Need somebody to love

Stranden idag med Martina, jäkligt härligt, tog årets första havsdopp med, haha, kallt men jäkligt härligt i värmen, har dock vatten i öronen nu efter att ha dykt xD

Har precis hjälpt min pappa, snacka om att han inte kan göra ngt själv, handikappade människa. Kan inte sätta upp ett tält som jag fixade på ngn minut och sen blir han arg och nu ska han sova i bilen ist när han åker till Karlskrona för att cykla och umgås med kompisar.Hahaha, jag kan inte låta bli att skratta åt han, så blåst! 

Annars har man bakat en ny sorts paj, rabarberknäckpaj, ska invigas hos Anton ikväll. Ska snart dit,  får muntra upp han efter doktorbesöket idag då han har ont i hela munnen, haha, stackaren ^^ 

Lite bilder från senaste dagarna förutom kennelträffen

Midsommar



Martina & Sandy hittade en egen midsommarstång, hahaha




Lördagen

Nattamat (;



Martina tar bort tuggummi! haha


Söndagen
hos Joel

 

Can't see it all

Hemkommen och ont i halsen med efter en härlig dag med Anton.

Lördagen blev en trevlig kväll på Hampan med Anton & Co samt Martina & Lina, drack nöjt på min cola och njöt av att vara runt människor man gillar. Vid 1 när dem andra skulle vidare drog jag & Martina till donkan och krängde lite glass och pommes innan vi tog taxi. Hahaha, Martina hade fått tuggummi under skon och kämpade med att få bort det, så jäkla underhållande! <3

Igår var det kennelträff hos Gunilla. Skitmysigt med massa hundar och tack för Gastons fina priser. Började gråta när jag fick en tröja med Gaston på, fan vad glad jag blev, du är bäst Gunilla, den ska med till Australien, min älskling <3
Annars var det planerat film med Martina & Jojje men Martina drog sig ut pga ngt som dök upp. Så jojje oxh jag lökade i mitt rum medan Anton frestade mig med en hemmafest. Så vad gör man? jo man ringer sin kära kusin som ställer upp att köra. Så in i bilen med Jojje, Skoog & Bengan, roadtrip till billes, fan vad jag skrattade, störda vänner (;

Sen blev det hem till Joel som gick en klass över mig i högstadiet. Riktigt trevligt att träffa han igen. Var typ en sammankomstfest för att han kom hem från Karlstad där han jobbar. Blev riktigt trevligt och lämnade någongång på morgonen.

Idag blev det en snabbis på familia sen hem till mig så jag fick byta om och duscha innan vi placerade oss i Antons soffa/säng resten av dagen med film.

Imorgon blir det beachen med Martina, lite jobb på dagiset sen får vi se.

Pussen








Midsommar

Då är man på det igen, en cider i handen och man är på det! Ikväll blir det lugn utgång med flickorna, taxi hem nångång inatt.

Gårdagen blev lyckad. Först hem till mormor & morfar och äta gott och snapsa lite. Haha, orkar inte morfar som häller upp nytt till mig hela tiden medan mamma skriker nej, mamma du får nog släppa minnet av min fylla på studenten nu (;

Sen vid 8 drog jag till Martina och träffade flickorna, åt jordgubbar och hade det trevligt innan vi tog tåget in till stan halv 10. Ja sen var det en massa kaos där inne, buss dit fest där sen tillbaka igen, haha. Men vid 12 stod man i kön med Angei & Lina till Cardan. In dansa loss tills M & S kom, ännu mer ös och sist kom Anton & co, då var det bara att flippa ut. Haha, jag och Martina däckade nästan på stolarna vid jackorna, haha, sen flummade vi på toan i källaren, vad händer där martina?! Glömde min mobil, panik fick jag och rusade ned igen, tack o lov var den kvar, puh!

Stannade kvar på Cardan med Martna och Anton & Co till halv 4, då drogv jag & Martina och käkade, haha, så väldigt underhållande där ja. Sen vid 4 dro Martina med Emil och jag pressade in mig i en full bil med Anton & co, haha, skadat.

Som sagt en bra midsommar, för mig är midsommar hyra stuga på landet, dra med sig massa sprit och goa kompisar, äta gott, dricka, spela och gå loss totalt där man inte stör ngn. Men det kommer nångång det med (;

Lördagen spenderades med film och tvspel med Anton sen hem vid 8 på kvällen. Nu sitter man här som dagt. Fixa det sista sen möta tjejerna på halv 12 tåget.

See ya


Kill me!



BESLUTSÅNGEST. VILKEN KLÄNNING, haha
Va i stan igår för blev kär i en klänning i måndes. Åker in köper den och står då mellan den och en annan. Var helsäker på den nya. Frågar man Anton & Markus som ställer till allt med nej den blommiga. haha, panik fick jag igår. Så nu sitter man här, vilken klänning?!

