ELF

Satt igår och kollade en dokumentär som spelas på svtplay.  Filmen heter The Environment Terrorist eller på svenska Miljöterroristerna. Mycket intressant ang. en av världens mest aggressivaste miljöorganisation som heter ELF- Earth Liberation Front.

Efter sett filmen och även under filmen var jag jävligt förbannad, kände för att själv spränga några byggnader så att säga ^^ Nä men 95% av ilskan var hur mkt folk blundar för sanningen, hur poliser behandlar situationer och hur man kan kalla det för terrorism när man försöker få folk att vakna upp och förhindra förstörelse av vår planet samtidigt som jag kanske inte håller med helt i deras metoder men kan mkt väl förstå dem. Har ibland känt att det får vara nog och göra något radikalt men samtidigt får man akta sig för hur radikal är.

Man vill få uppmärksamhet för problemen men det är en hårfin gräns mellan att få folk med sig och emot sig. Dålig publicitet och förstörelse av egendom som inte har med det att göra får bara folk emot sig men är det bara snälla metoder som gäller eller kan mer aggressiva vara ok? Ja, aggressivare metoder krävs i vissa fall för att nå framgång. Statistiken ljuger inte, Japanerna har aldrig förlorat så här mycket pengar på sin valjakt och så nära att stänga sin jakt pga SSCS aggressivare metoder. Sorry Greenpeace men i detta fallet misslyckades ni skarpt genom att bara följa efter och ta bilder men även för att ni inte kan sammarbeta.

Gillade detta citatet från en skogshuggare: "The industry tends to call the environmentalist radical, the reality is that 95% of the standing native forester in the United States have been cut down. It's not radical to try to save the last 5 procent, what is radical is logging 95%"


Filmen går att ses här:

http://svtplay.se/v/2773778/dox/miljoterroristerna


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0