A Wonderful Day

Åh vad jag älskar denna dagen!

Gick till stranden och mys i det sköna vädret. man känner verkligen att det är vinter nu, bara 23 grader :( men vi har åtminstonde fint väder igen och inte massa regn som i början av veckan. Nästa vecka ska bli fint och mamman funderar på att ta ned mig och barnen till huset neråt söder nästa helg :)

Hittade ett litet gömställe att breda ut sig, endast några få som passerade med sina hundar. ¨Men fin utsikt med Perth och massa segelbåtar. På vägen hem gick jag längs strandkanten och njöt i stora drag. Kommer missa Perth jättemkt, älskar den fina utsikten över sjön och stranden med sina små gömda guldpärlor att sola!

Efter några timmar gick jag hem, hämtade kameran sen gick jag och fotade lite innan solen gick ned (:

Ikväll har vi gäster oxh en hel drös med ungar vill säga från 6mån till 6 år ^^ ena pappan är brandman, en riktig heting det kan jag säga! vi har gjort pizza och ungarna springer ut och in från mitt rum (dem var här nyligen och klockan är 11!!!!).

Imorgon blir det som sagt Kanyana! Gerry hämtar upp mig 9.30. Nä sängen snart, lite mer tv bara.

Igår gjorde jag cupcakes och negerbollar (mamman älskar negerbollarna). hade inte tillräckligt med florsocker hemma så glasyren blev lite rinnig ^^

cupcakes



Stranden


Manet

















Bali or Malaysia?


Så då är familjen hemkommen, trevligt med att inte vara ensam i huset, lite ensamt efter några dagar och uttråkande. Men jag är frisk igen tack o lov, igång med träningen igen :) blev dock mjustart idag för Madison följde med på min runda och hon orkade inte hålla upp tempot på sin sparkcykel när jag sprang. Så blev mer en avslappnad promenad, men det var skönt och dottern kan inte sluta prata, haha xD

Sitter och bestämmer mig för vart jag ska spendera mina sista 2 veckor innan jag åker hem. Innan var det tänkt thailan men fel säsong för det, tar det nästa gång ist :) så valen var Malaysia och Bali. well efter kollande av biljetter kom jag fram till att det är billigare att åka från australien till Malaysia sen till Bali och sen hem äm var det är från att åka från Australien till Malaysia och hem. Så självklart blir det både Bali & Malaysia ;) dvs 6500 är klumpsumman som jag räknat mer på än vad det egentligen kostar (just ifall att) i flygkostnad ;D och Bali & Malaysia är 2 väldigt billiga länder som det ska bli najs :D mkt shopping ;) 

'
Imorgon har jag småkidsen hela dagen med mamman och själv på kvällen. Vi ska mysa i min dubbelsäng, äta popcorn och kolla Landet För Längesen ;)

På söndag ska jag med Gerry till Kanyana Wildlife öppet hus dag :D ska bli skitkul, längtar jättemkt att se vad det är för ställe och träffa personalen :)


Valparna och bild på mormor med hennes valp :)


windy as hell

Regn/sol denna dagen men är endå sjuk så ligga i sängen och kollar tv går oxo ^^

Pappan skulle kommt hem igår, men icke, har faktiskt inte en aning om när dem kommer hem. men har skickat ett sms om att få söndagen ledig och inte fått svar än.

Har undersökt lite i det här med att Kanyana Wildlife räknas som ett farmjobb och verkar som det. men för säkerhetensskull har jag skickat ett meddelande till visumavdelningen :)

Glömde säga igår att mormor, mamma och moster janet var och kollade valp till mormor, en shetland sheepdog tik på 5½vecka verkar  det bli ;) bild kommer sen.


Själv har jag gjort lite shopping och köpt hem denna som väntar på mig när jag kommer hem till Sverige från Nelly (:




Lilla Lady

Så vad sägs om hemkomst Augusti/september detta året? ;)

Har börjat känna mig rätt klar med Australien nu men behöver ytterligare 1½månads arbete på farm för att kunna ansöka till ett andra års visum. för jag funderar på att komma tillbaka nästa år under några månader för att jobba och göra lite andra saker. men just nu känner jag för att jag vill komma hem snart :)

Planen var att jobba i augusti men så frågade jag mig själv varför? jo för att ha pengar till kameran och till taiji. Men det finns en stor chans att vi inte kommeer kunna gå tillbaka pga all skit som hänt där. Och pengar till kameran har jag redan undanstoppade hemma. Så why not åka hem efter farmjobbet och börja jobba hemma ist och reda ut mina tankar ang nästa steg med sea shepherd och annat jag har på gång.