Jajaja, Fixar jag snart. Den vita har fått flest röster nu av killkompisarna och av mamma! Hmm, svårt val!

Nu kallar duschen iaf. See ya maybe later!








Not your type

Då har man vaknat, fått i sig mat och fixat sig lite.

Gårkvällen spenderades med Anton, haha, arbetslösa umgås med andra arbetslösa, sweet xD

Martina ringde igår och frågade om jag inte kunde hoppa in för henne på hennes jobb på Fredag.  Så om ni inte vill se mig så undvik Väla mellan 10-14 på fredag xD Vad gör man inte för sina kompisar, klart man ställer upp om man kan :)

Har inte mkt att säga idag så lägger upp en skön låt och 2 anticellulite produkter som funkat jättebra på mig :)




to face the fear but not feel scared


Ah, precis smällt i mig grillad mat, känner mig lagom smal och goé, haha!

Ja, lite uppdat. om veckan so far.

Igår blev det först lite träning sen drog jag in till Stan och mötte upp Anton. tog en glass på gröningen och placerade oss på stenarna vid havet i lä från vinden. Haha, riktigt underhållande, han berättar om en gubbe han och hans kompisar såg på bryggan för ett tag sen. Gubbe på typ 70 år som värmer upp i ca 10 minuter innan han börjar simma i typ 1 minut.  Sen mitt i allt kommer denna gubben, klockrent ^^ Fick även bra underhållning av några minibrudar som sköt ned bollen i havet. Då inleddes militär operationen på att fånga bollen.  En brud hoppar ned i bikini och börjar klanta sig och en annan i jeans börjar gå ned på stenarna och massa skrik samt Antons kommentarer, väldigt underhållande.

Sen blev det en tur till mig innan hungern tog oss till BK! Efter det blev det Fired up xD endast för att jag tyckte det va väldigt skrämmande att han inte sett den.

Idag har det inte hänt alltför mkt, lite träning för hundarna och mig själv. Nu ska man iväg och jobba sen får vi se hur planerna blir ikväll (:

Bilder från när jag pluggade och Jacko tyckte jag var tråkig (;




Make my day

Helgen har bjudit på mkt äventyr :P

Fredagen var rätt lugn, var hos grannen och käkade lite, drack ett glas rött och kollade den nyaste wallandern. Helt ok film :) Sen vid halv 1 på natten kom Tobias och käkade sin lunch hos mig, Du är en helt underbar vän! Ibland vet jag inte vad jag skulle göra utan dig. Du ställer alltid upp när jag behöver det <3

Lördagen var det fest hos Jonna som fyllde 20. Så efter ett besök hos Martina som sminkade mig med sotiga ögon och lite sånt tog jag tåget halv 7. Haaha, så skadat, när jag hoppade på tåget och skulle gå igenom vagnen för att komma till Emelie kommer det en gubbe från ingenstans och sträcker ut en flaska jägern och bara "ska du ha", lagom förvånad blev man!

Vi mötte upp Malin i bjuv och tog bussen ut till Billesholm där JonnaKona bor. Där bjöds det på massa skratt och dricka, jäkla, den tequilan tog på mig efter några runder, haha ;) Tack Jonn för en riktig rolig förfest med nytt folk (: Därefter kom Malins kille och körde mig, Malin & Emelie in till stan. Drog först till Tivvan och stämplade oss sen vet jag inte om vi gick till tapaz innan bulls eller tvärtom, haha, lite dåligt minne från det klockslaget men vi var på båda ställena iaf (;  Sen var det bara att gå loss på tivoli, fy fan vad skoj, riktigt lyckad kväll. Träffade upp tjejerna från Påarp då Sandy hade haft sin 20årsfest ikväll med så fick gratta henne på tivvan. Efter att alla stuckit utan mig fick man en sovplats hos Ronna så på morgonen drog vi från Tivvan upp till Ronna, haha, sjuka kommentarer från Ronna & Nid. Pallar inte Nid som försov sig till Jobbet när han skulle sova i 1 h bara.

Söndagen var bara jäkligt lugn med bad i poolen med Jojje och grannens dotter Maya. Sen på kvällen blev det film hos mig med Jojje, Martina & Roos. Hahaha, mitt köksbord var fullt med massa gott, körsbär, toblerone, djungelvrål, chips osv. Vi såg Fired up, haha, gillar den skarpt som sagt var, ser den jämnt x) Sen ville vi se Human Centipede men Martina protesterade så den skippade vi. Ist blev det tv innan dem drog och jag la mig.

Bilder från Lördes, har knappt några xD

Jonna & Emelie


Emelie & Malin på bulls, Malin verkar ha väldigt skoj xD



Sick and tired

Det är inte konstigt att man bara vill härifrån, är så jävla trött på vissa människor!

