No more import for German

Tysland stänger sin import av Delfiner.

http://www.solomonstarnews.com/news/national/10198-germany-says-no-to-dolphin-imports

Death at SeaWorld

Ä N T L I G E N! har jag fixat problemet med  att lägga in en film/klipp från youtube, thank god!
Har skapat en ny kategori där allt aktivist arbete som jag kommer göra + nyheter och artiklar kommer finnas.

Detta är ett klipp från en intervju med David Kirby som är författare till kommande boken "Death at SeaWorld".Perth

Äntligen hos familjen :D men först, helgens händelser ;)

Var helt jäkla lycklig när bilen rullar in i surfers, mitt leende var stort och såg väl ut som ett mongo, men whatever, jag älskar denna staden. Kändes som att komma hem för för mig var Airlie bara ngt tillfälligt och surfers känns som mitt hem. Anlände och gav killarna stora kramar (sov i deras lägenhet över helgen) och placerade mina saker i mitt tillfälliga rum. Haha, jag är glad att jag bara är där över helgen, snuskigaste killägenheten ever, usch! men öve en helg klarar man sig. Hayley '& Michaela dök upp senare mot kvällen och vi började dricka innan vi drog till Billys. Men vi drog hem rätt tidigt, ganska dött! blev dock väckt mitt i natten när några av dem andra kom hem, haha, skadat! ngt som inte görs om igen kan jag ju säga, haha.

Igår blev det subway med dan & cimon, sen min biljett till brisbane 5.30 på morgonen blev jag upphämtad, nog kry man va *NOT*.

Tillbaka, chilla, dricka sen Bens lägenhet och bli full. Träffade kängurun och jordgubben med, wiie :D Kängurun är Jamie, första gången jag träffade han berättade han om hur jag gick miste om kängurunsexpositionen som "alla" *host* aussie känner till. haha, dock hade han inget minne av det men smeknamnet kangaroo fick han iaf av mig resten av gårkvällen. Strawberry är Marlee för att hans hår är jordgubbsblond enligt aussie, dvs blondrött, haa x)

blev Billys, Omalleys och världens goaste veggiepizza '(Y) sen va alla bara så jäkla bora och Saschi började jaga massa ungar och trillade, haha så jävla fult. sen gick han fel väg hem, herregud, haha. Så vi fick hämta honom och övertyga att vi är på rätt väg, men vid 2.30 tiden va vi hemma i lägenheten igen, jag och Saschi, och Ben som gick hem tidigare. Gick upp  4.30 utan att fått ngn sömn alls och som sagt, gav mig till flygplatsen.

Blev hämtad av Madi (5år och äldst) och mamma Tori. Körde till huset  efter lite handlande av mat. Träffade pappa Brad och Harry (3år) och Griffin (16månader). har tagit det lugnt idag, lekt med barnen, badat i poolen osv. Barnen är helt underbara, väluppfostrade och glada, även om lite syskonbråk sker lite då och då :P Mitt rum är jättefint, skönt att ha en garderob igen och lådor att lägga sina saker i. Pappan jobbar inom onljeindustrin och mamman är ngt med djur, hon älskar djur och jobbat mkt med vilda djur i amerika med att sätta tillbaka i vilt från fångenskap. Dem även älskar whale wars och är stora fan av sea shepherd x) så jo, jag  tror jag har kommit rätt ;D men nu kallar sängen, höres!

Sashi när jag drog, sååå borta!


soluppgång
'

mitt rum :)


I can't believe he's so trusting

Till att börja med, Mamma & Moster, jag svär så mkt jag vill i denna bloggen för det är min blogg, end of story!

Janet: jag fick HIF-trosorna men sparade dem til jag kom hem, men hade gärna haft ett par här med!

Och har tappat min mobil, men får nytt nummer endå av familjen, köper ny mobil´i surfers så får ni numret sen, danke!


Så, lite saker har hänt. Bokat flyg till surfers, drar imorgon (fredag), 12.10 från Hamiliton Island. Ska bo hos mina gamla grannar, haha, detta kommer bli kul, mina härliga killar, ska slåss om en säng där (;  Ska vara där till öndag då jag lämnar brisbane runt 8 på morgonen och landar 12.05 i Perth där familjen hämtar upp mig :) oh, det ska bli så kul, längtar jättemkt! en hel helg med mitt galna partygäng sen Perth och träffa barnen.

