann knappt lägga sig förrän man hör Rickard & Robert utanför, haha, man känner igen Robert på hans jäkla skratt ;) Så jag och jesse låg bara och skrattade och väntade in killarna och då hade solen gått upp. Lite svårt att somna vid 5-6 på morgonen!


I lördes kom Jamie (en kompis till Hayley, Rickard & Michaela) som varit och rest lite i Australien. Detta slutade med en riktigt galen utekväll! Går till Fiddlers och allt spårar ut! haha. Alla började dansa, hoppa och fula sig. haha jo det va flippat! Sen drog jag och jamie och käkade, testade ngt vegetarisk skit, smakade mög! dog av skratt när jamie smakde och börja spotta ut det och kommenterade hur äckligt det va, haha. Blev en tur till  stranden, jag bara satt där i sanden och njöt, jag älskar denna naturen, den långa stranden, palmerna, havet, ja allt! Vi bara satt där och pratade om allt, han berättade lite om hur det va i Cairns för jag funderar på att dra uppåt i februari. Tappade bort Jamie sen när jag skulle hämtade nycklarna, nog klyftigt! vet inte fan hur jag lyckades men han och jag gick och letade och till sist sket jag i det och tog en taxi, träffade en norrman med, haha! alltid skoj med lite grannar ;D
Kommer hem vid 5 i lägenheten och Rickard står prwecis innanför portdörren och öppnar och bara wtf, hur visste du att jag va här nere, haha. men michaela hade ringt han och sagt att jamie va utanför porten, men ingen jamie ^^ Så hinner knappt mer än upp och byta om till sovtröja så klampar Jamie och Meck(grannen) in. haha,  och jamie "vad fan tog du vägen, väntade på dig i en evighet" haha.


På söndagen regnade konstant hela dagen! men Jamie fick endå ut mig till stranden i regnet för att lära mig att surfa. Jodå, kommer ned, fryser ihjäl, tar av mig kläderna och sveper handduken om kroppen, sätter mig ned på stranden och protesterar mot denna kylan, haa. Så Jamie fick gå ut i havet själv. Men sen fick jag tvinga mig ut i havet. Första gången blev exakt allt fel men andra försöket ställde jag mig nästan upp. Jag va chockad och Jamie imponerad, haha yeah! Andra försöket och står nästan upp, sweet (; men efter ett tag struntade vi i brädan och badade ist. Riktigt skönt i havet efter en stund.

På kvällen kom Hayley tillbaka efter att ha varit i Sydney över helgen, så blev god choklad, fest, utgång och sen tillbaka till lägenheten. Gick hem 5 på morgonen till hostlet (ligger bara 1min gång från lägenheten). Solen hade gått upp och det va rätt varmt´, fantastiskt. Bara gå där med dessa stora träden, värmen, se massa färgglada fåglar, så fantastisk vackra och kanalen va helt stilla och vacker!

Idag har det varit 30grader varmt. Så blev stranden efter att tvättmaskinsmekanikern hade varit där, så nu funkar tvättmaskinen igen :) Drog till stranden själv för ville sola topless, hatar dessa märken efter bikinin, så nu är det mesta borta ;D sen kom mötte jag upp jesper och tyskarna på stranden och va med dem en kort stund. Jesper och tyskarna hade lånat kickboard från hostlet, så testade det, skitskoj! kommer lätt låna en sån nästa gång!

Nä, nu har jag skrivit för länge, hinner inte ens sova innan BBQ :( måste iväg och köpa Goone (vitt vin, 4liter för 70kr)

Taiji


Sunshine coast!

Hej alla!

Har det jättebra! solsken och värme. gigantiska vågor så jag är kär!

Igår flyttade jag och jesper till ett hostel som är jättebra, backpacker resort heter det. 2 kompisar till rickard ska vara där i några dagar. jag funderar på att flytta tillbaka sen igen för jag gillade det :)

Igår var en skitdag, vi va överallt för att leta delar till tvättmaskinen, haha. ja men va skönt sen att komma till hostlet och duscha sen gå till lägenheten igen och dricka och relaxa!