I'm not your baby


Pretty as picture, dancing the night away
Don't stop baby
Oooh-aah-ooh
I learned my way
I'm living for something now
It's hardcore honey



You dont have to roll the dice

Igår var jag i stan på kvällen med Martina och hundarna. Satte oss på Mezos uteservering med varsin svalkande fruktsmoothie, mums! Softade och snackade lite om allt möjligt. Vi kom på en gemensam sak när vi satt på Mezo och en kille runt 23-26 åldern gick förbi med en korthårg chihuahua. Enligt mig är det skitsnyggt, sån slarvsnyggstil med boots, jeans och skjorta och en liten söt chihuahua. Jo, det är sexgt när en kille är man nog att våga sig ut med en vavva (; Fick då oxo veta att Martina gillar när killar visar att dem är man nog att kunna äga en chi och visas med den! haha, vi är allt för roliga. Bara en riktig man kan gå ut med vavvor ;)
Sen drog vi hem och jag kastade mig in i försäkringsdjungeln igen med min vapendragare Jesper, haha. Har Fastnat för en men går för ca 10 000 för 1 år men samtidigt så täcker den ALLT! Men ja, vi får se. Egentligen ska man inte behöva ha en arbetsförsäkring då det ska ingå i ett arbete i Australien. Men allt det adra som olycksfall, sjukförsäkring, stöldskydd osv vill man endå ha.

Idag Blir det in till stan med Martina snart. Jag ska kolla present till Jonna som har sin 20-årsfest imorgon. Så ska Emelie in till Lund och köpa den dyra delen så att hon an ringa mig sen och säga hur mkt vi har gett nu och köpa ngt mer (: Ska snart föna håret och fota dagens outfit som består av en klänning från VILA. Efter shoppingrundan ska jag ta mig en sväng till Campus och lämna min nyckelbricka. Blir en tur inom biblan.

Let me show you what your missin Paradise


 

Summerfeelings


En mysig låt med Justin Bieber och Sean Kingston


Here I Come

Dagens outfit



Idag har man inte allt för mkt planerat. Ska lämna Jojjes tröja och vara med Martina.

See ya


Beth




Lite goé musik så här vid middagstid






Still I try to find my way



Ja nu börjar även jag falla för hjärtformade solglasögon. Är grymt sugna på ett par röda så man kanske ska inhandla ett par såna i veckan xP

Idag har jag spenderat morgonen och middagstiden på stranden med mamma. Sen blev ringa ICAbanken oc öppna ett konto. Så nu väntar man bara på papperna så att jag kan föra över pengarna inför resan och fixa det sista med visumet, försäkringen och flygbiljetten. Senare blev det en träningspromenad med Gaston och Killer. Träna upp Gastons kndig lite. Samt att det är mysigt att gå i värmen bland gröna ängar och massa hästgårdar.

Nu ska jag sätta igång med att röja upp på rummet innan det blir mat. Såg Erik Grönwalls video för Take Me On. Inte för att vara sån, visst han ser helt ok ut men han borde verkligen träna, har en kropp som en 12-åring eller så är det bara jag som gillar när det är lite muskulöst och biffigt samt inget hår under armarna (;


Situationen är så sjuk



Ja, är väl lika bra att berätta detta då jag inte orkat berätta mer än för min mamma för jag har velat ta hand om det själv utan andras åsikter. I söndes fick jag ett sms från mitt ex Emil som jag inte hört av på 1½ år. Så var mer eller mindre chockad och förvirrad ^^

Iaf var det inget spec. utan mer det att jag hade råkat hamna i samma bil som hans kusin i fredesnatt. Så på fyllan vet jag att jag frågade hur släkten mådde eller ngt sånt och att jag sa ngt med hälsa till Emil. Jag menar inte fan trodde jag han skulle säga det, men ack så fel man kan ha. Så fick man ett sms där han frågade hur jag mådde och att han hoppas inte att jag blev sur. Hehe, sur absolut inte, snarare väldigt förvirrad. Ja, när jag samlat mig lite frågade jag vad han egentligen ville då det kändes som att "hur mår du" som är en fråga som är 1½ år försenat inte var tillräckligt som syfte. Självklart som han är kan han ju inte svara med ett uppriktigt svar utan mer trippar på tå med "jag vet inte". Blev rätt irriterad efter en stund, om man nu endå ska skicka så släng fram det istället för att dra ut på det så. Ja, jag fick iaf veta att anledning till hans beteende när det tog slut var att han blev rädd då allt gick så bra. Kändes rätt skönt att få svar på en fråga som jag ställt mig själv under all denna tid. Men för mig är det en dålig förklaring, man kan sköta det på ett mkt bättre sätt ist sköte han det på det dåligaste och taskigaste sättet. Det är inte lätt att konversera med ett "jag vet inte" så istället tog jag saken i händerna och frågade vad han egentligen ville och får samma svar. Så nä, jag kände att det inet fanns så mkt mer att prata om när han ska hålla på så. Jag vet fortfarande inte vad han ville, kanske bara kolla läget, försöka igen, eller bara snacka lite. I don't know and honestly I don't give a fuck anymore