Planen nu är att korta ned min au-pair tid 1 månad. om jag har tur kanske volontärarbetet på Kanyana wildlife kan räknas som farmjobb (ska ringa imorgon och kolla) annars kan jag förhoppningsvis hitta ett fårjobb. Annars finns det hundratals andra farmjobb ^^ åka upp till monkey/exmouth i början av juni för att sen börja arbeta. 1-2 veckors semester på Bali eller Thailand som sista hållplats innan jg åker hem. japp japp (;

Nä nu mår jag för illa & huvudet dunkar. läggdags!'


You never know

Helgen har varit rätt fartfull ;D

Fredagen drog jag ned söderut till Kristin (en norsk au-pair). Blev en liten hemmafest med några snorungar, haha, så nä, vi va där högst 1h men det räckte för att dricka upp min flaska vin xD sen drog vi med hennes granne hemåt, först stranden ^^ och sen hans hus. Spelade lite spel och tog det lugnt bara innan vi gick och la oss.

På lördagen åkte jag hem, tog en dusch och fixade lite. Sen på kvälle mötte jag upp Kristin inne i Perth. Hon har flyttat närmare mig nu och tar hand om en kille med autism. hon ade dock glömt sitt pass så vi tog vår alkohol ned till Northbridge och satte oss på ett par trappor och drack. Haha, drack knappt ngt för vi blev hela tiden avbrutna av folk som skulle prata med oss ^^ vid 2.15 tog vi oss till freo för att byta buss där till mitt hus. tr'äffade 2 trevliga killar på bussen, en av killarna har jobbat som volontär för greenpeace i nya zealand så det va rätt mkt vårt samtalsämne ^^

Igår drog jag till Fremantle för lite shopping, hittade en klänning till mamma men inte säker på om hon kommer gilla den så köpte inte den ^^ men ska endå dit där om 2 veckor igen. Det är Fremantle Street Festival lördag-tisdag. dvs massa gator avstängda med massa olika uppträdanden, fantastiskt, ingen marknad eller sånt utan  bara gatuppträdande. Så staden va fullsmockad och jag älskar det, är som fjärilar i magen när mjag kommer till Fremantle, älskar denna staden! Mötte upp 'Buddy & hans kompisar på Beergarden. Blev öl och en trevlig eftermiddag. Sen gick han och hans tjejkompis och åt och jag mest halvsov i hans knä, haha, så jäkla trött efter helgen. Buddy är absolut inget pojkvänsmaterial utseendemässigt men han har en härlig personlighet och vi klickar bara + att han ger världens bästa massage! en snabb kram slutar med en 5 minuter lång kram när han börjar göra sina saker på ens rygg och axlar, man smälter. Vid 6 tiden gick vi, eller ja han cruisade på sin skateboard och jag gick bredvid och bråkade med honom. Jag missade dock bussen så vi gick mot hans lägenhet ist för att få tiden att gå pratade om allt möjligt, han åker till Bali imorgon och är borta 1 månad :( lyllos! han ska bara surfa i en hel månad, inte alls avis eller så :O har dock övertalat han att komma med mig till Bali i oktober om jag drar ;D

Kollade The Blind Side i söndes, en riktigt bra verklighetsbaserad film med Sandra Bullock som fick mig att gråta! Sen idag blev det Dear John som visades på tv:n, älskar den filmen, så vacker, hjärtskärande och huvudpersonerna är 2 skådespelare jag gillar. Jag älskar Amanda Seyfrieds naturliga vackra look och hon är en riktigt bra skådespelerska. samt att Channing Tatum är en av dem hetaste ever och han gör en bra roll i denna filmen :)

Idag vaknade man upp sjuk, har känt det på mig sen söndes, aptiten har varit nere och idag kom illamåendet. kan typ bara äta 3-5 skedar av ngt sen känner jag mig mätt och får ont i magen :/ inte bättre av att internet la av i söndes och varit nere sen dess så jag har fått ladda upp mitt usb-internet för att få lite internet.