Idag gick jag till stranden på morgonen, va där i 1h sen hem och fixa lite saker, äta och gå in på datan sen drog vi alla till stranden. Älskar vågorna, bara slänga sig i en våg och följa med, vissa vågor är ju större än en själv. Strömmarna är helt otroligt starka! men rätt kul endå, haha, jag är nog lite galen ^^

Vi va ju och grillade häromdagen. Vi hann inte mer än komma ut och det började regna, haha, så bara gå in igen och steka allt hemma, men det va skittrevligt ;D grannarna och alla va där så det gillades ;D

Nu ska jag snart till lägenheten igen och softa med Hayley och dem andra. Kanske grilla ikväll (:






Sunshine

Sitter just nu på balkongen och kollar på kanalen och rikemanshusen på andra sidan.  Bara 1 som har julbelysning ;D

Annars är här inte så mkt julpyntning. Några affärer och uteställen har ngt litet. Fåtal balkonger har belysning men vi har köpt in en liten julgran med belysning, urgulligt! Igår såg vi en skitcool sak, satt ute och drack så ser vi en båt passera i kanalen med full julbelysning, 2 julgrannar och massa andra belysningar, så självklart börjar vi skrika och dem vinkar tillbaka, haha ;D

Klockan är lite över 7 på kvällen, här är 21 grader varmt och helt underbart. Fåglana sjunger, grodorna väsnas och gräshopporna väsnas. Ja det är helt underbart, jag älskar detta landet.

det är tydligen den värsta sommaren på 88år i australien, mkt regn. Men idag har vi haft blå himmel så blev ett dopp i poolen sen drog vi till dreamworld. Åkte karuseller och klappade kängurur och kollade koalor. Regnade lite i typ 5min, sen solsken igen :P

Har tyvärr tagit sönder tvättmaskinen, haha, jag tvättade ett överkast för det luktade piss. men vi ska ringa sån fixare imorgon ;D haha, smidiga Mia.

Blivit lite brun idag, thank god, känt mig som världens vitaste människa. Om det är fint imorgon blir det stranden på förmiddagen och sola lite :)

Nu ska vi snart ut och BBQ (dvs grilla Mamma). Desire har precis anlänt och vi har precis skrikit över våra underbara reggaegrannar :D Känns som en bra kväll ;) kommer bli helmysigt!

Igår var vi ute. Har aldrig haft problem med mitt ID men kom fan inte in där vi skulle in igår på mitt ID, så får bli pass hädanefter.

Haha, kvällens höjdpunkt va när jesper skulle in till dem andra och jag stod kvar själv därute så kommer en australiensare och börjar ragga. Ngt full va killen men som jag skrattade, helskön kille som försökte släppa med mig till byron bay och festa där istället.


Aborgin spelar didgeridoo


kängurur



Känguruunge & jag
'

Ursöt koalaunge, dog lite ;)



Like something

En molnig men varm dag idag. Vi har ett ödlebo skulle jag tro vid poolen. Har sett 3 ödler samtidigt där nere. Tror det är australisk vattenagam ;)

Hade en fågel som gick på balkongen och va nära att gå in i lägenheten, haha xD  här är enorma fladdermöss med.

Idag har vi bara tagit det lugnt men fullt ös nu. Ska ut närsom ;) Har faktisk inte hänt så mkt. Har påbörjat mitt cv lite så ;)

Nä hrjdå där hemma i kalla sverige

Ödlan, tror det är en hona


Tror detta är en hane av samma art.



Utsikten på kvällen från poolen , riktigt fint! jag är kär! haha




surfers

Hej alla!
Nu är jag framme i Australien :)

Har skaffat internet nu så håller mig mer uppdaterad nu hoppas jag ;D

Bor i en lägenhet 3 minuter gång frånm stranden. Bor med 3 svenskar (Michaela 21, Jesper 19, Rickard 26) och 1 australiensare (Hayley) och engelskmannen Scott.

I torsdes efter att jesper hämtat upp mig drog han, jag och rickard till stranden. Har regnat jättemkt dem senaste 2 veckorna så skönt att det va sol när jag kom. På kvällen drog vi alla ut och festade, va ladies night så gratis drinkar hela kvällen ;) riktigt skoj fast man va lite död.