Det jag saknar i ett förhållande är känslan av att vara så passionerad i ett förhållande och att båda kändes lika omtyckta, att det var "jämnt" på ngt sätt. För det är aldrig kul att vara i ett förhållande där det känns som att man tycker om en person mer än vad den gör till en eller tvärtom att en person tycker om mer än vad man själv tycker om personen. Det är väl det jag saknar med mitt och Emils förhållande att vi var så mkt överallt, hittade på rätt mkt och kändes jämlika. Men den känslan hittar man hos en bättre kille någondag och förhoppningsvis blir jag mig helt själv igen (: Just nu har jag inte tid med sånt, Australien väntar :D därefter blir det NZ, sen nog Fiji och sista hållplatsen Thailand :D det är iaf vad planen ser ut nu (:

KISS

Då har man hämtat krafter till ett blogginlägg om KISSkonserten i söndes. Dagen började med att Tobias hämtade mig vid 10 och vi körde till Malmö där vi mötte upp Emelie och tog en trip till ICA innan vi började köa i en minst sagt minimal kö. Men det var helt ok trors hårt underlag, haha. Sen kom Emelies kusin och Sofie som mötte upp oss i kön. Vid halv 7 då insläppet äntligen var så var det bara att tränga sig och kuta fram till kravallstaket.

Sen var det bara att sätta igång att rocka (; Bra konsert förutom en jobbig brud bakom oss men till sist sa vakten till henne och hon började med oss att hon bara ville hålla i stakettet och inte tränga sig fram vilket hon försökt under hela konserten. Så vi menade att om man vet att man är svag och inte kan ha en ståplats så köp för fan inte det heller. Sen fick hon panik och började gråta så hon fick dras fram, sweet, slapp man henne!

Sen hem vid 12 från malmö och inom statoil i glumslöv, haha, herregud vad mkt folk från konserten. Jag & Tobias skulle köpa engångsgrill då jag hade lagt kött i marinad i torsdes till lördagens grill som inte blev av. När vi kom hem hade min jäkla föräldrar tyckt att det va ok att ta det utan att ringa och fråga. Så vi fick börja tina upp djupfryst kött och göra mat på ett annat sätt. Blev bra till slut men va jävligt förbannad när jag såg att dem tagit mitt kött. Va riktigt näära att gå upp och skrika på dem bara för att jag var så arg.

I Kön :P


Innan konserten (;


Förbandet Casablanca, snygg gitarrist, brunetten (; 


Andra förbandet Mustasch


Publiken


KISS Entré


Gene Simmons



Gene Simmons


Gene hissas upp


Eric Singer sjunger Beth




Paul Stanley



Paul tar sönder sin gitarr


Plektrum som jag fick under konserten och en efteråt (:

True story


Iväg och Se KIZZ ikväll. see ya SUCKERZ


Student-10

GRATTIS MARKUS!


Markus



Utspring kärnan







Hos Markus



Stan


Pics

Lite bilder från fotbollsmatchen i tisdes finns nedan.

Studenten igår var skitrolig! Tråkigt väder bara men hela dagen startade klockan 1 på sundspärlan där kusinen sprang ut efter ett långt dryg tal från någon man. Sen när till stan och se dem dpringa nedanför kärnan. Studenten i helsingborg är så jäkla mäktig, lätt den största årstiden i hbg. Åk"flak"en var fan skitroliga, ska lägga in bild på den bästa i nästa inlägg, fy fan vad bra! jag dog av skratt!

Sen var ddet bara snabbt hem och fixa sig inför studentmiddagen vid 5. Skitroligt i tältet. Hahaha, Stackars FN, den killen har inte det lätt. Hans mamma höll på hela kvällen "amen FN, du och Mia kanske ja", haha som jag skrattade. Inget fel på FN men han är min storebrors kompis, så hade känt lite skumt iaf till en början.

Sen var det bara att lura i Farmor shot och sno Kents whiskyshots. Fy fan vad räligt men effekfullt (Y)

Vid halv 12 tog jag och Martina tåget in till stan och fortsatte där och mötte sen upp de andra med nästa tåg. Hahaha, Henke "kethupkungen" du är en galen men rolig människa. Känne bara ngn ta tag i mig och lyfter upp mig, haha. Ser att det är Henke med sin slips på huvudet, ja den ligger hos mig kan jag säga, hur den hamnade där vet jag inte, men jag hade den på mig när jag kom hem xD Sen typ kidnappade han mig från Martina haha, nä, skitroligt iaf. Martina när jag kom tillbaka  "Jag såg ngt blondt försvinna på Henkes axlar sen bara var du borta", haha, aa fan.

Vid 3 drog vi hem och fter 1 h efterfest hos Fröss kände jag att sängen kallade. Så bara hem och däcka!