Mamman ringde mig i förigår och hon undrade om jag skulle vara här innan nästa fredag, vilket jag kommer. Hon berättade att hela familjen ska ta båten ut till en liten ö och vara där till måndag. Hennes kompisar ska oxo med och kanske deras amerikanska nanny i min ålder. Hon ville att jag skulle med och lära känna familjen och barnen innan jag börjar jobba på riktigt. Samt att barnvakten ska berätta och introducera mig till vardagssysslorna under veckan och att det är en chans att undersöka staden lite.

Pratade även med mannen från Byron Bay för sea shepherd, han som kände igen mig. Han gav mig en email till 'en kille som jobbar för sea shepherd i Perth. Så ska göra volontärjobb i Perth för sea shepherd dem dagar jag kan  (:

'Idag drog jag in till stan en runda för att köpa min biljett till hamiliton island. Går in i en sån typiskt sjätte sinnet affär - Älskade det! har världens snyggaste ringar där och hittade ett jättefint armband - tänkte på dig moster Janet! sj'älv kunde jag inte motstå ett armband för 400:- som bara är så typisk mig!

Ikväll kom Jesse & Megan, vi kollade eurotrip, skrattade asmkt och krände massa. Min sista kväll här. kan inte fatta det. har varit här i snart 7 veckor och ska lämna denna vackra plats.. men jag kommer nog allt tillbaka innan japan (; men längtar som sagt jättemkt till surfers, storstads livet, ny kokosnötlotion och mina kontaktlinser + svenska godis, Yumi!

Nä, sängen nu efter packat lite av det sista, natti!


Det fina armbandet!


Mitt armband - i'm in love!


Entren till strandstigen i Airlie


Snäckor jag samlat på mig från Airlie x)


Sunset

Utkast: Feb. 20, 2011


Helgen va riktigt bra (:

I lördes gick vi ut och festade, började bra och slutade dåligt. haha! Alla va rätt bra på det när vi lämnade lägenheten för att springa till bussen. Jag och min 2 liter dunk med vin och äppljuice + mitt hemmabygda sugrör klarade att springa till bussen utan några problem. Problemet va när vi skulle ombord så pekade chaffisen på min dunk och jag "men det är bara äppeljuice, kolla (pekar på texten), vill du smaka?" haha alla dog bakom mig men blev tvungen att slänga ut det sista för jag hade ingen kork :(

Sen är ddet lite suddigt efter det, vi kom iaf in till stan, gick till mama africa & phoenix. Träffade upp Karl och jag drog med honom till mama fö att möta upp Bob (Robert) & Nora där. Men drog rätt snabbt, haha. Sen träffade jag en sleten och skitfull Bob utanför mama, haha jag asgarvade! Träffade sara med och hon och jag gick in för att leta upp Nora (Bob va för full för att bli insläpt, haha). jag spårade lite på Karl för han va en idi där inne och kom ut utan ngn Sara &  Nora, lyckat Mia (Y) Jag & Bob satte oss på donkan, ingen person äcklar mig mer än när Bob är full och kränger hamburgare, haha, jösses, jävla gris!

Efter donkan drog vi till taxibilarna. Här i Australien har varje stan 1, ETT!!!!! ställe för att få tag i taxi och man måste stå i en sjuhelvetes lång kö (iaf i surfers). Och denna efterblivna idioten som jobbar med att sätta folk i taxibilarna (för det kan vi ju inte göra själv?) var så jävla trög så dt brast för mig den kvällen och jag börjar skrika på han hur trög han är och att han suger på att göra sitt jobb. Han frågade inte personen som hoppar (händer mer än en gång) in i en taxi för 9-11 platser vilket håll den ska mot och sätta in fler människor i taxin så kön blir kortare. Nädå! han tar 1 jävla person och sätter i en stortaxi! I surfers skriker dem på varandra vilka som ska åt vilket håll för att taxin ska lämnas full och kön kortas ned. Då kommer Nora och hon frågar en kille framför oss åt vilket håll han ska, han ska åt samma som oss så vi bestämmer att åka  tsm. Så på ngt sätt hamnar vi före honom och när vår taxi kommer och jag klagat klart på taxikillen hoppar vi in i bilen och då får inte han killen följa med för att han va inte med oss från början och måste ta en egen taxi! så jävla korkat, den killen va inte glad kan jag säga när vi åkte förbi dem när taxin vänt. Jäkla idi!