Lovely

familjen har flytt lägret och är ute från huset. En nöjd Mia ligger nedkrypen i sängen med ett glas rött och sin Gastontröja ♥ helgen ska vara bra väder, imorgon 31 grader, jag ska ligga i poolen och sola (; Sen  utgång på kvällarna. Kristin är i Fremantle och festar och jag vill med men sista bussen hem går 11.15, seri, ngt irriterande!

Idag efter familjen drog blev det Powewalk blandat med en lten joggning, konditionen har blivit bättre thank god :) Sen blev det sweet chili omelett med sallad, tomat, avokado och morötter =)

Kollar just nu en spännande dokumentär om Michael Jackson och hans liv med sin chimpans Bubbles. Älskar att jag hr alla djurkanaler, kommer upp massa nytt intressant i maj :D Nu är det Wildlife Rescue Africa!  Mamma kan verkligen rekomendera discovery & animal planet till dig!



Senaste inköpen från söndes!

Vristband till brodern, köpte liknande till mig med (:




Köpte även denna mysiga tjockkoftan med luva från festivalen


En byxdress, dvs nedandelen är shorts, köpa ett snyggt skärp till den i helgen (:


Nya armband till mig


Vi hade hantverkare här i tisdes så Griffin kunde inte ta middagssleep i sitt rum istället fick jag hämta ned han och ha han sovandes i soffan hos mig, haha, urgullig!

Blues 'n' roots

Söndagen var kanon. Var tänkt att det skulle regna men icke, bara några droppar och väldigt skönt väder :D vi började vid 9 med att sätta upp alla saker och sånt. Sen vid 10-10.30 började insläppet till Blues 'n' Roots. Hela dagen var fylld med bra musik, god mat och snygga killar ;D vi hade det skittrevligt och alltid folk vid vårt stall. senare kom Buddy, rätt full och blev brottning på gräsmattan mellan honom och mig, fick först ned honom sen fick han ned mig illa, haha! men vi hade kul. Köpte 2 klädesplagg och lite armband och vristband till mig och brodern.

Haha, awe, kom en jättesöt megablyg kille till ståndet som stod  nog 5 min bakom alla andra och mest tittade och verkade lite smått vilsen, haha. Ville bara ge han en kram och få hn att sluta vara blug. Det är ngt med blyga killar som är gulligt i början ^^ Men han köpte lite saker och donerade lite pengar (: sammanlagt fick vi ihop 6080 AU$ dvs 40 079 kronor. Så en riktigt bra dag :D På kvällen blev det Bob Dylan, helt ok, jag är inget jättstort fan men visst är det endå en upplevelse att ha sett honom live. Hemma igen vid 11-12 och bokstavligen stupade i säng! nu 2 dagar efter gör min kropp fortfarande ont efter att ha stått upp, burit en massa saker och nog lite av brottningen, haha.

På torsdag eller fredag drar familjen ned söder för att pappans mamma fyller år och ska a en stor fest. Så dem kommer hem tidigast tisdag, huset för mig själv, utgång, haha :D Ska till shoppcentrumet med och köpa en till resväska på hjul för dem tyngre sakerna (: och lite second hand shopping i Fremantle, vill se om det kan finnas ngt skoj.

Såg ett jättebra program igårkväll Lyndal's lifeline. Handlade om att stoppa illegall handel med vilda djur i Sao 'Paulo i Brasilien. man gick undercover och massa sånt. Djuren man beslagtog (allt från fåglar till pumor och apor) hade man ett hus med massa olika gårdar för att kunna söka mer pengar till transportera tillbaka djuren till det vilda. Väldigt bra och intressant, hade lätt kunnat jobba med sånt, kanske, finns en chans att jag misshandlat personerna i fråga om jag kommit i kontakt med dem.

Publiken på ett av ställena (2 scener)


vårt stall


Bob Dylan


a new day in Perth

Lite paus i jobbet. Precis lagt Griffin till sängs, så paus i 3-3½ h. Började 7 imorse, ge barnen frukost och sen vid halv 9 tog mamman dem 2 äldsta till skolan och jag har Griffin hela dagen. Kollat tv och han har lekt på så soft förmiddag. Vid 3 kommer barnen hem, simträning 4-5 sen mat, och vid 7 går dem till sängs och mamman drar ut på middag till 9 :) 14h pass men är ett soft pass :)

kollade en dokumentär innan om knölvalar, intressant, nu är det en serie som heter "my best friend is a bear", gillar denna serien. En kille som tar hand om en björn från han va liten och blev omhändertagen. Gillar serien då det är mkt fakta och att han låter björnen få utlopp för sitt naturliga beteende. som just nu försöker han få björnen att lära sig att jaga fisk naturligt. Killen befinner sig på Kodiak Island och kollar hur dem vilda björnarna gör och har nu byggt en liknande vattenfall med fisk i sin bakgård i Montana, riktigt coolt. Nu är det dokumentär om späckhuggare (Y)