Idag har man hjälpt Petra med att få in pengar till UKM sen var det bara hem och kolla Prince of Persia i sängen. Absolut sevärd film, skadar inte att Jake Gyllenhaal är sjukt snygg! Att gå från pojke i Day after tomorrow till en hunk i Prince of Persia gillas ;) Kvällen spenderades i Jojje soffa med föräldrarna. Fick t.o.m nybakade morgonbullar till imorgon, det tackar man för Monika :D



Beviset på att man är i Svalöv, haha

Utkast: Juni 10, 2010

Då hr man blivit brun och fin på 3 dagar :D Träffade Angei vid 10 på stationen drog och solade sen gick vi för att köpa studentbiljett på carlings till imorgon. Köpte även en svart hatt som min granne ska få. Måste köpa en hatt till mig med snart.

Igår såg jag en väldigt intressant film, The Fourth Kind. Baserad på verkliga händelser och man får se en doktor som fortsätter sin mördades mans projekt. Jäkligt cool upplggning för man får se dokumenterad film som doktorn spelat in vid intervju och hypnos av sina patienter 2000. Handlar om människor som blivit bortförda av "utomjordingar" och som har ett språk som har likheter med jordens äldsta språk. Dessa scener som är dokumenterade spelas upp bredvid den nyliga inspelade scenen som bevis att det hänt. ja man får verkligen sig en tankeställare, även om det nu skulle vara fake, så känns det för bra på ngt sätt, men den är läskig på ett bra sätt. Ingen sån kött och blod utan mer psykisk påfrestande. Absolut sevärd film! Hade tur som hade Brandon på msn som höll mig vaken till halv 5 på morgonen med tanke på hur rädd jag var x) och då sgg jag filmen mitt på dagen. Trailern: http://www.youtube.com/watch?v=vVRHOhLP-aA

En mindre sevärd film jag såg idag var The Beach med Leonardi DiCaprio. Enda bra är att Leo har aldrig varit så snygg som i denna filmen där han föreställer en backpacker som får en karta till "paradiset". Med ett par letar dem upp detta paradis men paradiset gör ngt med människorna. Helt ok men grymt seg vissa stunder.

Imorgon är det student så (; mig ser ni i stan hela natten/morgonen ;) Ska stå och kolla på min kusin med den största godispåsen i näven ever för sjukt sugen på godis är jag!



Delfiner i krigets tjänst.

Ikväll ska jag prata om ett ämne som ligger mig varmt om hjärtat, delfiner i människans tjänst. Underämnet är delfiner i krigets tjänst.

Jag såg häromdagen att det var ett klipp om detta på msn sån videogrejs och jag blev först chockad. Dels för att för mig är det så uppenbart att det händer och hållt på i mer än 50 år. Men så klart. alla som inte sväljer alla delfinböcker med hull och hår sen 9årsåldern vet detta (;

Såg inte klippet förrän igår just inför detta inlägget, men va inget nytt direkt. Det jag kommer ta upp nu är fakta och uttalande av stora forskare och dem främsta delfinvetarna i världen därbland min idol Richard O'Barry. All fakta finns att hämta från Delfiner & människor - lotten Odh där ett helt kapitel är om delfiner i krigets tjänst.

Allmänt
"inför" kriget mellan USA och sovjetunionen gav sig dessa länderna in i en kapplöpning om vilka som skulle bli först att värva delfinerna. Det USA har gjort är ganska känt eftersom i början av 60-talet erbjöd 2 CIA agenter Richard O'Barry att träna delfinerna. Han skulle lära delfiner hoppa genom ringar för att sedan lära dem att fästa minor på fienders fartyg. Detta är ett trick han själv tränat för ett avsnitt i Flipper. För er som inte vet är Richard O'Barry en av dem största om inte den största delfintränaren genom tiderna och var bland annat den som tränade Kathy inför Flipper. I det ögonblicket kathy dog i Richards famn insåg han hur fel allt detta var, allt det han hållt på med, hans liv under de senaste 10 åren blev ngt han fruktade i resten av sitt liv och idag gör hans livsavgörande saker för delfinerna och har pga detta suttit flertals gånger i fängelse.
Flera av dem som tränat delfiner inom det militära har blivit påverkade av delfinerna och klarar inte trycket, de hoppar av, går till pressen och börjar arbeta för att hjälpa delfinerna.
Sovjetunionen har det däremot varit mycket tystare om men även läckningar har skett. Deras främsta plats för fångatagande av delfiner sker i Svarta havet där delfinen idag är utrotnings hotad pga nedsmutsning, utfiskning och infångandet till militära tjänster. Delfinen Diana utbildad av sovjetunionen utbildades till att leta minor och hålla vakt mot främmande attackdykare. Den specialdivision som Diana tillhörde har bestått av 70 delfiner. Av dem 70 är det 6 som fortfarande lever som blivit "omskolade" för att jobba med andra uppgifter. Diana arbetar med barn som har nervösa störningar, delfiner med barn blir ett annat inlägg längre fram (;

