UKM & avokado för hår & hud


Åh vad jag tänker mkt på UKM. Dem senaste dagarna har dt känns konstigt att man inte förbereder sig för UKM. brukar var runt denna tiden men är inte förrän i maj detta åreet. UKM är en av årets höjdpunkter och inte vara där när jag faktisk har 10års jubileum känns skumt. Varit där dem senaste 9 åre och haft en underbar tid. Längtar tills jag kommer hem nästa år och kommer vara plats på 2012 ;) men för er som vill volontära gå in här http://dirigo.ukm.se/registration/default.aspx?eventId=321

Tyvärr kommer det inte bli ngt jobb på Steve Irwing för det blir bara ett snabbt stopp då dem inte fick plats i Fremantle :( men kommer nog ta mig ned dit ändå och fota.

På lördag ska vi till farmers market. Dem säljer fräsch frukt och grönsaker samt kött. så vi ska inhandla lite gotti (: Ska bli trevligt att se det.

Iag gjorde jag ngt helt nytt till middag till ungarna. Gjorde hemmalagade köttbullar i tomatsås med spaghetti. blev faktisk bra för att vara förstagångs rätt. sen blev det köttbullar med gräddsås och potatis till oss vuxna :P sen blev det som vanligt my kitchen rules. Lite kul för nu har man börjat fastna för vissa par. Jag gillar ett par med en aussiekille och en söt asiatisk tjej och ett bästa vänner killpar (ena killen är riktigt söt). Killparet var i tävlingen idag där det sämsta laget från 2 dagar tävlar om att vara kvar. Mitt hjärta bankade hårt under hela tävlingen, men dem vann och fick stanna kvar :D

Gjorde min hårinpackning idag, det behövdes. kom även över en sida med olika avokado hårinpackningar/ansikmasker. lägger upp det här ifall ngn känner sig sugen.

De enkelomättade fettsyrorna i avokadooljan är exakt vad huden behöver. De löser upp fett och smuts och tillsammans med en skrubb ges en djup rengöring.

Avokado är ett särskilt bra val för torr hy. Röd och av sol irriterad hy lindras av avokado. Avokadooljan är förövrigt svagt solskyddande men effekten är inte jämförbar med "riktiga" solskyddsmedel och den kan inte ersätta sådana.

Ansiktsmasker med avokado för torr hy

Avokado tillsammans med lite olivolja blir en enkel ansiktsmask. Denna passar väl den som har torr hy. Du kan variera masken med några matskedar honung och banan.

Ett ägg utan äggvita kan även tillsättas.

För fet hy tillsätts lite citronsaft

Ansiktsmasken görs som tidigare men om ägg används sätts hela ägget till istället för bara äggulan. Dessutom sätter man till lite citronsaft. Vindruvor kan också mosas i.

Innan du sätter på en ansiktsmask bör du ha tvättat huden noggrant. Låt masken sitta på under tjugo minuter och tvätta sedan av den med ljummet vatten.

Skrubb med avokado

Låt ett par matskedar havregryn dra i vatten över natten så att du får en kräm. Havre är rikt på rätt fett och antioxidanter. Grynen skrubbar bort döda hudceller, fett och smuts.

Mixa havregrynskrämen med en avokado och lite olivolja. Skrubba huden noga.

Inpackning för håret

Feta frukter som avokado hjälper till att ta bort fett och smuts från håret. Håret får glans och mjukas upp samtidigt som din hårbotten mår bra.

Särskilt värdefullt är det för torrt hår men de kan även försökas vid fett hårr. Den tunna oljan löser upp fettet samtidigt som din hårbotten inte blir torr och huden tillverkar därför förhoppningsvis inte lika mycket nytt fett.

 

  1. 1 avokado.
  2. 1/4 dl starkt örtte av kamomill.
  3. Några droppar citronsaft för fett hår.
Kamomill innehåller aminosyror som en naturlig lyster åt håret. För svart hår byts kamomill ut mot rooibos. Mixa med en stavmixer.

 

Massera in kuren i håret och vira om med en handduk. Låt det verka 30 minuter eller längre. Tvätta sedan ur med schampo och avsluta med ett balsam.

Intensiv hudbehandling

Den här lilla men intensiva hudbehandlingen ökar cirkulationen, rengör och stimulerar huden. Den passar bra för hela kroppen utom huvud och känslig hud.

Du behöver:

  1. 3 msk ingefära.
  2. 1 avokado.
  3. 15 jordgubbar.
  4. 5 - 8 msk kaolinlera.

 

Rensa och tvätta jordgubbarna. Peta ut det mjuka från avokadon och kasta skalet och kärnan. Börja med 5 msk kaolinlera och kör det tillsammans med resterande ingredienser i en mixer. Blir blandningen rinnande tillsätter du mer kaolinlera.

  1. Bada och tvätta huden i varmt vatten.
  2. Håll dörren till badrummet stängt för att behålla värmen.
  3. Massera in på dom delar av huden som behöver rengöras eller få blodcirkulationen simulerar.
  4. Massera in på hudområden med celluiter.
  5. Täck områdena med aluminiumfolie.
  6. Täck kroppen med handdukar.
  7. Stanna i det varma rummet under 30 minuter.
  8. Skölj bort med varmt vatten.
  9. Massera huden noggrant och länge med en handduk.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0