Vaknade upp och slängde mig i poolen, så jävla härligt. Alla 4 bara njöt och tog en öl i poolen, härliiigt! sen på eftermiddagen drog, jag, jesse, megan, ryan och adree och köpte pizza. Efter att vi krängt pizza hos oss gick jag och adree ut för att fota lite. När vi går tillbaka ser vi massa större gultofskakakudor. så fota en massa ;)

Funderar på att köpa en ny kamera innan Japan och förhoppningsvis båten. Kommer göra massa aktivistarbete i framtiden och kommer nog om jag kan med pengar åka nån vecka där och nån vecka där för aktivist jobb i t.ex danmark, norge, sverige och tyskland. Så kommer köpa en ordentligt kamera. Dem jag kollat på är:
nikon d300s och Canon Eos5d mark ii. väntar så länge jag kan med att köpa så att priset hinner sjunka med.

Lite bilder från helgen :)

Tjejerna


Jag och en vild possum (en slags pungråtta)


Kisases, haha


Me & Megan


Mama africa!


Best ever....

Adree '& Meg


min pizza med räkor, best ever!


På gator röda & blåLigger i soffan med mensvärk, skoj *not* inget jobb för min del och känner en svag huvudvärk komma med. äta massa piller så man mår bra till ikväll. Redan mkt bättre sen imorse.


Mamma la upp lite bilder på djuren efter att jag klagat på henne, haha. Så kommer bilder nedanför. Har glömt bort att lägga upp bild på vårt nyskott Orwin!

Jag har många gånge fått förfrågan om jag har hemlängtan. Sjlvklart har jg lite hemlängtan till mina djur, Gunilla m familj, Pia m familj, min familj och framför allt min underbara stad Helsingborg! min kärlek till denna stad kommer aldrig dö, det är ngt med denna stad som gr mig fjärilar i agen. Kanske är det alla minnen, kanske för att det är en jävligt underbar stad i perfekt storlek eller bara för att det är mitt hem och jag kan gå hela dagen i Helsingborg och inte tröttna. Varje dag lyssnar jag på På gator röda & blå, den förklarar min kärlek till Helsingborg men även till vårt fotbollslag. http://www.youtube.com/watch?v=Kt908e8q-4o

Men jag trivs rätt bra här, lie ensamt ibland är det när man umgås med ett helt kompisgäng från samma stad. Men det ska bli skönt att komma till en familj och få en annan rutin än vad man har nu och få ha djur och barn omkring sig igen. Samt att jag ska kolla mitt första universitet i Perth och förhoppningsvis jobba för sea shepherd som volontär :)


Min Älskliing, ingen kommer bli mer älskad av mig än Du ♥Orwin & Gaston skäller på folk i skogen ^^


Orwin vill in (;


alla 3 tsm  ♥Jacko (;


Pajas i mammas säng


Orwin i mammas säng


'Cause Im T.N.T

2 goda nyheter idag!

Den första är aatt jag har fått jobbet i Perth och kommer göra ett stop i Surfers paradise och hälsa på tjejerna. Saknar staden och tjejerna och vet inte när jag får se dem nästa gång. Verkar som att jag drar på onsdag ;D

Den andra är att sea shepherd har fått Japan att kalla tillbaka sina valjägarbåtar för säsongen efter att blivit störda en längre tid av Sea shepherd! Jag älskar denna organisationen!

http://www.seashepherd.org/news-and-media/news-110217-1.html


Annars har man bara jobbat, skittråkigt som alltid, men bara några dagar kvar. tråkig uppdatering just nu, haha. Har även köpt nya joggingskor, svarta reebook (den nyaste modellen, fint ska det vara)! Peovade dem idag, skitsköna men denna värmen är cp, haha. Skönt väder ute ikväll när jag testade dem. När jag stannar och börjar gå ned i tempot iställe så börjar svetten rinna som in i ! Har aldrig svettats så mkt, va som ett joggingpass men värre, t.o.m armarna droppade. Även efter en iskall dusch när jag va nedkyld svettades jag fortfarande, cp x)

Just nu är det tv med Karl, Adree & Ryan. See ya!
Why?