Varför just delfiner?
I slutet av 50-talet var syftet att studera delfinens kroppsform och simsätt för att på så sätt kunna bygga en ny överlägsen torped. Man ville även studera deras sonarsystem då det är överlägset någon teknisk apparatur människan uppfunnit. Man hoppades kunna bygga en avancerad radarteknik till marinen. Med delfinens fart, oöverträffande sonarkapacitet och höga intelligens kan delfiner bli ett av de mest avancerade vapen marinen kan äga. När man får ett nytt vapen börjar andra länder alltid bygga ett motvapen. Redan nu arbetar man på ett vapen att slå ut delfinens sonarsystem. Detta kan även leda till att man inte vet vilka delfiner som är "krigsdelfiner" och därför dödar alla i ett krigsområde för att vara säker.

Träning av en delfin och dess uppgifter
När man tränar delfiner i det militära används hamnbassänger för att man ska mycket snabbt kunna flytta delfinerna. Delfiner kan då flyttas från tropiska vatten till kallt vatten och går ofta en död till möttes. Etersom de flesta delfinerna befinner sig fritt i vatten har man kommit på den "perfekta" lösningen att få dem att återvända till människor. Detta är genom att sätta en gummiring runt deras nos så att dem svälts till döds. Men trots detta så väljer 20% att gå en död till möttes istället för att söka upp en människa. de delfiner som tränas i militären har visat sig vara sämre än de civila. Anledningen till detta är delvis att delfiner är försiktiga av naturen, ett högt störande ljud skrämmer dem och då äter delfinen inte vilket leder till att dem inte utför några uppdrag för de inte bryr sig om belöningen - maten. Så inte nog med att det är oetisk utan troligtvis meningslöst.  

1988 hoppade en av militärens tränare av projektet av moraliska skäl. Rick Trout gick till pressen och följande 3 saker kom fram:

1. Delfiner har sparkats, misshandlats och utnyttjas på alla upptänkliga sätt
2. Delfiner tränas att bli levande torpeder och får simma med en bomb fäst på sig mot ett fiendeskepp. På tränarens signal kastade sig delfinen mot ett fiendefartyg och sprängde både sig själv och fartyget i luften.
3. Delfiner tränas i ett program som går ut på att en stor nål fästs över delfinens nos. I nålen injiceras komprimerad luft i fiendedykaren. Dykarens organ flyger då ur kroppen (pga vattentrycket). Även saker som att sticka dykaren i nacken med små titansvärd, dra ur munstycket ur dykares mun och knuffa dem mot ytan med risk för kvalfylld död tränas. Men dem som rymmer har blivit tränade för detta, tänk om det träffar civila dykare?!

En annan tränare, David Reames, tränade framtill 1986 och är en av dem som avslöjat delfinerna att tränas med hjälp av svält och andra grymheter. Vill påpeka att svält även sker i delfinarier som en metod att få delfiner att utföra sina trick.
USA har haft 240 delfiner i sin tjänst mellan 1960-1989 varav dem flesta är fångade i dem mexikanska golfen av Marin Mammal Production Inc som är den största insamlaren av delfiner. Man tror USA har samtidigt haft 100 delfiner i tjänst och sovjetunionen 500 st.

Frisläppande av 3 delfiner - PR-trick
1994 vann Richard en kamp om delfiner i krigets tjänst och de tre första delfinerna som tillåtits att rehabiliteras och släppas ut i det fria heter Jake, Luther och Buck. Efter mycket noggrana mediciniska undersökningar och mycket runt om transporterades de tre delfinerna från San diego till Florida. För första gången under Richards arbete hade delfinerna inte fått ett enda skrapsår i sitt ömtåliga skinn under förflyttningen. Delfinerna fick mycket tid att acklimatisera sig i sin nya miljö och det var av största vikt att Richard lyckades för att ha möjligheten av frige andra delfiner.  

Delfinerna planerades släppas fria till sommaren 1995 men när det väl blev allvar la sig militären i som fortfarande var rättmätig ägare och ville inte släppa dem. Troligvis var allt bara ett PR-trick för god publicitet och aldrig haft avsikten att verkligen släppa dem fria.
Efter lång tids förhalande kom äntligen ögonblicket på senvåren 1996. Delfinerna släpptes och den ena, Buck, simmade med en grupp vilda delfiner utanför Floridas kust.
Deras liv som vild och fri blev tyvärr kort, bara några dagar efteråt fångade militären in delfinerna igen med anledning att de inte klarade sig.
Richard är en av dem främsta och största arbetaren med/inom delfiner och har arbetat med både fånga, träna delfiner samt släppa loss och rehabilitera dem tillbaka till det vilda. så jag tror allt att han visste vad han gjorde och visste när dessa 2 delfinerna var redo för att släppas fria. Att delfinerna inte klarade sig är enligt mig rent skitsnack. Det tar mer än några dagar för att se om en delfin inte klarar sig i det vilda, det är Keiko (Will9y ett bevis på






Real thing


Vissa människor är för patetiska, men tack vare er får jag ett gott skratt om dagen!