Nä får lägga tvätten i torktumlaren och lägga in en ny tvätt snart och äta lunxh, redan halv 1 ^^ Har sett en stor förändring med mitt sockersug sen jag slutade med frukt denna veckan, inte alls så farligt längre (Y)


http://hd.se/blogg/djurbladet/2011/04/01/traffa-terapikangurun-irwin/ hade ju gärna satt ett skott i denna kvinnan!


Filmklipp om My best friend is a bear på National Geographic



Planerna so far

Så som jag ska innan idag, mina planer kanske får en ändring. Allt beror på om jag kan återvända till Taiji, Japan i Oktober pga allt som hänt. Men fram till Augusti ser planerna ut så här:

Au-pair fram till sista veckan i Juni eller till mitten av Juni. Om det blir mitten beror på Jerry. För han ska iväg på möten och hälsa på familjen i Amerika och hans fru kanske följer medoch då vill dem ha mig i 2 veckor och passa huset samt hundarna och för det blir det samma lön som nu som Au-Pair. Och jag hade tyckt att det varit kul att passa deras 2 hundar och bo i deras hus.

Efter Juni blir det volontärarbeta på Kanyana Wildlife i 3-4 veckor och sen drar jag upp norr till ett av mina huvudmål i Australien, Monkey Mia. Under några dagar till 1 vecka ska jag vara där förhoppningsvis snorkla med valhajar!

Efter det kan det bli lite oklart. Om jag kommer ombord redan då på en av båtarna tar jag chansen men jag vill gärna jobba. Så förhoppningsvis jobbar jag fram till Oktober nånstans. Efter det blir det Taiji om vi kan återvända annars kan jag förhoppnisvis gå ombord på en av båtarna. Om jag inte kan gå ombord just då blir det semester till Bali & kanske Thailand och på så sätt spara pengarna från farmen till Faroe Islands.

Om jag kan åka till Taiji gör jag det efter 1 vecka på Bali och stannar i Taiji 1-1½ månad, ser om jag kan gå ombord på någon båt efter det annars drar jag Thailand 2-3 veckor, tar mitt dykcertifikat och går ombord på båt då eller åker hem och inväntar plats på någon båt och lämnar Sverige när jag kan komma ombord. Väl hemma i Sverige kommer jag åka till Faroe Islands under slaktsäsongen. Detta är planen så länge lite kluddigt men det ger mig iaf flera alternativ vad som än sker. Så innan har jag sagt att jag bör vara hemma i mars 2012, men kan bli tidigare. Vi får helt enkelt se (:


2 dagar på Steve Irwin

I måndes hade jag dagen ledig så blev att volontärarbeta på Steve Irwin.

Jerry hämtade upp mig vid 13.00 sen mot Fremantle. Anlände och fick äntligen se skeppet som ät ommålat, rätt snyggt även om jag gillade det helsvarta bättre. Men detta är bättre för att försöka bli mindre upptäckt. Klev ombord och hälsade på dem jag träffat innan och även dem andra som jag inte sett innan. Efter en snabb rundtur på båten och även blivit presenterad för den svenska kocken Luz hoppade man i arbetsskorna. Luz är Skithärlig 27 årig tjej från Malmö och va kul att prata svenska igen, haha.

Så sattes i arbete med Sue, Chuck, Josh och en annan kvinna. Vi rensade båten på skr'äp och samlade i en jävligt stor hög på båten ^^ sen gick killarna ned under däck och tjejerna drog upp allt mög och slängde i högen. Tack o lov var det molnigt och kyliga vindar så perfekt jobbeväder. Och var kuil att höra lite historier om kampanjen och lära känna befolkningen. När vi var klara hängde jag mest i köket med Luz & Rafaella och pratade om lite allt möjligt och hjälpte till. Sen vid 6 var det mat, all mat är veganiskt :P men jag gillar det även om jag nog aldrig kommer bli helveganisk men vegeterian vet jag att jag kommer börja med så fort jag börjat backpacka igen.