Jag var i affären i måndes en snabbis för att köpa lite mat och hade på mig mitt sea shepherd linne. När jag står i kön så kommer en kvinna bakom mig och försöker läsa min text på armen men jag ignorerar och börjar lägga upp saker på bandet. Då fråger hon vad det står och jag svarar lite kort att det handlar om att jag älskar havet (tänker inte läsa upp all den text för en random människa i mataffären). Så vill hon såklart läsa och på vägen hem ställde jag mig själv frågan "varför sea shepherd, varför en aktivist?"'


Kapten Paul Watson (grundaren för sea shepherd) är ingen ny människa för mig direkt. Första gången jag fick upp ögonen för honom var under 2005-2006 när jag laddade ner en dokumentärfilm om Lolita. Lolita är en späckhuggare som hålls i fångenskap i Miami Seaquarium. 'Hon fångades när hon va 2år utanför washingtons kust och har varit i fångenskap sen 35 år tillbaka. Det är många kampanjer om att föra henne tillbaka till havet med hennes flock (som sågs för några dagar sen) och detta var en film om henne. Kapten watson var en av personerna dem intervjuade. Jag följde sea shepherd under en liten tid under det året men med skolan glömdes såna saker och det var inte förrän 2010 jag tog upp intresset för sea shepherd igen.

Se shepherd är den organisation i Taiji som arbetar mest, där är typ 5st olika organisationer men vi är den enda som är där HELA TIDEN! Jag har länge tvekat om jag ska bli medlem eller inte för jag har svårt att lita på alla dessa organisationer som Greenpeace, WWF & IFAW osv. Så jag bestämde mig för att åka till Taiji och se med mina egna ögon hur Sea shepherd är. Well, vi vet hur det gick, jag blev fast :P Sea shepherd är den enda organisationen som ar stake nog att ta saken i egna händer och utnyttja lagarna till ngt. Jämfört med the pussies från Greenpeace som är rent ut sagt en jävla skitorganisation vad jag har kommit på som bara tänker på sitt eget varumärke och inte på att rädda valarna.
Rupert berättade detta för mig när jag var i Taiji:
Han stötte på 2 högt uppsatta kvinnor från WWF i kii-katsuura där vi bor (om man ser en icke japansk människa i kii-katsuura eller taiji så är dem oftast här för delfinerna). Han tänkte, härligt, support från WWF, men icke. Det visade sig att dem va endast här på genomresa på sin semester. Så Rup frågade dem om dem inte skulle se Taiji eller The Cove om det ville dem inte. Men på ngt sätt övertalade han dem och dem åkte till The cove, han sa att dem va där max 5min och kollade sen åkte igen utan att bry sig. Så fuck off greenpeace and fuck off WWF!

Det finns en hel del ont och gott sagt om sea shepherd där är 2 sidor, dem som tycker vi är för aggressiva och ddem som tycker vi borde vara mer aggressiva (organisationen blackfish). På senaste tiden har det blivit lite av ett mode att lämna Sea shepherd (som ni kunde se i dokumentären för några dagar sen), men jag ser det från den positiva sidan om dem mesarna inte klarar av en organisation som faktisk gör ngt för att rädda "våra" hav även om det är med udda metoder så stick och försök kom på med något bättre som hjälper.

Så aktivist, är jag en aktivist och för hur länge då och vad innebär det?
elora gjorde ett jättebra inlägg om vad är en aktivist, vad innebär det på sin blogg : http://eloramalama.wordpress.com/2011/02/11/what-is-activism/

Jag började se mig själv som en aktivist efter Taiji men när jag tänker me på det har jag nog varit det sen jag va runt 12-13 år när jag började med skolarbeten om delfiner i fångenskap och försökt sprida fakta om det. Det blev dock mer intensivt när jag började gymnasiet och hade nya möjligheter till det.

Var ju inget jag planerade att bli, är nog som Elora skrev : man brinner så mycket för en sak och står inte ut med att se det förstöras utan att göra ngt åt det vad det än är.