Igår hae vi inflyttningsfest. det bllev riktigt vilt. hade riktigt skoj, haha. Vi hade grannarna där, en riktig reggae kille med dreads och allt, haha, soft kille! mkt folk och till sist spårade det ut lite och det blev slagsmål. Så jag och mina 2 nyfunna killkompisar från kanada drog till grannen ist med Rickard, jesper och Desire (tysk tjej) och festade vidare tills polisen hade kommit och gått ^^

sen satt vi vid poolen en stund med. riktigt fin utsikt på kvällen, ska fota och visa sen :)

Sen fick alla dela sängar och soffor, så slutade med att jag och en av kanadensare sov i mitten mellan alla på golvet på en överkast, haha. lite ont i ryggen hade man imorse, men det funkade. Ikväll får jag tillbaka min soffa iaf :D

Nu ska vi snart börja förfesta sen lir det ut i staden igen :) hittat några jobb jag ska söka på måndag så får vi se :)

Utsikt från vår balkong




 
Stranden


Rickard & Jesper ger sig ut på brädan, haha


På sin city med grabbarna (Rickard & Jesper)


Ladies night = fria drinkar hela kvällen ;)



Igår

Jesse (kanada), Rickard & Robert (kanada)


Jesper, Robert, Jesse, jag och Desire (tyskland)


Jag & Rickard skulle se stora ut men vi misslyckades ^^


Balkongen




Tom blir lite crazy ^^











Vår reggae kille :D

Australien

Ar framme i lagenheten nu. Allt ar bra men har inte tid att skriva mer nu. allt ar jattebra mamma!

see ya soon

Sitter just nu på flygplatsen i Osaka och avnjuter en god kopp cappuccino från Starbucks.

Igår gick vi och käkade frukost, skitgott! toast med ost eller smör, tog båda såklart ^^ Sen hade Nicole med sig ett pålägg som är jättekänt i Australien vegemite, så jävla gott :D jag är fast, haha! här kan ni läsa mr om det, är faktisk en restprodukt från öltillverkningen, därför det kanske är så gott ^^ http://sv.wikipedia.org/wiki/Vegemite

Senare på kvällen gick vi ut och åt på en typiskt japansk resturang där man sitter ned på golvet. Det va riktigt jävla god mat! något av det godaste jag ätit. Först fick vi nån sorts äggplanta, första tuggan va sådär men sen blev det faktiskt gott :P andra saken va friterad tofu, ja, bättre än tofun på det andra stället men som sagt, inte min grej riktigt. tredje saken va friterade grönsaker och svamp, det va jättegott! och fjärde saken vara ostsvamp "gryta" svingott :D Elora är så söt, jag ska ta ostsvampen och hittar inte skeden så ser jag elora framför mig äta med skeden, haha, så jag bara Elora kan jag låna skeden snabbt och hon fattade inget. Hon tänkte inte på att hon tagit skeden från grytan och åt med den så hon skämdes lite där medan jag och nicole bara satt och skrattade. Jag bryr mig inte om hon sitter och käkar med skeden, jag behövde bara låna den för att lägga upp mer då vi äter med pinnar :P haha, söte! Jag kommer sakna mina tjejer Elora, Libby & Nicole jättemkt! haha just dert, ni vet filmen "not another teen movie" han nörden i slutet som får den snygga tjejen det är Libbys kusin, skitcoolt :P http://www.youtube.com/watch?v=l88eOO3nf6U här är scenen på 3.25
När vi kom tillbaka kollade vi the lost boys och hade riktigt skoj :)


Läste nyligen att slaktarna dödade 16 Rissos dolphins och släppte 3 fria. Känns hemskt att man inte är där.

Att vara i Japan, Taiji, är något av det bästa jag gjort. Som vi tjejer pratade innan om i veckan, det känns som att man känt alla i flera år. Detta är första gången jag verkligen blir en aktivist och jag älskar det. Att vara omringad av härliga människor som delar samma passion som en själv är en obeskrivlig känsla. Jag har känt dessa människor från 2dagar-1 ½ vecka och jag sitter med tårar i ögonen över att behöva lämna dem och delfinerna. Jag kan inte ens tänka mig hur Elora känner som har varit här i 3månader och ska nu hem till sitt 17-åriga liv i Seattle imorgon. Se upp världen, för denna tjejen är något stort och utöver det vanliga, aldrig träffat en sån här 17årig tjej med en passion för havet och så mogen.