Efter detta åkte vi hem och även om jag va trött kunde jag inte somna. kollade whale wars till 2 på natten. Är roligt när man känner igen vissa människor från säsongerna som man träffat nu och även känner till båten och kan koordinera mig vart dem är i scenerna.

Igår jobbade jag tilll 12 sen hämtade Jerry mig lite senare. Han hade varit på den internationella flygplatsen och hämtat upp Sid (ngn sorts mekaniker som ska jobba på steve irwin). Så tillbaks till båten och träffa upp folket igen. Hjälpte till med att bära mat som skulle på olika ställen och hjälpte till i köket.  Folket på båten är en så jäkla härlig samling. Som jag har skrattat och Luz & Chuck framför en spegel verkar inte kunna bli ngt misslyckande ^^ Dem kom även på en ny lek dem ska köra, Gissa skrattet, spela in besättningens skratt och sen en kväll ha den leken xD Är även kul att man hittar på båten och sånt :) Och med tanke på hur snygga vissa killar är hade jag lätt kunnat gå ombord nu, haha! Där är kille helt i min stil, tatuerade armar, lång och naturligt muskulös asfina drag och linjer i ansiktet och stilen! Rutiga skjortor, jeans eller en sliten tröja (Y) gillas!
Änså länge har jag fastnat för kock eller quatermaste som position på båten :) förhoppningsvis får jag en av dem positionerna när jag går ombord (;

Som vanligt vid  6-tiden middag, åt ngt av det godaste jag ätit hittills i Australia, riktigt god mat och chokladkan va att dö för, inget socker & RAW dvs inte bakad. Ska maila Luz senare om receptet, va bara några få ingredienser och enkel att göra samt inget socke, exakt vad jag behöver! Satt även bredvid en kvinna som anlände igår som besättning. Så hon och jag pratade hela lunchen och visade sig att hon är en bra vän till Hayden Panettiere, skådespelerskan från tv-serien Heroes. hon var med Hayden i Taiji 2007, Hayden har varit stor supporter av sea shepherd länge och kämpar för valar. Denna kvinnan har också varit Paul Watson assistent och rest med han under en längre period men hon håller mest på med journalismen och detta är hennes första kampanj ute på havet. Efter maten visade Dan mig Jerry '& Michael runt under däck där alla stora apparater finns, rätt intressant även om jag aldrig hade velat jobba i enginneerrummet, haha, hade dött! Efter detta blev det kramar och hejdå. Har fått så mkt nya kontakter som förhoppningsvis kan hjälpa mig att komma ombord när jag ansöker om att gå ombord senare detta året. Längtar som fan att gå ombord som besättning och veta att man gör ngt. 

Kommer ett till inlägg idag om mina planer, har hänt lite i planeringen ang min resa (:

Matsalens väggmålning



Utsidan


Aisha, Chuck & Luz ^^


  Jag xD


Chokladkakan! <3


solnedgång


Weekend

I fredes var det jag och killarna hela kvällen. 'Harry lite olydig så han fick en timeout men efter det flöt kvllen på bra. Avslutade kvällen med tv & popcorn, dem va helnöjda kan jag säga (;

Skypade även med mami & hundarna häromdagen! supermysigt att se hundarna <3

Igår jobbade jag 3 timmar (09.00-12.00) när mamman & Madison gick på kalas och passade killarna igen. På kvällen beställd jag & mamman kinamat hemleverans. smakade honungsräkor, inte smakat det innan. Nudlarna var så jvla goda! Vet att jag sagt innan att jag kan nog aldrig bli vegeterian pga att jag inte kan ge upp skaldjur, men ärligt talat har jag börjat tappa smaken för även skaldjur occh det mesta av kött, inte lika gott längre. Så verkar bli enkelt att bli vegeterian när jag lämnat familjen ;P

Idag blev det som sagt sea shepherd stall på Fremantle market. Åh vad jag älskar denna staden. Tog bussen vid 11 och anlände 20 min senare. Som sagt vår kaffemaskin r fortfarande sönder dvs jag har tuggat kaffeböner i 2 veckor nu och äntligen kaffe igen! En take-away kaffe ochjag begav mig mot vårt stånd. Hihi, lite kul att man känner sig så hemma att man bara går in bakom borden och lägger ned sina saker och kramar om alla och börjar skvallra om allt, haha. Men jag gillar folket jättemkt och stortrivs :) Hahaha en kille köpte en tröja sen gav han mig 5 dollar för att han gillade mig, haha dock donerades den 5dollaren till sea shepherd ;)
Önskar tjejerna var med mig kidag när jag såg ett redigt hemmabygge, gud jag dog av skratt! En gubbe har tagit en sån elektrisk rullator och satt ett badkar på samt ngt tak med en hajfena och 2 badankor på badkaret (Y)