Jag kommer nog alltid hålla på med detta och har massa planer för aktivistarbete som ska genomföras när jag kommer hem, det första kommer bli filmen om Taiji till min gymnaieskola som jag påbörjar när jag återvänder till Taiji i slutet av detta året. Men jag har massa idéer för Sverige, Sverige kommer få ett fullt år 2012 med mig ;)


skype time

Hej där!
' Glömde berätta igår att familjen hörde av sig och ville skypa me mig ikväll. Så har skypat med dem nyligen! Det va skitkul rent ut sagt, Barnen är skitsöta när dem satt i mammas knä och vinkade. Sen började dottern sjunga en låt och berätta historier, urgullig! Mamman verkade jättetrevlig och berättade lite om hennes bakgrund och varför hon gillar Perth och att flera av hennes vänner har au-pairer som jag kommer möta om dem nu säger ja (: Jag kommer få besked i slutet av veckan när hon pratat mer med sin man, men allt verkade bra och jag få bra vibbar :) Hon sa i slutet av dem hör av sig och sen därefter utgår vi från när jag kommer till dem vilket jag kan göra vilken dag som helst (: Så håller tummarna nu!

Annars idag har jag 'äntligen skickat paket hem. skickade 2 paket, mina klänningar i ett genom båt och grejerna till familjen genom flyg. Så ska bli intressant oh se hur står tidsskillnad det är mellan dem så jag vet :)

Var nere på stranden innan ikväll, helt underbart, hittade ett snäckparadis och fotade lite.

Bilder från stranden (: inte så jättebra väder, hoppas på mer sol men lite fina bilder blev det endå.


Valentines day

helgen var GAAALET! Så jävla skoj.

Jobbade till 12 i lördes sen hem, sova och börja dricka och fixa sig. Vid 6-7 tiden kom Elina och hämtade mig´och vi körde till lägenheterna där Stephen bor och Jesse & Bob med Nora & Megan. Alla från jobbet var utspridda å dessa 2 lägenheter! Riktigt skoj sen vid 10 drog jag, Adree, Nora & Ryan till oss för att hämta lite saker och möta upp dem andra i stan. Sjukt skadat, Jag & Elina började sjunga (snarare skrika) på väg till bilen. Våra sånger var "jag vill vara din magaretha" och "små grodorna (ink dans) " hah, Nora, Ryan & Adree fattade inget och va nog lite chockade av Svenskarnas stämning, haha!

Stöttepå Karl inne i stan med  hans kompisar så blev Paddy's en snabbis och dansa loss med Elina. en mötte vi jupp dem andra på phoenix, så jäkla skadat! alla från jobb va på dansgolvet och ägde! haha, skitkul! Ja sen blev det lite muck med vakter och tappa bort Ryan och lite annat, haha. orkar inte beätta mer men bilder kommer och rolig kväll (Y)

alla hjärtans dag idag! haha och jag är själv i Australien medans min Älskling är i Sverige (förmodligen jobbar som vanligt, haha). HAha awe, hittade ett svar på mitt ejl till Robin på facebook, gullunge:'

"Hi my love! would you like to be my valentine ? i miss you like the birds misses the the calm breeze on a summer morning, and the the suns misses the moon even thou they are miles from each other they will always know that without each other there would be lovers moon nor no romantic summer morning, so please be my valentine so we can have a lovers moon and romantic morning with just each other even thou we are miles away from each other we always know know that we each other and we will do until the end of time, until the sun and moon meets for one last day ♥"


Ryan & Adree är på middag just nu och karl jobbar till torsdag så själv hemma i huset. Men klagar inte, är faktisk glad över det. Har varir Mia-kväll ist :D Laddat upp med Ett glas rött, Kinamat, donuts & godis samt film.

Ska se The Cove, kommer kännas märkligt. Har inte sett filmen sen jag var i Sverige och nu kommer jag känna igen alla platser i filmen.


Kinamat: Wokade grönsaker och räkor med sötsursås :) och räkchips, dem godaste jag ätit!kokosnötchoklad! Hallongodis (dem godaste, ska skicka hem till familjen) och donuts :D


Most people I know think I'm crazy, but well that's just the truth!