Även om det känns hemskt att säga det så har jag haft så jävla kul, inte kul att se delfiner blir dödad men kul att ha vänner omkring en från hela världen som stöttar en när det känns tungt. Jag har även gjort mitt beslut.
Innan jag kom till Taiji hade jag tankar på att bli sea shepherd medlem och efter att ha träffat dessa människor och sett vilket gäng det är kommer jag bli sea shepherd medlem. På fredag eller måndag ska jag till kontoret i surfers paradise och lämna min ansökan samt köpa lite Sea shepherd kläder. Längtar tills jag träffar alla i september/augusti i Taiji igen. Och tyvärr mamma, men jag kommer gå ombord på en av dessa båtarna under dem närmaste 3-7 åren när jag studerar i australien ;) här är seashepherds hemsida http://www.seashepherd.org/ 

Nicole (australien) läser förresten marinbiologi och hon sa att det tar 5 år från bachelor till master examen. Så nu vet jag hur länge jag kommer bli borta. Hon jobbade på en ö vid det stora barriärrevet och dem behöver oftast folk så hon bad mig att söka där. Skulle vara skitcoolt att jobba på en ö som guide, utan nätverk och tv och det enda man gör om dagarna är att dyka. HELL YEAH! simma med vilda delfiner, döcoolt ;)

Ska gå ombord om 1h. flyger från osaka -> Guangzhou i Kina, paus i 2h sen mot brisbane, Australia babe :D

Blivit lite kär igen i en av Xavier Rudds låtar - Pockets of peace


south park

South park avsnitt om sea shepherd och japan, hahah, så jävla bra!

http://www.southparkstudios.com/full-episodes/s13e11-whale-whores
 

varför dödar man delfiner...


The cove guardians





Here we have the cove guardians.
Mike (US), Lisa(US), Martyn(US), Carl(australia), Libby(US), Scott(US), me, Thomas (Frankrike), Rupert (Australia), Elora (US), Nicole (Australia)

That's just life

Here it goes again!

Igår dödades 36 st och resten (runt 10-20) släpptes fria. Jag vet inte ilket som är värst se hela sin familj bli dödad och sen själv komma undan eller själv bli dödad? Delfiner är (kommer inte på ordet, crap) självkännare, självbekännare? nä, jag beskriver istället. Delfiner vet vad som händer runt om dem, om en av dras familjmedlemmar blir dödade vet dem om det precis som vi människor. Det som fastnade mest i mitt och Eloras huvud va denna lilla bebisen (inte ens en meter lång) kom ifrån flocken och va vid kusten och letade efter sin mamma (som blev slaktad) det va svårt att hålla tårarna borta när man tänker på denna lilla bebisen, helt själv i det stora blå. Fan vad jag hatar mänskligheten, jävla idiotiska art man tillhör, kan fan inte skämmas mer...

På kvällen gick vi och åt på ett riktigt bra ställe, så jäkla god mat :D det enda jag inte gillade, ja, snarare höll på att spy av det, var tofusoppan, hell no! va som en soppa med massa fettklumpar, haha. Nä tofu kommer jag inte hålla mig till. Varit vegeterian nu i 1vecka :O jisses, haha, men det går bra, min granne ska så lära mig allt sen när jag kommer hem. Hon gör den bästa vegetariska maten ever!

Idag kom slaktarna in tomhänta, så ist började vi trakaserra dem lite. Reportern som jag ville knuffa ned från klippan, ja, vi fick henne att gråta, ja, jag hade en liten del i det, men jag va så arg så jag bryr mig inte, hon kan gott stå där och gråta och skämmas över sig själv och hennes jävla regering i detta landet your bitch!

Nä nu ska jag grabba nicole och handla snacks till filmen ikväll med alla - The lost boys, haha, sen blir det the cove senare ikväll.


Baby Hoff


We are laughing our asses off





taiji

Nu har jag tid över.

Igår fångade slaktarna en stor flock och fick in runt 100-120 st till the cove. 6 st tog dem till tränarnas hägn som ska gå till delfinshower. 43 dödades och resten av flocken hade dem kvar i the cove under natten. Många bebisar överallt letade efter sin mamma. it was heartbreaking!

Jag & Elora hittade en jättebra klippa så vi såg allt och fick bra bilder som ni såg. Sen när slaktarna gått var ddet ca 3h kvar innan solnedgång så jag, rupert, Elora & thomas stannade kvar på stranden och vaktade. Då kommer det en reporter och hans chihuahua, en lycklig Mia :D men japanerna här är riktiga skitstövlar, stor lust att slå alla reporter!

Denna killen började med att delfinerna har hög kvicksilverhalt pga vulkaner och att människor blir inte sjuka av kvicksilverhalten och att det kan inte innehålla så mkt. Innan han va där fick vi besök av en japansk läkare som berättade att han har fått många patienter som är gravida med för hög kvicksilverhalt. Men reportern sa att läkaren ljög osv. Och ja ingen av reporterna tycker synd om delfinerna utan tycker det är ok och att folket i Taiji är fattiga och behöver pengarna. dem är verkligen inte fattiga! bara kolla deras båtar, och bilar överallt, no way

Reportern med chihuahuan menade att det är en tradition i japan, hur ksn det vara en tradition när det är ca 100 människor av japans befolkning på 127 miljoner som gör detta och dem måste gömma allt och försöka göra så att vi inte får några bilder. Skämms dem över sin tradition?

