Alla kriminella ska ut ur Danmark


Alla kriminella ska ut ur Danmark 21 juni 2011 kl 10:07, uppdaterad: 21 juni 2011 kl 11:55

 Alla kriminella utlänningar i Danmark ska utvisas, oavsett strafftid, skriver tidningen Information och citerar ur integrationsminister Sören Pinds lagförslag.

Förslaget debatteras i folketinget under tisdagen och väntas gå igenom med stor majoritet på fredag eftersom både Socialdemokraterna och Socialistisk folkeparti är för förslaget. Experter varnar för att Danmark kan komma att anmälas för brott mot internationella konventioner.

 

I nuläget kan en åklagare uppmana domstolen att utvisa en utlänning som begått en kriminell handling men om förslaget går igenom blir alltså en automatisk följd av domen, skriver Information.

Köpenhamn TT-Ritzau

-----------------------------------------------------------------------------------


Nyheter från Danmark, är både ris & ros enligt mig. Jag kommer ihåg förra året med valet och allt med invandringspolitik. Ska försöka göra en bra formulering av vad jag tycker, men det är ett svårt ämne att diskutera.

Innan tyckte jag sänd ut dem om dem inte inte kan uppföra sig, men dem sista veckorna har frågan slagit mig, vad är ett land?

Svaren på den frågan änså länge är att det är en bit av denna jorden som någon upptäcksgubbe hittade och sen efter det började man ge namn åt alla "länder", dra gränser, införa lagar och regler och säga detta är vårt land! Och detta är något som gör mig arg. Vem sa att vi kunde ta detta landet och säga "Du har inte rätt att vara här, vi va här först" kom igen, vad är vi, 5år gammal med attityden "h*n-började". Men detta hindrade oss inte att inta Afrika & Australien, göra folket som levt där till våra slavar och behandla dem som skit för att den vita rasen ansåg sig bättre. Det är mindre än 50 år sedan som Aboriginer ansågs vara en Människa.

Jag tycker man ska respektera lagarna och reglerna ett land har, för mycket handlar om att försöka få så många människor att fungera i samspel med varandra. Men jag tycker det ska gälla alla och att alla ska få samma dom. Nu vet jag inte riktigt vad för lagbrott dessa invandrare ska ha gjort för att bli utsända, men jag kan inte tänka mig att hur det är att komma till ett land, fullt med nya lagar, regler, politiker, religion, språk med en vilja att göra ett bättre liv för sig själv och sina barn. Vad tyvärr många gör är att dem sätter dessa människor på platser där det finns flera av dem (vilket kan vara bra) men många äldre struntar i att lära sig språket och respektera hur vi gör det. Vilket jag tycker är för jävligt. Och det är sant, många invandrare gör brott osv men jag tror också Svergies regering har en del i det, hem och pengar osv är iaf vad jag hört att invandrare får men sen då? Många utbildningar från arabiska länder räknas inte i Europa och dem kan inte börja universitetet för 1. vem ska betala det? 2. dem måste lära sig svenska språket först. Jobben dem får tror jag är oftast jobb med andra invandrare som har samma språk sem dem, åtminstonde är det ett jobb. Men vem betalar för det? jo skattebetalarna. Och det är just det, vi lägger ned ofantligt mkt pengar på invandrare med jobb, körkort, bostäder ov. Men kolla på dem som är "Svenska", många i 20årsåldern bor fortfarande hemma, där finns jobb, men inte mkt och många för'äldrar behöver ett "ordentligt" jobb för att försörja sin familj. Men inte tänker politikerna på det. Så med tanke på hur mkt pengar skattebetalarna och 'Sverige lägger ned på invandrare så bör dem faktisk uppföra sig och försöka anpassa sig. Samtidigt kan det vara svårt att anpassa sig till ett helt nytt land och tryggheten med sin egen "ras" och "Detta är vad vi gör i Sverige"  med brottslighet, spec hos unga som många gånger nog bara vill bli accepterade och en tryggheet att vara med sina "egna". det är en svår fråga, vi har olika religioner, kulturer osv anpassningsmöjligheter, osv som kan leda till frustration, tveksamhet och gör brott. 