'Skypade med jojje igår, jag dog! fan vad jag skrattade! Han skickade länken under till mig och sa till mig att skriva pop goethe (Pop göte) i rutan och sen lyssna, haha, så jävla bra! riktig påarpshumor! (Y)
http://www.gobarbra.com/ 

Då var man ledig idag för att vägen till jobbet var översvämmat. haha, rätt kul, kommer fram och det är helt skadat hur högt det är och alla på farmen och bossen bara står och kollar. haha, vi skämtade med bossen om han skulle med på fest nu, haha, han bara stod och log och skakade på huvudet, lilla Brian xD
'

Va bara att återvända till sängen och sova. Har äntligen tagit mig i kragen idag och köpt armbanden till moster & bror. Så ska fota dem nu och skicka mail till dem så får vi se om dem duger eller om jag ska byta ut dem (:
Var r'tt kul på vägen till stan. Kommer ut på huvudvägen och blir först passerad av fransmännen som körde förb i mig i motsat riktning så lite vinkande där. Sen kom Bill i hans bil, vinkade och gick vidare. Sen hör jag en bil stanna bakom mig, blev skiträdd, men va bara Bill som frågade om jag ville ha skjuts in till stan, en räddande ängel =)

Åh, gillar inte att behöva vänta på svar från familjen, vill veta nu om jag kan komma eller inte, hoppas verkligen, familjen verkar perfekt för mig!

Ska snart ge mig iväg till mataffären. För jävla varmt just nu. Svetten bara rann innan när jag gick från stan och hemåt. Hoppade i poolen dirr! så jävla skönt. Nu är det bara jag & Karl hemm'a, har inte en aning var Adree & Ryan är x)

Mamma & moster: jag får kolla upp medlemskapet sen för jag gjorde min direkt på marknaden.

Har lite bilder från Taiji som jag inte lagt upp som är tagna av andra (:


Libby, Elora, Nic, Jag, Scott, Thomas, Martyn & Andreas vid The CoveNicole, Libby, Elora & jag vid utkikstornet.


Thomas, Elora, Nic & Jag vid The CoveJag vid utkikstornet.
'Japansk dokumentär

'HAha, japp då har man varit på Japansk tv oxo ^^

Den reportern från Japan har publicderat sin dokumentär om Sea shepherds arbete i Taiji. Haha, rätt roligt att se en  själv i den även om det bara är massa negativt om Sea shepherd.

Här är länken:

http://www.youtube.com/user/TenshiSkysea#p/a/u/1/LEW0JpW72pM

Things can happen in a mystic way

Mamma: Ja det är samma hus som vi bor i nu som vid orkanen

Janet: Jag kommer behöva lite saker sen ^^

Igår efter jobb gick jag & Adree till affären, haha, tur folk inte var med oss, vi stod och dreglade över kakorna & glassen xD haha, såna freaks vi är xD

Men det bästa var när vi gick hem från affären och vi passerar en buske med massa klängväxter (Vine som vi säger). På jobbet tar vi av massa sån från buskarna för det är som ogräs. Passerar buskarna och detta händer:

Adree ser busken och säger högt:
"Kolla så mkt vine det är på den jävla busken"
Och jag börjar asgarva och säger:
"Ja, hur kul hade det inte varit om vi stannat och slitit av det"

och sen när vi passerar busken reser sig ägaren upp som satt gömd bakom busken och jag & Adree dör av skratt och passerar trädgården väldigt snabbt ^^


Idag stannade jag hemma från jobb. min hals och mage gjorde ont :/ men bättre nu och ska jobba imorgon.

Pratade med familjen idag. låter jättebra och ska få svar senare inom ddem närmsta dagarna om svar då hon vill diskutera med sin man med :) men håller tummarna!


Klänningen :)Doctor Jones jones call me doctor Jones.Lagom trött man är! och bara 9 på kvällen här. Sängen snart!

Igår kom Megan (en ny tjej från samma stad som resten av kanadensarna), Jesse & Robert hit. Vi simmade i poolen, drog till shopcentet och köpte choklad & jobbhatt. Min gamla hatt är så sänder, behövde en ny, hittade en för 7 dollar så klagar inte (:

Brände mig rejällt på magen och ryggen i lördes så Karl retade mig sina sista tikmmar i huset innan han drog till jobb. Han ska vara borta och jobba fram till torsdag natt. Han och killen som äger huset jobbar med mineralgruvor, rätt feta pengar i det! Dominic (killen som äger huset) har en fet båt, 2 feta bilar, fyrhjuling, 1 liten båt och detta härliga huset!

