Svampplockning & Bobtailräddning

2 fulla dagar med Kanyana :)

Igår begav vi oss till 'Junes hus som sagt, fixade lite hos djuren där, diskuterade hur vi ska göra med filmerna och vilka filmer hon vill göra så det är fixat. Några av projekten är : intressanta kroppsdelar (t.ex. bobtailens svans som är deras vinter fettförråd), slangmatning av anka och sköldpadda är 2 av några projekt. Efter det körde vi till Kanyana, matade sugar gliders och woyliesarna. Lilltjejen (woylie) kom fram och hälsade på mig. Efter det bitchade hon och mamman (som har en pojke) med varandra för lilltjejen försökte ta mammans bo dvs hon visar könsmognad och står upp för sig själv vilket är bra. Förhoppningsvis får vi släppa ut henne i det vilda om 2 veckor :)

Idag började dagen med att hämta upp 'June för att sen åka och plocka svamp med folk från Perth Zoo eller lära dem snarare. 'Så vi kommer dit och ALL skog är nedhugget för att byggas hus och för att träden tar för mkt vatten. Så jäkla tragiskt, helt sjukt faktiskt, regeringen i Australien är en sjuk regering, penga- och maktkåta människor. Så ingen svamp fanns där och det var här vilda djur levde innan, woylies åt svampen, svarta rödstjärtade kakaduor vilade i träden, arter som är utrotningshotade får sina hem förstörda om och om igen. och för vad? för människor vill ha större hus och mer vatten åt sig själva, och regeringen sitter och säger "nä denna arten är för svår för att rädda, vi låter den dö ut istället". sjuka människor och dem styr ett land.

Vi fortsatte iaf vägen tills vi försökte i en annan skog, hittade inget där men vid vägkanten hittade vi en hel del :) så bara att plocka på. Måste säga att jag gillade det, ´leta svamp är rätt kul ;) tyvärr kunde Perth Zoo människorna endast ta truffelssvamp för det är den enda svampen som är godkänd av deras veterinär till woyliesarna. medan dem i vilt äter andra svampar med och vi ger dem allt, sjuren vet vad dem kan och inte kan äta. Iaf ej domesticerade djur ;) men glädjen är stor att inatt (just nu) har deras woyliesar party med massa god svamp från det vilda :D ngt som oroar mig var en av frågorna jag hörde en av kvinnorna fråga (dem var 2 och vi 3) var "så hur ska jag göra med svampen? ska jag göma dem?". jag tänkte bara dhööö, nä, woyliesarna är vana vid att när dem vaknar för att leta mat får dem det serverat på ett fat i det vilda. whut a fuck? :S Inte bara det att dessa människorna jobbar på ett zoo där man iaf bör ha en grundkunskap i miljöberikning och hur djuret fungerar/lever/föda/födosökande dem jobbar även med ett utrotningshotad art. Wow, Australien har verkligen ingen hög standard på sin personal i djurparkerna.  Vi hittade även en ung bobtail, så när zoo-folket stuckit letade vi lite till och tog bobtailen med oss för det va inget bra ställe, inte mkt mat och vägen så nära. Han fick följa med till June's hus och vi släppte honom där ist i skydd mot vägar och med massa mat. Vi körde även förbi en död känguru. I Australieb är du skyldig att kolla i pungen hos hondjuren efter bebis, för bebisen kan leva även om mamman är död. men det var en hane så vi fortsatte hemåt till June's hus.

Efter detta drog jag & Lauren till Kanyana för att mata sugar gliders och ge våra woylisar deras svampar. Lilltjejen kom framspringandes så fort svamparna kom. Inte og med det, hon gick in i spannen för hon ville välja ut sina egna svampar, dem hon ville ha, haha, nog söt! ska ta en bild på henne när vi inte har så bråttom som idag :)

Fick veta att Australien har låg standard på matten! väldigt glad, finns en chans att det blir 1 kurs matte på universitetet och med dålig standard bör jag klara det med tanke på att jag har gjort till matte E :)

Snart dags för sängen :)

natti nattiMina nya huskamrater: Casey, Roley & Henry


Henry äter ;)


Bobtailen


Påkörd känguruhane


Utsikt från June's hus.

Kommentarer
Postat av: Mamma

Intressant det du skrev om ditt liv nu, känner att det hade jag gillat att jobba med. Det där med matten var ju bra, inget att klaga på!!!

KUL med bilder!!!Kan inte bli för mycket av det så sätt in när du hinner och orkar.

KRAM

2011-06-25 @ 17:20:49
URL: http://gaston_kiander@hotmail.com
Postat av: Pia Karlsson

Hej! vad intressant din blogg är! lär definitivt läsa på din blogg lite mer! :p Hoppas du har en rolig helg :)

2011-06-29 @ 19:41:32
URL: http://jade.se/reseerbjudanden

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0