Love her style!


It's time to show up

Nu ska man hämta upp Lucas på dagis och sen Maya på skolan. Sen hämtar pappa oss och beger oss till Svalöv :D

Är sån fotbollsmatch mellan lärare och elever så jag & Emelie ska kolla den och hälsa på alla och bara umgås, having a great time.

Ha en bra dag


like a shotting star

Att det ska vara så svårt att hitta en bra backpacker försäkring och ett bra konto till utlandet. Lutar mycket åt ICAs bankkort men måste kolla det med räntan lite med.

Då slutade man skolan idag :D Klarade fysiken mot alla odds :s men skönt att det är över, aldrig mer fysik!
Sikket väder, hela jag va våt inpå underkläderna efter att ha cyklat hem i regnet. Tur man var varm efter solariet, mm. Fins inget skönare än ett kallt solarie när man fryser och bara bli uppvärmd.

Annars har man bara baka en massa. Blev kladdmuffins och hallon/blåbärskaka.

Nä, fy fasiken vad skönt att skolan är slut nu. Herregud, nästa gång blir det marinbiologi. Herregud, leende på läpparna, äntligen utbilda mig till det jag velat göra sen jag var 5 år gammal :D Love it

Kollat den dokumentären med "ovanliga" kvinnor på 3:an väldigt bra. Gillade skarpt, diggar dvärgen som in i!

Imorgon blir det Svalöv med Emelie :D Wiiee. Nä, mys med djuren nu och film (:

Blåbär/hallonkaka därav den gråa färgen :P men svingod (;


Kladdmuffins

I know you will

Igår blev den en lyckad tur i stan. Träffade mina äldre kusiner som jag inte sett på jättelänge. Hade skitskoj på Hampan (: Träffade först upp Sandy, Carro & Josse sen blev det snabbt till bulls innan hampan (: Träffa en massa folk och även en tur in på steakhouse med kusinen Lotta och Johan samt hans flickvän. skittrevlig tjej det där, vi hade allt skoj, haha (;

Idag har det bara varit soft, pluggade 1 kapitel i fysik och sen gav jag upp. Kände bara skitsamma, jag läser fysiken när jag kommer tillbaka från australien eller distans. Pallar inte det längre. Fysik är verkligen mitt svagaste ämne och inte alls kul att sitta med halva boken till 1 prov. Hade mkt hellre haft 3 prov ist för 2 st under 1 termin. Blir för mkt att plugga så nu skiter jag i det. Går dit imorgon, skriver mitt IG, går och solar och känner mig sjukt nöjd för nu är det SOMMAR! och snart Oz (; ahh, give me give me ;) Vem vet, kanske behöver man inte ha läst Fysik B till marinbiologi i Oz (HOPPAS) haha :D

Nä, nu ska jag fixa mig lite, snart stan för att träna. Tycker min förkylning kan avgå nu direkt!

Pics från fredes


S&L


Mezo


I'm sure that I’ll find my way

Nyss hemkommen efter att ha sett HAIS vinna över Alexander med 3-0.

Skönt att sitta på en bänk med pappa och vovvarna. Killer däckade efter ngn sekund och snarkade sen resten av matchen medan Gaston var allmänt uttråkad så fick bli lite småpromrnade runt planen med han. Pluggade även lite på 2 kapitel i fysiken. Blääh, inte alls sugen och skitlat för att plugg idag. Är ju äckligt fint väder ute (:

Sandy och the crew ska till gröningen, käka, röka vp och sen hampan. Men jag orkar inte och bör plugga för hade varit skönt att slippa IG i Fysik B x) usch, icke ett mög roligt. Men ska snart sätta igång så kanske jag drar till hampan ikväll (:

Igår blev det en tur till hunduppfödaren. Hahaha, pallar inte min mamma. Vi köpte frukost och stannade vid sån rastplats utanför klippan för att käka. Först är där en lastbil som fått ngt problem så killen där håller på att hoppa, slita och dra i e massa vertkug och jag och mamma sitter nöjt kvar och mumsar och kollar på. Sen kör en bil som stod bredvid oss fram till sånt jordgubbsstånd som stod där utan övervakning. öppnar bildörrarna och sitter kvar i bilen och mamma: Dem kommer sno alla jordgubbar och sen sticka. Men efter ett tag fattade vi att det var dem som sålde. Men vem fan kör fram och säljer jordgubbar från en bil? :S

Sen precis innan vi ska köra kommer sån grön liten arbetsbil och ut hoppar en kvinna med röda slingor och mamma direkt: hon har röda slingor, hon är en vampyr. Hon täker inte bara ta n paus, kolla tatueringarna, hon är nog också ute efter jordgubbarna. Nu rotar hon i byxorna, ska säkert knarka, nej nu kör vi. Inte helt frisk mamma man har ^^

På kvällen blev det grönan med Lina & Sandy sen drog vi till Mezo och krängde innan det blev bulls & hampan.