Min aupairfamilj från Perth ringde idag, men borstade tänderna så hörde inte. Men skickade ett textsms så hon ska ringa imorgon istället. Ser fram emot det :) förhoppningsvis går det bra och jag får jobbet (:

Idag fyllde Megan 20. Så vi har grillat och käkat tårta. En riktig trevlig kväll. 
HAhaha, när jag gick till affären idag kom där en kille förbicyklandes och vände sig om och sa på engelska "är det inte varmt idag" och jag bara "yes it's'". Sen när jag kommer fram till affären och står vid brödet vänder sig en kille om och bara "Du klarade dig hit". Visade sig vara samma kille, hahaha, snacka om störd kille!  


Min nyinköpta klänning (ser inte framsidan så bra som är så läcker! så tar en bild imorgon med den på)Vår trädgård med poolen
'
'Utegård med grill och möbler
''

Firar Megans födelsedag med grilla och tårta.
(Megan, Adree, Ryan, Bob & Jesse)


Groda på vår vägg


2 Geckoödlar på vår lampa.

Just another face

SKRIV PÅ! Whale and Dolphin Conservation Society (WDCS) samlar just nu underskrifter för att få EU att förbjuda delfinarier i EU-området.

http://secure2.wdcs.org/ stop/ captivity/ petition.phpCyclonen Yasi var ingenting. Bara vregn & vind, inget farligt alls. var dock så pass översvämmat så vi slapp jobba, tack o lov då jag va uppe till 2 med Carl och kollade tv och ovädret ;D

I fredes och igår jobbade vi dock. I fredes gick jag in till stan självklart var det blå himmel när jag gick men under dem 10 minuterna började pissregna, haha! inte chockasd, man märker det på farmen. kan vara klarblå himmel sen vänta 2 minuter och det är helt molnigt. rätt coolt att det bara ändras så snabbt. Köpte en klänning (ska fota och lägga in) den är URLÄCKER! kan se Sandy i den, hon hade varit riktigt vacker i den klänningen! sen köpte jag 2 presenter till mina flickor ;) och ska köpa armbanden imorgon som moster janet & bror dennis har velat ha nu som jag har.

Igår jobbade vi 2½ längre för att vi inte jobbat 3 dagar denna veckan pga dem 2 cyclonerna. Men det var ok. Jag har Elina (en svensk tjej från lund) på jobb. Och hon och jag jobbade tsm hela dagen så vi hade riktigt kul. Pratade om allt möjligt. Vi satt och pratade om saltlakrits och fick varandra att längta efter svensk godis, haha. Sen fick vi fruktmani när vi jobbade vi bara "åh, svenska jordgubbar, hallon och blåbär" haha ;D

Vi  jobbade även lite med bossen. Det r många som inte gillar vår boss (Brian) men vår manager (Mike) för att dem tycker Brian är en gammal surgubbe. Men jag gillar dem båda. Jag kan faktisk förstå att Brian är lite hårdare då det är hans farm och hans levebröd. Så när vi jobbade lite med bossen passade jag på att fråga lite on hans liv. Fick veta att han har varit vegeterian sen han var ung pga djuren (Y), han har jobbat som biokemist för staten men slutade för han gillade inte att politiken bra handlade om makt och pengar. han började med farmen för 15 år sedan och detta är hans längsta jobb (han är runt 60-70år). Han har seglat jorden runt 2 ggr och ska snart ut igen och segla. Han hr varit i Göteborg och fick bara intrycket av att alla dricker öl hela tiden,  haha. och han har ett hus och ett till jobb på Jamaica, ja, vår boss är ingen fattiglapp ^^ Men var skoj att veta lite mer om honom :)
Mike har oxo levt ett jäkligt intressant liv i södra afrika. men det tar jag en annan gång när jag vet lite mer :)


Sen på kvällen var jag för trött för att gå ut. Har sovit dåligt dem senaste 3 nätterna så jag slocknade 10 på kvällen och sov 11½ h ^^ vaknade dock upp med en liten inflammation i högra ögat, lite rött och svullet. men redan bättre :)  har precis krängt frukost ( Havregrynsgröt med äpplebitar ist för socker, 2 mackor med mjukost & paprikabitar) och ska snart fixa mkig för att tvätta, städa och göra ärende i shopcentret.