Vid 3 tog jag lunch och anslöt mig till bordet där Ross, Tamara, Jeff & en annan ´kvinna satt (än inte lärt mig alla namn). Lite kinamat & öl. Vi har vårt stånd utanför matstället i Fremantle så bara 2 meter mellan vårt stånd och maten ^^

Vid 4 drog jag & Michael för att hämta mat från veggiemarket som donerades till Steve Irwin skeppet. Sen mötte vi upp några av besättningen framför vårt stånd. Så jag Josh (besttning) & en annan tjej från besättningen begav oss in på frukt/bageri/grönsaker/kaffe "hallen" för att hämta mer donationer. Hallen är nedanplanen i en stor byggnad fullpackad med olika stånd. Hallen r uppdelad i 3 delar, grönsaks/frukt/bageri, Matstället (färdigmat) och shopdelen (allt från musikinstrument till tavlor, smycken, klder osv). När jag gick in andra gången passerade jag 2 killar och 1 tjej som sa på svenska "åh kolla det är sea shepherd" och automatisk vänder jag ju mig om och svarar "självklart", haha. Trffade dem sen vid muffinsståndet då en av killarna kom fram och började prata med mig. Dem kom från Norrköping och han hade studerat i Lund innan :P Aja iaf muffinsarna med glasyr kostade 1 dollar dvs 7kronor, lätt värt det (Y) efter all hämtning av mat tog vi en öl innan vi begav oss hemåt. Imorgon hmtar Jerry mig när vi ska till båten och hjälpa till :D iiiih, längtar hahaha, ska gå ombord på Steve Irwin slå det suckers!

Har även väldigt goda nyheter. Har ju pratat om att volontärarbeta på dt där med rehab av vilddjur men för att få göra det måste man först gå informationskväll och sen en utbildning som varar 2-3veckor så jag tänkte skita i det. Men så idag kom hon som håller på med sjukhusdelen av djur till ståndet och Jerry introducerade mig för henne och vi började prata lite. Så jag nämnde vad jag gjort i skolan och sånt och just för att jag bara tänkt göra det 2-3veckor så har jag inte tid med utbildningen. men vad det verkade som på henne var det stora chanser att dem kunde se förbi det med tanke på mina tidigare kunskaper och att Jerrys fru jobbar där 4dagar/veckan. Så han erbjöd mig boende för den tiden i hans hus och att jag kommer jobba med hans fru :D så volontärarbete wildlife here I come ;) Har även lite andra saker att ta upp men tar det imorgon, detta inlägget spårar!





Gubben med sitt hemmabygge, haha döör! kolla ankorna!!!


Ros, Tamara och mamman ^^


Vårt stånd


Armbanden :) 1 armband men 2 sidor.



Min cupcake






never gonna get too far away from the music

Igår fick vi äntligen regn! har varit riktigt torrt och vattennivån är väldigt låg! 
Igår hade jag griffin från 08.00-16.00 sen dem andra busfröna till 18.00. Fick mitt paket från mamma igår! äntligen, har tydligen varit i tullens undersökning nog därför det tog ett tag. men inget har tagits ifrån och allt var bra (: ´Va rätt kallt igår! i onsdes var det riktigt varmt oh kallt igår när regnet kom. Var som en kall sommarnatt eller en varm höstdag, var runt 15 grader, haha, fick veta att det va lika kallt som en vinterdag! jag bara skrattade, kan leva med en sån vinter (Y) Vi fick äntligen glassbilen till vår gata och barnen fick för första gången glass från glassbilen ;D Är precis som hemma en lten melodi men dem har bara så man kan köpa 1 glass och det är mjukglass inte som hemma, hemma är bättre ;)


