Vargkrig

Herregud, såg dokumentär inifrån igår om vargkriget, illegal jakt på varg. --> http://svtplay.se/t/103466/dokument_inifran

Vissa människor förtjänar verkligen ett skott eller flera i pannan! sjuka människor!

Handlade iaf om om flera "grupper" som sammanbetar inom sina "områden" så när en varg syns åker man ut och skjuter vargen/arna samt kontaktar områdets ledare om en varg går in på en annan område. Ja, väldigt sammansvetsat och hemligt. Något av det sjukaste var att dem förgiftade vargens byte med råttgift och påstod att det inte påverkar näringskedjan. Jag bara eh, vet du ens hur näringskedjan funkar ditt spån? Klart som fan att det går vidare i näringskedjan och inte bara tar död på vargen och sen "försvinner", jävla idiot! Så nä, det där köpte jag verkligen inte så gick till min kemilärare idag och som menade samma sak att det påverkar näringskedjan. Sen var det att dem slängde in "smällare" i gryt utan att ens kolla innan eller efter om det var ngt djur i.

Kan förstå deras enda argument att det inte är så kul att hitta en massa skelettet från älg och andra djur i skogen men det komiska är att det motsäger sig själva och gör samma sak. Går ut och dödar vargarna och sen låter dem ligga där och ruttna, hrm?

Även om vargen nu skulle vara inplanterad i svenska skogarna ger det endå inte rätt att behandla djur på det sättet! Blev rätt arg när dem bara ja stackars fågel, räv eller hund som istället får i sig råttgiftet. Räven dödar fler rådjur än vargen och lämnar efter sig lika mkt skelett som en varg.

Under den lagliga rävjakten 2010 hade iaf den ena gruppen skjutit 3 vargar för mkt för att dem kunde, man bara jaha, respektera inte själva det att ni äntligen får minska antalet med ett 20-tal vargar och hålla sig till det. Ah, blir så jävla irriterad och trött på sånt här. Vi inkräktar på djurens revir och allt handlar om vår fåfänga och att vi inte tycker om det. Dags att böeja inse att detta är en naturlig sak i naturen och låt naturen sköta sitt för fan! 

"Jorden hör inte till människan; människan hör till jorden. Allting är sammanlänkat som blodsbanden inom en familj. Allting hör ihop. Vadhelst som drabbar jorden, Drabbar jordens söner. Människan vävde inte livets väv. Hon är blott en tråd i den. Vadhelst hon gör mot väven, Gör hon mot sig själv."

Suquamihövdingen Seattle 1854




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0