Dem andra 2 är ett team, Elora sa till killen att om han stannade kvar skulle han få blodiga delfinbilder, killen ville inte ha såns bilder för det skulle vara upprörande, wtf! det är upprörande! han kan stoppa det och idioten bara går därifrån innan dem börjat slakta, fucking asshole! Sen tjejen i detta teamet va med oss uppe på klippan och hon filmade och fotade oss medan vi fotade delfinen som flöt i blodet. och vi bara ska du inte filma den döda delfinen och hon bara nä, jag vill inte ha det. Jag va så nära att kasta ned henne från klippan!

Nä jag är skitrött så  jag uppdaterar imorgon när jag sitter och vaktar vid the cove. berättar om idag då och lägger upp några bilder om det kommer några bra.

movie


Hej allihopa. 43 dödades igår och 36 idag. Uppdatering kommer snart ikväll, vi ska ut och äta om 10 minuter så har inte tid nu. Film från igår!


Killers

Orkar inte skriva ngt nu, måste sova. 43 dödades, ca 50 kvar under natten, ger oss iväg 05.00. god natt






















taiji

Yes, äntligen kan jag lägga in bilder, kommer göra det när jag har mer tid!

Uppdastering om idag kommer sen, har inte tid nu, men fy fan, detta är några riktigt sjuka människor, så mkt blod överallt och vi fick ALLT på bild!

I onsdes va båtarna inne, så vi mest körde runt lite och kollade saker på tränarnas hotell och i The Cove.

Senare på kvällen drog jag & Thomas in till en närliggande city och åt på ett shoppingcenter! Sen kollade vi runt lite. Jag har glömtt min linsvätska så jag har sovit med linser på sen fredag förra veckan. Ofc har japanerna ingen linsvätska där vi är. Men jag hittade ett par snygga jeansshorts. Så ja Janet, lite god shopping är här ;)

När vi kom tillbaka har Rupert från Australien kommit, en trevlig kille på 26år. Så på kvällen jag, Thomas & Rupert gick till en bar och drack whisky & öl. Jag & Rupert blev så fulla så han hade huvudvärk dagen efter och jag mådde så illa. Men vi hade så jävla kul, vi bara låg i hans säng och våra huvuden snurrade och ja, vi bara garvade, snacka om lättroade, haha. När jag återvände till mitt rum kunde jag knappt ligga ner, allt bara snurrade, jisses!

Igår va båtarna inne men när vi va där började fiskarna springa till deras båtar och vi tänkte bara "åh nej, det har delfiner", haha, nä det hade dem inte. en av båtarna sjönk, gud, det va så roligt och martyns kommentar "You can't get up in the boat, you fucking fat fishermen, You have been eating to much whalemeat your fuckhead" haha, herregud! Så det var typ vad vi gjorde, filmade, fotade och skrattade. Sen drog vi till the dolphin resort där tränarna tränar delfinerna så Martyn kunde stoppa ned en hydrofon (stavning?).

Elora, Garrett, Scott kom igår så nu är vi 9st cove guardians!


Taiji

Först, Nej janet, här är ingen bra shopping, fina smycken bara men annars inget speciellt ;D Det var en bra dag igår i Taiji. Slaktarna återvände till hamnen utan någon fångst. Delfinfamiljen kämpade i 3h och lyckades fly från båtarna. Slaktarna va inte glada, någon räckte fingret åt oss på berget och deras sura miner när vi körde förbi hamnen va ett bra tecken. Vi körde need till The cove och tog en bild på cove guardians. Vi gick och åt när vi kom tillbaka, de har en riktig god vegetarisk pizza här, ja inte en chans att jag äter något i köttväg i Japan. Funderar faktisk om man skulle testa att bli vegeterian, redan nu äter jag inte så mkt kött men funderar mer på att dra ned på köttet mer men fortfarande äta nångång då och då. Jag är nog för mkt en köttmänniska för att kunna sluta helt, hade nog blivit sjukt deprimerad utan Grannens blodiga oxkött!