Ibland när man pratar med vissa m'änniskor saknar man hem lite extra mkt som med Billy, Henke, Sara, Alex (längtar till hennes oh min whiskyutgång, galet som alltid ;) och Sandy (även om hon inte är hemma xD) Gillar det väldigt mkt här men klart man får hemlängtan ibland hem till sina vänner, Helsingborg och speciellt den som betyder mest Gaston ♥ Min hund är faktisk mest saknad, längtar tills jag får smeka hans lena inneröra, pussa han på nosen, jaga och busa med honom, ha han lös när vi går långa promenader och myser, ta med han till Mezo när man fikar med kompisar och dela grädde med honom, haha, jag vet, jag är verkligen kär i min hund. Men han är min älskling som förgyllar varje dag i mitt liv. Och ja jag saknar Pajas som alltid får en att skratta för han är så jävla blåst den hunden. Samt Jacko som jag delade säng med nästan varje natt. hitills har jag lät mig mkt om mig själv och jag har lärt mig att uppskatta det jag har hemma med djuren och kompisarna och alla underbara minnen :)

Idag ska vi gå och se Madison uppträda i ngn dansföreställning 14.30. Är egentligen ledig idag men har fått hoppa in i eftermiddag, men så det är när pappan är borta i 2 veckor nu :) dock hade jag inte planer för idag ändå. Imorgon får vi se. 'Har börjat prata med en tjej från Norge så kanske blir film med henne och kanske några fler, vi får se, haha. På söndag är det Sea shepherd stall i Fremantle. Samla in pengar till Steve Irwin besättningen för mat. Ska även köpa mammas & Janets tröja då dem inte finns i strl M på webshopen. 

Åh lördag imorgon, kan knappt vänta att få äta lite godis igen ;) måste hitta mörk choklad med nötter :/
 

Mitt paketinnehåll (;

4 påsar salta nappar, 2 påsar djungelvrål, 2 påsar bilar, min Ipod, min hårinpackning från frisören & navelpiercingar :)

Dancing the night away

Härlig dag förutom min ögoninfektion efter sovit med linserna på inatt :( men bättre nu ikväll och bör vara bra till imorgon. Började klockan 8, gjorde lite frukost sen lekte jag med Harry & Griffin. Harry tappade sin ballong utomhus så dem flög iväg. Han kom hysterisk skrikande till mig och jag trodde han sa att fågeln flög ut. Ja glömt säga att vi skaffade 2 fåglar för typ 2 veckor sen, varav den ena dog i lördes. Jag såg att han var svullen i kroppen i fredes. men iaf åter till ämnet så va Harry hysterisk och blev arg på ig för att jag  inte hade fler ballonger, haha! när han lugnat sig erbjöd jag han tårta från Madis kalas igår, men han ville ha mina pannkakor ist. haha, barnen älskar mina pannkakor. Fast ungarna äter pannkakor med socker & lime och vill inte ge dem för mkt onyttigheter så får bli pannkakor en annan dag ist (;

Vid 4 slutade jag och barnen drog till kids n sport med mamman. Så jag duschade och gick loss i badrummet efteråt framför spegeln med att dansa och sjunga! älskar spotify! tack o lov har träningen börjat ge resultat :D magen börjar se lite mer fit ut och förhoppningsvis är benen där snart med (Y)  

På kvällen blev det mat och matprogramet, gillas :) nu ska jag kolla grey's anatomy eller the big bang theory (;

Kollade Stomp The Yard 2 igår, ingen höjdare kan jag säga. 1an är sååååååååå mkt bättre!
Nä har panik ikväll, mina tuggummi är slut och jag som vill ha ngt att tugga på framför tvn i sängen, åh, i värsta fall får det bli lite kex med pizzasmak, snåla på socker men inte på kolhydrater :/ haha märkte dock att det nu för tiden tar 20min-30 min för mg att äta en ruta choklad med nötter i. haha, är som en jäkla hamster maler nöten i småbitar, och bara fastnar i det, tar jäklligt lång tid. men bra för mig (;
Bilder från kalaset:


Det berömda Australienska fairybread. Ngt som måste serveras på varje barnkalas annars är du typ dödsdömd! Bröd, smör och strössel. inte gott direkt. Förmodligen för att Sverige har godare smör och jag föredrog strösocker på mina mackor som liten (; 


Jellybåtar med godisorm i, ruskigt äckligt, konsistensen oh smaken, bläää! men dem försvann på 5 minuter så barnen gilla det ^^


Korvrullar oh minipajer. Korvrullar äckligt, degen god, pajerna goda :) bakom är ddet jordgubb/vattenmelon/marschmallow spett, svingoda! åt nog 5-6st ^^

'
'En jättefin tårta men seriöst, jag hade högre förväntningar efter att mamman  berättat hur undefrbara och fina tårtor kvinnan hon beställer av gör. För mig är tårta grädde, maränger & marsipan. I denna tårtan är det som en sockerkaka med en fet, tjock glasyryta. Den va god men för enkel för min del, även jag hade kunnat göra den. Oh ja tårtan är kjolen dvs det gula ^^


Sea Shepherd Pizzanight

Gårkvällen var lyckad, mer lyckad än vad jag trodde!