Inte fan är det lätt heller när Svenskar är väldigt kritiska till invandrare och med all rätt. Många saker är av egen erfarenhet. Jag kmr bara ihåg för några år sedan, typ 2-3 år var det. En utgång och Martina fick för mkt i sig. Jag följer med henne till toan på busshållplatsen (där är en tjejtoa med 2 toaletter och vask med spegel utanför. följde Martina in på en av toaletterma och hjälpte henne när hon spydde. 'Hon mådde rätt illa och va ganska medtagen fortfarande när hon var klar så öppnade toan för att hon skulle dricka lite vatten och skölja händerna. Då är där ett gäng utländska tjejer i vår ålder som börjar skratta åt 'Martina och säger "din äckliga svenska hora, stick med dig, detta är vårt land nu"  och bokstavligen puttar ut oss och hånskrattar. Kan säga om jag inte hade haft Martina att ta hand om hade jag gått in där igen och spöat skiten ur brudarna. Och såna här saker hör man ofta från andra svenska ungdomar, och jag fattar inte det :S jag hade aldrig sagt så till någon jag inte känner utan hade hjälpt personen i fråga att ta hand som vän, men det är jag det, det är hur jag blivit uppfostrad och är som person. Och det är såna saker som gör mig så jäkla trött på vissa invandrare. Men samtidigt hade jag inte velat se någon av mina utländska vänner som bli utvisade för att dem kanske snor en bil och kör på en människa som skadar sig, eller köra full och köra ihjäl någon. Misstag händer och tycker det är bättre att ge de som begår "mindre" brott en andra chans. Men saker som hedersmord, könsstympning osv, skiter fullständigt i hur jäkla logiskt det är i deras religion & kultur dem kommer ifrån, i andra länder gör vi inte så och respektera det. Flera städer bör göra aktiviteer som får fler svenskar och invandrare att samarbeta och respektera varandra, spec ungdomar som är framtiden.
Därför jag älskar UKM (;

Jag tycker också vi har kommit till den punkten i Sverige att det är dags att säga nej att ta emot fler invandrare, ta hand om vårt land först och få det att fungera innan ni tar in fler människor här. Det finns många andra länder som har möjligheter att ta emot invandrare och vi har redan tagit in nog.

Fy fasiken vad detta blir krångligt, men är som sagt jäkligt svårt att skriva ned i ord utan att ha ngn att diskutera med.

 Men i Sverige har vi faktisk en lag om utvisning av invandrare som gör brott.


Utvisning på grund av brott 
http://www.sweden.gov.se/sb/d/2327

"Bestämmelserna om domstols beslut om utvisning på grund av brott finns i 8 kap. utlänningslagen (2005:716). Enligt dessa bestämmelser får en utlänning utvisas för brott som kan leda till fängelse eller om domstolen i brottmålet undanröjer en villkorlig dom eller skyddstillsyn som utlänningen har dömts till tidigare. Det krävs dock att utlänningen döms till svårare påföljd än böter. En ytterligare förutsättning är att det kan antas att utlänningen kommer att göra sig skyldig till fortsatt brottslighet eller att brottet är särskilt allvarligt. Utvisning kan ske för viss tid eller på livstid.

När en domstol överväger om en utlänning bör utvisas ska den ta hänsyn till utlänningens anknytning till det svenska samhället. Domstolen ska vid bedömningen särskilt beakta utlänningens levnadsomständigheter och familjeförhållanden samt hur länge utlänningen har vistats i Sverige. Faktorer som arbete, bostad och social anpassning liksom kunskaper i svenska språket bör inverka på bedömningen.

Vidare ska domstolen särskilt beakta om utlänningen har barn i Sverige och, om så är fallet, barnets behov av kontakt med utlänningen, hur kontakten mellan dem har varit och hur den skulle påverkas av att utlänningen utvisas.

Hänsyn ska också tas till om det finns hinder mot verkställighet av utvisningen enligt utlänningslagens bestämmelser om verkställighetshinder - till exempel risk för dödsstraff, kroppsstraff, tortyr eller förföljelse - och utlänningen därför inte kan sändas till ett visst land eller om det annars finns särskilda hinder mot att utvisningsbeslutet verkställs.

Det finns inga bestämmelser om när frågan om utvisning ska tas upp till prövning. Därmed kan såväl åklagaren som domstolen avgöra om frågan ska tas upp eller inte. Utvisning på grund av brott beslutas emellertid alltid av den domstol som handlägger brottmålet."


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0