 Kanske låter lite fel men jag trivs här väldigt mycket. Jag har hamnat med 3 helt underbara och fantastisk roliga människor. Jag älskar Martyns råa humor om att låt barnen i afrika dö och att vi borde bomba hela asien, haha ;D Så mamma och moster Janet ni behöver inte oroa er, jag tror jag har hittat hem, detta kommer inte bli sista gången jag gör ngt sånt här. Har redan börjat planera 2 saker. Det finns en chans att jag kommer hem i augusti för att joina några till Faroe islands i Danmark där man slaktar delfiner under Augusti. Men det finns en chans att jag väntar nästa år istället. Är sjukt sugen på att samla ihop ett gäng och dra till kolmården, ställa sig utanför marine world avdelningen och visa material från the cove för besökarna och visa vad det är dem stödjer genom att gå och se delfinshowerna!


Men åter till gårdagen. Efter vi ätit vi tog en paus 1 h sen drog vi till valmuseumet. För mig är valmuseum ett ställe som ska hjälpa valar inte slakta dem och tjäna pengar på det. För ja, det är exakt vad som händer, det sjukaste stället på jorden enligt mig! När vi kommer dit vill dem först inte släppa in oss, dem ringer och håller på för att fråga om dem ska släppa in oss eller inte, till sist kommer vi in, men seriöst, kan ni inte ens stå för det ni gör? Vi börjar med att se delfinkött, sen ser vi riktiga valskelett över hela stället och som inte det va tillräckligt är där foster från 2månader till 10 månader i sån bevaringsvätska, kommer inte å namnet, i glasburkar. Även ett helt delfinhuvud i ett sånt och blåvals kött med skin, späck och allt, för jävla sjukt! På fostret som va 10 månader kunde man fortfarande se vecken vid början av bakfenen som är efter fostrets position i magen. Dessa veck har dem under en kort tid som nyfödda, så dessa foster har med andra ord tagits ut från mamman sen bara stoppat dem i dessa glasburkar för öven navelsträngen är på alla foster.


 När vi kommer ut ser vi 6 delfiner i en swimingpool som är uppdelad i 3. Vi har 2 st flasknosdelfiner i en swimingpool inte större än en du kan ha i trädgården. Sen har vi uppvisningspoolen där vi har 2 st flasknos och dena ena kunde inte sluta klicka, du hörde det konstant! De även dunkade sina huvud mot väggen om och om igen. Längre bort har vi 2 st av en annan art, ska kolla upp arten när jag har internet (sitter just nu på berget och kollar på fiskbåtarna). dessa 2 slogs om uppmärksamhet och började göra massa konster för att fånga din uppmärksamhet och förmodligen få fisk, för om en delfin inte lyder sin tränare blir dem utan mat, det är deras "vapen" mot dem för att få dem att lyda. En delfinshow börjar och jag går ned för att filma. Jag blir riktigt äcklad, man ser dessa delfiner uppträda som clowner och publiken sitter och applåderar, man borde sätta japaner i burar och låta dem uppträda så ska jag också sitta och applådera! Jag och Martyn går ut och upptäcker då att i det smutsiga vattnet med en staty är där sköldpaddor och fiskar. Man kan knappt se djuret för vattnet är så smutsigt! Sen går jag bort och står vid stängslet och fotar en tränare hälla i grön vätska i swimingpoolen, förmodligen klor för att döda bakterierna som även ger delfinerna ögoninflammation och bleker deras skinn.


Efter vistelsen åkte vi till dolphin resort hotel för att Martyn vill fånga delfinernas ljud under vattnet, riktigt coola saker har han, skitkul att lyssna på allt och se alla saker och pröva dem :P När vi kommer tillbaka bestämmer vi oss för att äta senare. Så jag, Martyn & Thomas går till resturang (Kim är lite sjuk så hon stannade inne med sin medicin istället). Jag hade så ont i magen när vi kom hem efter att Martyn har hållit på med massa saker, han påminner lite om mamma, gammal men beteer sig som ung ;D det är bara så härligt att sitta där och skratta. Ingen fångst idag iheller, fiskarna gav upp pga vädret. Har nästan nyligen ätit och gått en runda i kii-katsuura. Hittade en affär med lite allt möjligt om Martyn tar en chipspåse går fram till ksassören och säger "Can I get this shit?" haha, som jag garvade! chpisen smakade röv, men jag fick tag i pringles, stolt! Snart kommer Micke och vi ska ut nu för att fixa lite saker. Hörs senare

RSS 2.0