Tog mig till Fremantle med bussen sen byta buss till en helt okänd hållplats. Irriterad sak i australien är att busshållsplatserna hr inget namn utan ett jävla nummer, som om busschaffisarna kan memorera det? Men iaf,jag kom till rätt hållplats, haha. Runt hörnet väntade MACC Coffe bar & <events där vi skulle mötas upp 6.30 för dem som ville äta. Underbart ställe, riktigt mysigt, litet och livemusik. Träffade upp lite av folket där och sen blev det pizza, haha, god pizza och efter några öl började Steve Irwin besättningen komma och resten av Sea Shepherd, vi var nog runt 40 personer! Själv fick jag mycket info av Georgia & Aisha som är på Steve Irwin om hur jag sk gå till väga med ansökning och göra för att öka chanserna :)

Vid 8 sattes filmklippen & bilderna från denna kampanjen (No Compromise) igång på min data, haha, endast jag som hade VGA-uttag. Vi var även dem första som fick se kortfilmen om intervjun med Paul Watson =)
gud vad jag längtar att gå ombord på båten och vara med om det. Efter filmen blev det lite mer minglande och öl, vi är stora öldrickare (; sen vid 10 blev vi utslängda när MACC stängde :P Men inte slutade vi för det, jag ´& dem 2 huvudledarna (Jeff & Louis) för sea shepherd i Perth pratade med besättningen utanför baren. Jag åker med Jeff då han ändå passerar nära mig. Mkt trevligt och efter ett tag satte vi oss i bilarna för att köra besättningen tillbaka till båten, samma bil som Aisha, så vi fortsatte prata oh som sagt, mkt bra info. Va kul att se så många unga i besättningen. Jeff ska skicka Peters mail (svensken som varit med sen säsong 1 i whale wars) för att skicka in min ansökan :) Vid hamnen blev det kramar och pussar när vi sa hejdå till besättningen och förhoppningsvis ser vi dem på söndag :) För det verkar vara en chans att Steve Irwin får flytta från den privata hamnen till den offentliga dvs vi kan gå ombord på båten och jobba samt ha vårt stånd utanför båten (:

Jeff gav 'även mig en infosak om hans jobb, han räddr vildlivet på Kanyana med utrotningshotade aarter oh uppfödning, vilddjur rehab, utbildning, forskning & guideturer. Jag berättade om min utbildning och att jag gärna tar 2 veckor-1månad att jobba med honom efter min au-pair tid. Så det är en plan efter min au-pairtid :) Kan vara ngt bra i mitt CV (: Här är deras webbsida http://kanyanawildlife.org.au/

Vid halv 12 släppte Jeff av mig på huvudvägen och det var helt underbart att gå hem i den svalkande kvällen med Perths ljus som utsikt. Ja oh glöm inte dem 2 bilarna fulla med killar som inte var särskilt tysta när dem passerade en, haha. Fick mig att sakna alla galna utgångar med folket därhemma ;)  

Annars idag har jag busat med ungarna, varit i shoppcentrumet (så jävla stort) med mamman & Madi. Köpte dem sista sakerna för hennes kalas imorgon med Hawaiitema (: Sen kollade jag Narnia 3, riktigt bra även om jag saknade dem äldre syskonen. och filmen gick fort för den va så bra (;

Borde gå till sängs, tidig & lång dag imorgon med massa ungar! Natti

MACC


Georgia & Louis

Mot Danmark (Faroe Islands)

Lite efter, men bättre sent än aldrig. Steve Irwin & Gojira anländer till Danmark (Faroe Islands) i sommar typiskt, jag drar till andra sidan planeten och Sea Shepherd drar till mina hemvatten (; Men nästa år I'll be there!

http://www.ecorazzi.com/2011/03/24/sea-shepherd-bringing-gojira-steve-irwin-to-faeroe-islands/



RSS 2.0