Har fått massa familjer som vill ha mig som aupair men dem flesta är fel lokaliserade men har hitat 1 nu i Perth som verkar jättebra. Så väntar bara på slutklämmen om dem tar mig eller inte, men dem är väldigt intresserade :) 

Och lite ändringar i planerna. haha som alltid, mina tankar springer iväg ibland ;) 

Jag funderar på att söka ett andra års visum till Australien för att komma tillbaka. -ve inte om det blir efter Taiji eller om jag drar till Thailand efter Taiji och en Australien. Får se för Thailand kan jag ta efter Australien. Varför jag vill återvända till Australien efter Taiji är för att jag vill gå ombord på ett av sea shepherds båtar. Hajar eller valar kommer det bli. Kanske bli NZ för dem stannar ibland till där ist. Men beror på när båtarna går ut och om det passar in i mitt schema. Båtarna är ute oftast minst 3månader till 6 mån. så när jag kommer hem vet jag inte. Allt beror på båtarna men detta är ngt jag verkligen vill göra :) Känns bra att få utlopp för min passion för havet och dess invånare ;D innan har jag bara unnat prata om det men att ha hittat Sea shepherd och få bli omringad av personer med samma idéer, tankar och känslor för havet är en obeskrivlig känsla. Det är som några pratade om i vår hemliga grupp på -facebook för endast dem som varit i Taiji att när man träffar en människa i Taiji känns det som att träffa en gammal vän. Man knyter ett så starkt band med människor som man aldrig har gjort med ngn här hemma pga attman upplever och delar så mkt tillsammans. 

Jag ska även göra en undervisningfilm om Taiji, delfiner i fångenskap och olika organisisationer som arbeta för delfiner & valar för min gymnasieskola. Men det påbörjas när jag anlände för att spendera 2 månader i Taiji i Oktober.

vattenfallet
på toppen av vattenfallet :)Cyklon Yasi

Så där. lite seg på att uppdatera dem senaste dagarna men har varit lite upptagen med att fundera ut vart jag ska ta vägen när cyklonen kommer. Cyclonen lär vara 'Queenslands värsta änså länge och jämförs just nu med orkanen Katrina. Den är kategori 5 med vindhastighet upp till 300 km/h.

I måndes så fick vi veta av en kvinna i receptionen att cyklonen Yasi skulle komma rätt mot oss i Airlie beach och att vi skulle vara närmast ögat (det är det värsta stället man kan vara på). Så dem skulle stänga hostlet och bad alla att evakurera. Vi satt hela måndagen och visste inte hur vi skulle ta oss härifrån och bestämde oss för att ta itu med bussar, tåg och flyg på tisdagen istället. Adree & Ryan hyrde ett rum i ett hus och visste inte vad dem skulle göra.'

På tisdagmorgon blev jag väckt av jesse, Adree & Ryan som ville låna min data. Så vi 4 begav oss till donkan för att få internet och kolla flyg, bussar och bilar. Jag bestämde mig för att stanna kvar i Airlie då jag fick rum i samma hus som Adree & Ryan och att rapporterna från då visade att cyklonen skulle gå mer norrut.

Men senare under dagen gick det mer söderut och nu är Cairns (som va den mest utsatta staden innan) utom så stior fara. Det är mer innisfail som är i störst riskzon nu.

Idag har vi faktisk jobbat men slutade 1.30 istället för 2.30 då det började regna och skulle inte sluta. Men va en bra dag annars på jobb, skönt väder (: '

Vi har förberett lite saker sen igår med mat, vatten, säkra fönster, gasol thank god for Karl. Så allt bör gå bra. Änså l'änge har vi el. Resten av dagen har vi mest varit tjovka. gjort popcoen, kollat tv, jag bakade negerbollar vilket dem älskade, haha och sen kollade vi Gran torrino. '

Läget just nu är att vi kommer få kraftig vind & regn. Men huset är nybyggt tegelhus med fin inredning och pool så jag klagar inte. Vi fyra kommer klara oss bra under stormen :)

Jag ska hålla er uppdaterade, förhoppningsvis slipper vi jobba imorgon för jag vill vara uppe hela natten och kolla, haha  xD

Just nu sitter jag & Karl i soffan och kollar nyheterna och jag har fått en underbar nack/axelmassage av honom. Det behövdes. Vinden har tagit upp och är rejält blåsigt just nu. Grodorna för ett jävla oväsen, helt exalterade över regn, haha.
CycloneParty


Bob hittade denna utanför vårt rum, "planta" från palmerna.RSS 2.0