Av alla låtar i eurovision så fastnade jag för 1 och det var Belgiens Me and my guitar. Fan vad mkt skit det var detta året och fattar inte hur tyskland kunde vinna, jäkla möglåt. Nej, Saade eller Fakir skulle vunnit ist och representerat Sverige!

Me and my guitar

from one girl to a hippopotamus

Igår kom Tobias vid 11 på kvällen. Så jäkla snäll och underbar är du som ställer upp när jag är ledsen ♥
Glad över att ha ett så snällt ex (:

Han berättade om hans nya ragg och skickade bild till mig. Jäkligt fin verkligen. Bild finns uppe (; Gillar verkligen "apelsinhuden". Men ja, å länge han är lycklig med henne och att hon inte råkar kväva honom i sömnen är jag nöjd (Y) haha.

Tobias nya ragg!


No mather size the love to them is unlimited





Då har man varit iväg ikväll och avlivat Tequila. Alltid lika jobbigt att släppa taget om sina djur hur små dem än må vara. Men med en tumör som begränsade hennes liv och rörelser var detta det rätta beslutet och jag känner mig lättad över att slippa oroa mig över henne. Extra svårt att ta bort henne när hon fortfarande är så pigg men cystan/tumören gjorde att hon fick svårt att andas och även att hon inte kunde klättra och var inte lika snabb längre. Men nu har hon fått somna in min lilla älskling. Känns redan tomt i rummet utan henne att kolla på och som underhåller en. Men torka tårarna och försöka minnas dem goda minnena och den glädje hon gett mig.
R.I.P Tequila       No mather size the love to them is unlimited

Lite goda nyheter är att jag klarade kemitentan så har bara fysiken kvar nu (: Fick MVG i miljökunskap oxo, fast det var inte helt oväntat xD

När jag och mamma körde från vetrinären så körde vi på vägar vi inte kört på år och helsike vad många hstgårdar vi har i Påarp. Helt underbart att köra vid frillestad och bara se alla hästar, charmiga hus och så. Kommer absolut bli en runda dit i sommar med kameran och det nya objektivet som ska köpas :)

Nu ska jag iaf plugga lite och fixa i rummet. Imorgon blir det göra iordning Tequilas saker, orkar inte just nu.

The sun is hiding you

Underbart härligt väder ute! varit runt 22-24 grader. Var ute och solade i 1 h med fysikboken sen blev det hämta skinnjackan som kommit ;) Skitsnygg :D bild kommer sen. Hunnit med en lång runda med hundarna så dem ligger och sover nu (;

Btw är det bara jag som tycker glassarna minskar i storleken? :s köpte daimstruten idag, fasiken vad fattig, den brukar vara stooor, men det tyckte jag inte!

Nu blir det iaf lite mer plugg och tv. Kanske Peace and love festivalen i sommar med Emelie (; synd att Xavier Rudd int ska dit, han hade varit perfekt för det temat. Är sugen på hultfreds med men det hoppar jag pga danko jones inte ska dit!


Några snygga bikinisar jag gärna hade haft i min garderob!

Ed Hardy


Luli Fama, den överdelen är att dö för!


Tavik, gillar att det är text på bikinin.



Tavik, Denna i röd eller blå!



Ms


Fucking love it!




Bigger than my body - J.Mayer


Just like that girl

Dagens outfit


Så här kan det se ut när jag pluggar (;



Halsen har börjat fucka sig med, inget roligt, hade tänkt jogga idag men icke. Får vänta tills det är över, hoppas bara det inte är ännu en förkylning.

Oh, vad jag älskar Cougar town, riktig rolig komedi, t.o.m bättre än Christine x)
Imorgon måste jag städa rummet, ser ut som ett bombnedslag, bokstavligen!

Mat till hamster nu sen sängen, ingen sovmorgon imorgon :O

Let me be now

Vilket tråkigt väder! Fick bli en grå knälång klänning och mina vita dieselgummistövlar, love them!

Bara fysik idag, rätt soft, nu blir det dock fysik plugg i 2 h innan jobb!

Bjuder på en mysig låt jag spelar sönder för tillfället (;

She’s a good girl, loves her mama
Loves Jesus and America too
Shes a good girl, crazy ’bout Elvis
Loves horses and her boyfriend too


It’s a long day living in reseda
There’s a freeway runnin’ through the yard
And I’m a bad boy ’cause I don’t even miss her
I’m a bad boy for breakin her heart


All the vampires walkin’ through the valley
Move west down ventura boulevard
And all the bad boys are standing in the shadows
All the good girls are home with broken hearts




http://www.youtube.com/watch?v=RBln8hN7QF8

RSS 2.0